Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2020-10-27

Az elforgatható kijelzős készülék teljesen új felhasználói élményt kínál  

Napokon belül Magyarországra is megérkezik az LG elképesztő okostelefonja, az elforgatható kijelzős WING. A nemzetközi szinten is csak nemrégiben bemutatott készülék október 29-től már előrendelhető a népszerű online webshopokban és elektronikai üzletekben, november elejétől pedig már a Vodafone kínálatában is elérhető.

 

Elforgatható kijelző

Az LG WING teljesen különbözik minden más okostelefontól: a felhasználók könnyedén válthatnak az ún. elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között. Az elforgatott üzemmód használatakor a telefon teljes előlapja 90 fokkal elfordul, ezzel a főképernyő fekvő formátumra vált, így láthatóvá válik a 3,9
colos
másodlagos kijelző. Ilyenkor a felhasználók mindkét képernyőn futtathatják ugyanazt az alkalmazást, vagy párhuzamosan két appot használhatnak a különálló kijelzőkön.


 

Új felhasználói élmény

A forgatható kijelző azonban sokkal többet nyújt a párhuzamos feladatvégzésnél: mozi-képaránnyal, szélesvásznon a felső fekvő kijelzőn azaz a főképernyőn nézhetünk például streamelt tartalmakat, miközben a hagyományos pozíciójú kijelzőn más nézőkkel cseveghetünk. A felhasználók a Multi App funkcióval parancsikonokat is létrehozhatnak a rendszeresen szimultán használt alkalmazáspárokhoz. Az elforgatott üzemmód használatával vezetés közben a térképen megjelenő utasításokat a főképernyőn követhetjük, fenntartva a második kijelzőt a telefonhívásokhoz.

 

Gyönyörű képek

Az LG WING főképernyője egy 6,8 hüvelykes P-OLED FullVision kijelző, 20,5:9 képaránnyal. A második képernyő nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot is biztosíthat fotózáskor. A 32MP-es, a készülékházból előugró pop-up kamera révén a szelfikamera nem foglal helyet az előlapon, a telefon gyorsulásmérője ráadásul érzékeli, ha szelfi közben kihull az eszköz a kezünkből, és azonnal behúzza a kameramodult.

 

Elképesztő kamerafunkciók

Az LG WING három hátsó kamerát kapott egy 64
megapixeles
ultranagy felbontásút, egy 12 megapixeles ultranagylátószögűt, valamint egy 13 megapixeles nagylátószögűt. Elforgatott üzemmódban egyszerre készíthetünk felvételt a 32 megapixeles előlapi, és az egyik hátlapi kamerával, az eredményt pedig egy, vagy akár két külön fájlba is menthetjük 1:1 vagy 16:9 képarányban.


 

A világ első gimbal-funkciója

A mobiltelefonban a világon elsőként bemutatott Gimbal Motion Camera az eszköz másodlagos képernyőjét kényelmes fogantyúként hasznosítja. Ez stabilitást biztosít a fotózáshoz és videózáshoz, azaz a felhasználók egykezes használattal is rázkódásmentes videófelvételeket készíthetnek. Az LG WING olyan funkciókat kínál, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentéséhez, követési mód, pásztázó-követő mód, valamint első személy (first person) mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.

 

Elegáns, könnyű készülék

Az LG Wing a két képernyő ellenére sem nehezebb, mint sok más nagyképernyős okostelefon: a vékony, de strapabíró anyagok használatával az LG mérnökei az eszköz súlyát mindössze 260 grammon tudták tartani. A készüléket a Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G mobilplatformjával, illetve Snapdragon X52 integrált 5G modemmel látták el, amelyek a lehető legjobb mesterséges intelligencia-teljesítményt, villámgyors 5G csatlakozást és intelligens multikamera-funkciókat biztosítanak az akkumulátor-üzemidő kímélése mellett.

 

Az elforgatható kijelzős LG WING október 29-től előrendelhető olyan népszerű hazai webshopoknál és forgalmazóknál, mint a Media Markt, az Euronics, az Extreme Digital, az Emag, a 220volt, a Notebook.hu, és az Aqua. Azok, akik előrendelik a készüléket most egy különleges akció keretében egy baktériumölő hatású töltőtokkal rendelkező LG TONE FN6 vezeték nélküli fülhallgatót is kapnak ajándékba. November elejétől az LG WING pedig már a Vodafone kínálatában is elérhető lesz.

 

Specifikáció:

 

LG WING

Lapkakészlet: Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G mobilplatform, Snapdragon X52 5G modemmel integrálva

Kijelző:

- főképernyő: 6,8 colos, 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)

- másodlagos képernyő: 3,9 colos, 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)

Memória: 8GB
RAM
/ 128 GB
ROM /
microSD
(2TB-ig b
ővíthető)

Kamera:

o hátlap: ultramagas felbontású (64MP OIS nagylátószögű 2 (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Ultra Wide (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Ultra Wide Big Pixel (F2.2 / 120° / 1.4µm)

o előlap: 32MP nagylátószögű 3 (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)

Akkumulátor: 4.000mAh

Operációs rendszer: Android 10.0 (Q OS)

Méret: 169,5 x 74,5 x 10,9 mm

Tömeg: 260g

Hálózat:
3G
/
4G
LTE
-A / 5G


Kapcsolat:
Wi-Fi
802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth
5.1 /
NFC
/
USB
Type-C (USB 3.1 Gen 1 kompatibilis)


Színek: Aurora Gray / Illusion Sky

Egyéb: Gimbal Motion Camera / előlapi kiugró kamera / Hexa Motion Stabilizer / LG Creator’s Kit /kettős felvétel / LG
3D
Sound Engine /
AI
CAM / Q Lens / Google Lens / Google Assistant / képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó /Qualcomm® Quick Charge™ 4.0+ töltési technológia / vezeték nélküli töltés