Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
maxray - 2021-03-22

  A vállalatirányítási szoftverszolgáltató Diligent Corporation, amelynek termékeit közel 700 000 vállalatvezető használja világszerte, Szatmári Júliát nevezte ki a Budapesten működő, Globális Termék Innovációs Központja élére.

A szakember több mint 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a kutatás-fejlesztés és a szervezetfejlesztés területén. Új feladatkörében a mintegy 300 fős magyar munkavállalói csapat felépítésért és irányításáért lesz felelős, amelynek tagjai különböző technológiai területeken töltenek majd be pozíciókat.

 

A magyar szakemberek tudása nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő, és a Diligent Budapest melletti elkötelezettsége annak bizonyítéka, hogy a fővárosunk kiváló feltételeket biztosít egy nemzetközi viszonylatban is élvonalbeli fejlesztő csapat felépítéséhez” – mondta Szatmári Júlia. Budapesti pozíciójának angol leírása: „Senior Vice President of Sofware Engineering”. „Többek között a Diligent küldetése, a fenntarthatóság, a sokszínűség és az esélyegyenlőség melletti elkötelezettsége motivált abban, hogy csatlakozzam ehhez a nagyszerű világcéghez. Új pozíciómban én leszek felelős a szervezetnek az alapoktól történő felépítéséért, amely során változatos hátterű és tudással, gondolkodásmóddal rendelkező emberekből fogok csapatot formálni. Különösen izgalmas, egyben nagy felelősséggel járó kihívásként tekintek az előttem álló munkára.

 

Szatmári Júlia feladata nemcsak a magyar munkavállalói csapat kialakítása lesz, hanem ő fogja felügyelni a szoftverfejlesztést is az új Globális Termék Innovációs Központban. A Diligent termékpalettájának megújítását szintén ő fogja irányítani, továbbá koordinálja a vállalatcsoport más üzletágaival való közös munkát is. A céghez való csatlakozása előtt Szatmári Júlia a felhőalapú marketing szoftvereket fejlesztő Emarsys kutatás-fejlesztés csapatát és magyarországi központját irányította. Ezt megelőzően az ELTE Matematikai és Informatikai karán végzett szakember különböző vezetői pozíciókban a Nokia-nál dolgozott, több korábbi feladata mellett a globális k+f és ügyféltámogató szervezetekért felelt.

 

Júlia erős szakmai alapokkal és széleskörű vezetői tapasztalattal rendelkezik a technológiai iparágban. Vezetői csapatunk kulcsfontosságú tagja lesz a budapesti innovációs központunk kiépítésében” – mondta Ken Surdan, a Diligent termékfejlesztési vezetője. „Szakértelme, a helyi piacról való tudása, a termékfejlesztésre szakosodott szervezetek felépítésében szerzett tapasztalata fontos segítség lesz abban is, hogy megerősíthessük régiós jelenlétünket és felgyorsíthassuk termékinnovációs folyamatainkat.

 

A New York-i székhelyű Diligent vállalatvezetők számára biztosít olyan megoldásokat, amelyekkel még fenntarthatóbbá tehetik az általuk vezetett szervezetek működését, tovább erősíthetik a befektetőik bizalmát, értéket teremthetnek érintettjeik és a nekik otthont adó közösségek számára – a megfelelő technológiai megoldások és az általuk megszerezhető tudás segítségével. A Diligent szoftvereit a világ legnagyobb vállalatai és legbefolyásosabb márkái használják. A vállalat befektetői közé tartozik például az Insight Partners, a Clearlake Capital Group, és a Blackstone Group. A Diligent magyarországi beruházása az elmúlt év egyik legértékesebb külföldi befektetése volt a régiónkban, amely elnyerte a HIPA, a Nemzeti Befektetési Ügynökség támogatását is. A Diligent az év elején jelentette be, hogy a Budapest szívében lévő Szervita Square Buildingben rendezi be Globális Termékinnovációs Központját, amely várhatóan 2021-ben nyílik meg.