Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
padmin - 2021-05-06

Hamarosan Magyarországon is megvásárolhatók az LG ultrakönnyű, könnyen hordozható, kivételes teljesítményű és hosszú akkumulátoridejű gram laptopjai.

A 16:10-es képarányú, stílusos termékcsalád három modellje már előrendelhető, hamarosan pedig az Extreme Digital, a MediaMarkt, a Notebook.hu, az Euronics és az eMAG kínálatában is kapható.

 

Könnyű hordozhatóság, nagyobb munkafelület

A most hazánkba érkező LG gram 17 (17Z90P), LG gram 16 (16Z90P) és LG gram 14 (14Z90P) laptopok mindegyike 16:10 képarányú kijelzőt kapott, amely a legtöbb, általában 16:9-es képarányú laptophoz képest nagyobb képernyőfelületet, ezzel pedig hatékonyabb munkavégzést kínál.

 

Az LG gram 17 a nagyméretű, 17 hüvelykes képernyőméret ellenére is csupán 1,35 kg-ot nyom, az LG gram 16 és 14 modellek pedig mindössze 1,19 kg-ot és 999g-ot nyomnak, ráadásul alig 1,68 cm vastagságúak. A 16
colos
modellt ráadásul a Guiness-világrekordok között is elismerik a világ legkönnyebb kereskedelmi forgalomban kapható 16”-os laptopjaként.[1] Az LG ultravékony képernyőkáváival és a rejtett zsanérmegoldásával mindhárom modell kimagasló, 90 százalékos képernyő-gépház arányt (STBR) mutat fel. A nagyméretű, kényelmes billentyűzettel és touchpaddal a gépelés a könnyű hordozhatóság ellenére is mindhárom eszközön gyors és kényelmes.

 

Elegancia és teljesítmény

Munkához és szórakozáshoz is ideálisak a notebookok nagyfelbontású kijelzői, amelyek a DCI-P3 színtér 99 százalékát képesek megjeleníteni. Az élénk, valósághű színek mellett a legapróbb részletek is tökéletesen jelennek meg a képernyőn, amely mind a négy oldalán letisztult és elegáns megjelenést kölcsönző, vékony kávás kialakítást kapott.

 

Az LG gram laptopok Intel® EvoTM platformhitelesítéssel rendelkeznek, a készülékeket pedig 11. generációs Intel® CoreTM processzor hajtja, amely Iris® Xe grafikával és gyors LPDDR4x memóriával egészül ki. Mindhárom LG Gram modell 80Wh-ás, nagy sűrűségű akkumulátort kapott, amely hosszabb, akár 22 órás üzemidőt biztosít két töltés között, így a felhasználóknak nem kell minden alkalommal magukkal vinniük a töltőadaptert.

 

Hamarosan hazánkban is kapható

A 17Z90P, 16Z90P és 14Z90P modellszámú LG gram laptopok már Magyarországon is előrendelhetők, hamarosan pedig online, illetve kiskereskedelmi forgalomban is kaphatók az Extreme Digital, a MediaMarkt, a Notebook.hu, az Euronics és az eMAG kínálatában.

 

További termékinformáció: https://www.lg.com/hu/notebook

 

[1]https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/635470-lightest-16-inch-laptop-commercially-available