Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk a HTC
www.cloudmanager.hu
Szórakozás
sulaki - 2020-12-31

A most debütáló televíziók akár közel 30.000 apró LED-ből álló háttérvilágítással, kiemelkedő csúcsfénnyel és ultramagas kontraszttal szállnak be az LCD tévék versenyébe...  

z LG Electronics (LG) a 2021-es virtuális CES® kiállításon mutatja be jövő évi prémium
LCD
tévémodell-palettájának legkiemelkedőbb darabjait, a most debütáló QNED Mini
LED
televíziókat. Ezek az új készülékek a folyadékkristályos képernyők képminősége terén óriási előrelépést jelentenek, ugyanis a kvantumpontos és NanoCell kijelzőtechnológiáknak, valamint a Mini LED háttérvilágításnak köszönhetően fényerőben és kontrasztban messze felülmúlják a hagyományos LCD tévéket. A 2021-es termékcsalád 10 új 4K és 8K modellt tartalmaz, amelyek akár 86 hüvelykes méretben is elérhetők lesznek.


 

Az LG tévékínálata csúcsán található, saját fénykibocsátásra képes pixelekkel és független fényerő-szabályzással működő
OLED
televíziók mellett a most érkező QNED Mini LED kijelzők is komoly vásárlói érdeklődésre tarthatnak számot. Az LG fejlett Mini LED háttérvilágításával felvértezett új panelszerkezetnek köszönhetően ugyanis ezek a képernyők az LCD kijelzők viszonylatában mérve kiemelkedő nézői élményt nyújtanak. Ezekben a készülékekben ötvözi először a gyártó a kvantumpontos és a NanoCell technológiát, ami rendkívül pontos színvisszaadást tesz lehetővé, míg az élénk és élethű képmegjelenítéshez a fejlett LED háttérvilágítás nyújt jobb kontrasztot és mélyebb feketéket. Az új készülékekben az akár 120 Hz-es képfrissítési
frekvencia
segíti zökkenőmentesen és természetesen megjeleníteni a mozgásokat.


 

Az LG innovatív Mini LED háttérvilágítása akár csaknem 30 000 apró LED-ből áll, amelyek közel 2500 olyan zónát alkotnak, amelyek fényereje külön szabályozható.* Ennek, valamint a fejlett lokális fényerőszabályozási technológiának köszönhetően a képernyők kiemelkedő csúcsfényességre és 1 000 000: 1 kontrasztarányra képesek, az így létrejövő HDR képminőséget pedig rendkívüli kontrasztarány, mély feketék, széles színskála, valamint egyedülálló színpontosság jellemzi. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően nyújt lenyűgözően életszerű képeket az LG új QNED Mini LED készülékcsaládja, amely új minőséget képvisel az LCD tévék szegmensében.

 

Az új QNED termékcsaládunk révén bővül a prémium otthoni szórakoztatási eszközök tárháza, amely fantasztikus nézői élményt nyújt az LCD technológiát választó fogyasztók számára” — mondta Nam Ho-jun, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke. „Ezek a tévék olyan élményt nyújtanak, amely megkülönbözteti őket a többi LCD tévétől, egyben az innováció és a sztenderdek továbbfejlesztése iránt való elkötelezettségünket tükrözik.”

 

A termékek funkciói és elérhetősége régiónként eltérhet. Az LG csúcskategóriás, 86 hüvelykes 8K QNED tévéje január 11-től látható a 2021-es CES kiállításon, az LG virtuális standján.

* A 86 hüvelykes 8K QNED esetén.