Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk az LG
www.cloudmanager.hu
Autó
sulaki - 2020-10-16

A nagy teherbírású, hidrogénhajtású teherautó károsanyag-kibocsátás nélkül működik majd...

A Toyota és haszongépjárműveket, teherautókat és buszokat gyártó leányvállalata, a Hino közösen fejleszt ’Class 8’ besorolású hidrogén üzemanyagcellás elektromos teherautót az észak-amerikai piacra. A nagy teherbírású, hidrogénhajtású teherautó károsanyag-kibocsátás nélkül működik majd, a hidrogén üzemanyagcellás meghajtás mellékterméke ugyanis nem más, mint a tiszta víz.

 

Az elektromos nehéz teherautók iránti erősödő érdeklődés miatt a Toyota Motor North America (TMNA) és a Hino USA megállapodtak egy Class 8 besorolású, üzemanyagcellás, elektromos hajtású teherautó (FCET) fejlesztéséről az élszak-amerikai piac számára. A vállalatok felhasználják az újonnan kifejlesztett Hino XL Series alvázat, illetve a Toyota bevált üzemanyagcellás technológiáját, hogy a jármű kiemelkedő teljesítményét nulla károsanyag-kibocsátással biztosítsák. Ez az együttműködés kibővíti a japán piacra szánt, 25 tonnás FCET kifejlesztését szolgáló, idén bejelentett és már folyamatban lévő projekt kereteit. Az első bemutató jármű várhatóan 2021 első felében gördül ki a szerelőcsarnokból.

 

"A Hino XL Series jármű üzemanyagcellás változata igazi win-win helyzetet jelent mind a vásárlóink, mind a közösség egésze számára. Csendes és erőteljes teherautó lesz, ami semmi mást nem bocsát ki, csak vizet. A Toyota több mint húszévnyi tapasztalata az üzemanyagcellás technológiával, illetve a Hino nehéz teherautók terén felhalmozott tudása révén innovatív és sikeres terméket alkothatunk." – avat be Tak Yokoo, a Toyota kutatás-fejlesztési részlegének vezető fejlesztőmérnöke.

 

"A Hino hagyományaira építkezve, illetve a Toyota üzemanyagcellás technológiája révén hamarosan egy gazdaságilag rentábilis, nagy hatótávolságú, nulla károsanyag-kibocsátású járművet kínálhatunk majd vásárlóink számára. A Hino és a Toyota azonos módon látják a tartósság, a megbízhatóság és az innováció szerepét a tervezésben, így ez az együttműködés újraírja majd a játékszabályokat ebben a szegmensben."teszi hozzáGlenn Ellis, a Hino vásárlói élményért felelős ügyvezető alelnöke.