Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2020-05-20

Kaspersky reagálás...

A BBC is beszámolt az EasyJet légitársaságnál történt kibertámadásról, amelynek során kb. 9 millió ügyfél adatai kerültek veszélybe. A hírrel kapcsolatban David Emm, a Kaspersky vezető biztonsági kutatója az alábbiakat nyilatkozta:

 

"Ez az adatsérülés nagyon sok embert érint és amíg jó hír, hogy az ügyfelek jelszavai nem kerültek veszélybe, addig azt is látni kell, hogy az ellopott adatok – köztük e-mailcímek, hitelkártya adatok és az ügyfelek utazásainak részletei – számos különböző lehetőséget jelentenek majd a kiberbűnözőknek. Az adatlopásban érintetteknek mostantól még nagyobb elővigyázatossággal kell kezelniük a félrevezető üzeneteket, ugyanis valószínű, hogy a bűnözők adathalász e-mailekben fognak „túl szép, hogy igaz legyen” ajánlatokat küldeni nekik. A bankszámláikat szintén gyakran kell ellenőrizniük és figyelniük, hogy nem történik-e bármi gyanús tranzakció.

Azt tanácsoljuk, hogy mindenki erős biztonsági védelemmel lássa el eszközeit, és mindig a lehető leghamarabb telepítse az operációs rendszerek, illetve az applikációk frissítéseit. Javasoljuk, hogy mindenki egyedi, összetett jelszavakat használjon, valamint, ahol azt a szolgáltató lehetővé teszi, alkalmazzon kétlépcsős azonosítási rendszereket.