Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk az LG
www.cloudmanager.hu
Autó
padmin - 2021-06-18

„Mi számít jó képfelbontásnak? Milyen extrákra van szükségem? Mire jó a hátsó kamera?” – csak néhány kérdés a sok közül.

Hogy könnyebb legyen a döntés, a Mio összegyűjtötte Neked azt az 5+1 legfontosabb funkciót, amit érdemes figyelembe venned, ha menetrögzítő kamera vásárlásán gondolkodsz.

 

  1. Legyél képben!
 

A menetrögzítő kamerák alapvető funkciója, hogy utunk során felvételt készítsenek, ám korántsem mindegy, milyet. Minél jobb minőségű a felvétel, annál több részlet lesz látható, ez pedig felbecsülhetetlen értékkel bír, ha baleset esetén bizonyítékként kell használni. Épp ezért a Full
HD
felbontás
az egyik legfontosabb tulajdonság, ha fedélzeti kamerát választunk. Érdemes megnézni azt is, hány képkockát képes a készülék rögzíteni másodpercenként (fps). A Mio legújabb, MiVue 800-as szériájára jellemző 60 fps még nagyobb sebesség mellett is folyamatos és rendkívül részletgazdag képet tesz lehetővé, így például a rendszámtáblák is mindig könnyen olvashatóak.

 

A képfelbontás mellett, ha gyakran vezetünk éjszaka vagy rossz látási viszonyok közt, jól jöhet a Mio Night Vision technológiája, amivel kiváló minőségű, világosabb és tisztább felvételek készülnek, még gyenge fényviszonyok mellett is. Ha pedig még ennél is többre vágyunk, a Mio jelenlegi legnagyobb tudású készüléke, a MiVue 866 lesz a legjobb választás. Ez a kamera ugyanis az egyetlen a piacon, mely az átlagnál másfélszer nagyobb Sensor Ultra érzékelővel bír, így kristálytiszta képet és rendkívül élénk színeket biztosít az éjszakai vezetés során.

 

  1. Parkolj biztonságban!
 

A parkolási mód sokak számára az egyik legfontosabb tulajdonság, ha menetrögzítő kameráról van szó. Érthető, hiszen akkor is védelmet nyújt, ha nem vagyunk az autóban. A motor leállításakor a MiVue™ 812 például automatikusan Smart Parking módra vált: az érzékelő az autónk elejénél történő mozgás vagy ütközés észlelésekor aktiválja a videófelvételt akár 48 órán keresztül. A parkolási módnál beállíthatjuk az érzékenységi szintet, e szerint indítja el a felvételt, ezzel csökkenti az energiafogyasztást és helyet takarít meg a memóriakártyán.

 

A parkolási móddal felszerelt menetrögzítő kamerák ráadásul nemcsak felveszik, ha ütközés után a másik fél szó nélkül elhagyná a helyszínt, elrettentéshez is kiválóak, ha valaki fel akarná törni vagy el akarná lopni autónkat.

 

 

  1. Sebességellenőrzés a láthatáron
 

Az útról készült videófelvétel már önmagában is praktikus, de pontos helymeghatározással még hasznosabb lehet! A beépített GPS nyomkövetéssel felszerelt MiVue™ 846 rögzíti a haladás sebességét, a pontos helyzetet és az időt. A
GPS
az idő és a helyzet automata újrakalibrálását is lehetővé teszi, ha az eszköz egy ideig használaton kívül volt.

 

A Mio
GPS
-szel felszerelt kameráinál sok esetben beszélhetünk egy másik rendkívül hasznos funkcióról is, a Speed Cam Alert-ről. A funkció időben figyelmeztet, ha sebességmérő ponthoz közeledünk. Ehhez a folyamatosan frissülő és Közép-Európában, így Magyarországon is széleskörű sebességmérő adatbázist veszi alapul, ezzel hasznos segítséget és megtakarítást jelent a sofőröknek. A Speed Cam Alert a legtöbb európai országban legálisan használható, indulás előtt azonban mindenképp érdemes utánanézni az aktuális szabályoknak.

 

  1. Mindig online!
 

Az
internet
nyújtotta lehetőségeket a menetrögzítő kamerák is szívesen kihasználják. Az integrált WIFI valós időben szinkronizálja a felvételeket az okostelefonnal, így azonnal láthatjuk, ha parkolás során ütés éri az autót. Ezenkívül, például a MiVue™ 866 esetében, ha a baleset bekövetkezik, a menetrögzítő kamera automatikusan elmenti a fájlt az eseménymappába, és WIFI-n keresztül elküldi a felvételeket a MiVue™ Pro alkalmazásnak. A
szoftver
és a menetrögzítő kamera adatai egyszerűen frissíthetők OTA (Over-the-air) módon. Az online elérésnek köszönhetően tehát nem csak mi követhetjük nyomon az eseményeket valós időben, de az eszköz is mindig naprakész lesz.

 

 

  1. Előzd meg a bajt!
 

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a menetrögzítő kamerák elsősorban baleset esetén hasznosak, erről azonban szó sincs. A Mio kínálatának számos készülékében olyan vezetéstámogató funkciók is találhatóak, mint a sávelhagyás figyelmeztetés, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, a fényszóró emlékeztető vagy a fáradtság-figyelmeztetés. Ezek mind-mind arra hivatottak, hogy megelőzzék a közúti baleseteket, így ha vásárlás előtt állsz, érdemes ezekre is odafigyelni!

 

 

+1 Hátul is lehet szemed!

 

Ha kamera vásárlását tervezzük, érdemes megfontolni hátsó kamera beszerzését is. A Mio-nak két külön megvásárolható hátsó kamerája is van, a MiVue™ A30 és MiVue™ A50, amit több különböző elülső kamerához is csatlakoztathatunk.

 

Egy jó hátsó kamera diszkréten rögzíthető a hátsó szélvédőn, onnan készít felvételt az autó mögötti forgalomról. Az első menetrögzítő kamerához csatlakozva, ahhoz hasonlóan egyből megkezdi felvételt, amint beindul a motor. Emellett, mivel legtöbb esetben csatlakozó kábel segítségével lehet összekötni a két kamerát, annak hosszát is ellenőrizzük le!

 

Főbb termékjellemzők:

 

MiVue™ 812

 
 

MiVue™ 846
MiVue™ 866

Bizonyító erejű felvételek 1440P

A Sony kiváló minőségű STARVIS
CMOS
érzékelőjével

 

Mio Sensor Ultra

Nagy rekesznyílás F1.8

Nagy rekesznyílás F1.8

Full HD 1080P 60
fps
mellett

 

Full HD 1080P 60 fps mellett

Full HD 1080P 60 fps mellett

Sebességmérő kamera figyelmeztetés átlagértékekkel

 

Sebességmérő kamera figyelmeztetés átlagértékekkel

 

Integrált WIFI

Integrált WIFI

GPS sebességmérő kamerákra vonatkozó figyelmeztetések

 

QuickClick dokkoló és állítható kameraszög

Passzív parkolási mód

GPS nyomkövetés

GPS sebességmérő kamerákra vonatkozó figyelmeztetések

GPS sebességmérő kamerákra vonatkozó figyelmeztetések

 

Smart Parking mód

Sebességmérő kamera figyelmeztetés átlagértékekkel

 

GPS nyomkövetés

  Passzív parkolási mód