Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Barkács
padmin - 2020-02-14

A Markforged, mint a fém és kompozit 3D nyomtatók vezető gyártója, ma bejelentette a tiszta réz alapanyagot a Markforged Metal X rendszerhez. 

A Markforged Metal X költség- és időhatékonyságot eredményez a réz megmunkálásában, mivel megkönnyíti az összetett, nagy elektromos- és hővezető képességű alkatrészek kiszámítható gyártását.

 

A Markforged, mint a fém és
kompozit
3D
nyomtatók vezető gyártója, ma bejelentette a tiszta réz alapanyagot a Markforged Metal X rendszerhez. Ezáltal a Metal X lett az egyetlen megbízható, megfizethető és biztonságos módja a nagy tisztaságú réz 3D nyomtatásának. A széles körben használt anyag szükség szerinti 3D nyomtatása a termelési és ellátási láncokat hatékonyabbá teheti a felhasználók számára - csökkenti az átfutási időket és az alkatrészköltségeket, valamint kiküszöböli a költséges készletraktározás szükségességét. A mától elérhető, új alapanyaggal a Markforged könnyű és gyors módszert kínál a geometriailag összetett, nagy elektromos- és hővezető képességgel rendelkező rézalkatrészek gyártására.

 

„A réz működteti a világunkat. Mindenhol ott van; az autóinkban, a mobiltelefonjainkban, minden elektromos berendezésben.”- mondta Greg Mark, a Markforged vezérigazgatója és alapítója. „A réz hagyományos megmunkálása drága és kihívást jelentő feladat, emellett más 3D nyomtatási eljárásokkal tiszta formájában nem feldolgozható. Most megkönnyítettük és olcsóbbá tettük a gyártását. A Markforged eljárásával 3D nyomtatott réz nagy változást hoz az autó- és elektronikai ipar számára, és még sok más területen nyitja ki az ajtót az innováció előtt.”

 

Az új anyag a Markforged Metal X rendszerhez érhető el, amely a Markforged szabadalmaztatott megoldása fémek gyors és biztonságos 3D nyomtatására. A réz a legújabb a Metal X már elérhető alapanyagai közül, amelyek között olyan az űrkutatásban is alkalmazott szuper ötvözeteket is találunk, mint például az Inconel 625, a 17-4 PH rozsdamentes acél, a H13 szerszámacél, a D2 szerszámacél és az A2 szerszámacél. A Metal X rendszerek már mind a 6 kontinensen megtalálhatók. Elsősorban olyan alkalmazási területeken van rá szükség, mint például funkcionális prototípusok, szerszámok és szerelvények, valamint gyártóalkatrészek, amelyek mind-mind segítenek az ügyfeleknek a gyártási költségek csökkentésében és az ellátási lánc hatékonyságának növelésében.

 

Autóipari ponthegesztés Markforged réz elektródával

 

"A világ összes autógyára rezet használ a hegesztéshez" - tette hozzá Greg Mark. „A karosszéria különböző pontjainak hegesztéséhez komplex gyártóalkatrészekre van szükség. Az eszközök gyártása több ezer dollárba kerül és hónapokig tartó átfutási idejük is lehet. A Markforged azonban mindezt megváltoztatja azáltal, hogy lehetővé teszi a gyártók számára a réz alkatrészek házon belül gyártását. Így sokkal gyorsabban és lényegesen alacsonyabb költségek mellett maguk képesek előállítani a szükséges munkadarabokat. A Metal X rendszerrel az autógyártók igény szerint kinyomtathatják a szükséges alkatrészeket ahelyett, hogy jelentős készletet raktároznának, valamint képessé válnak olyan új hegesztőszárak tervezésére, amelyek legyártása korábban nem volt lehetséges. "

 

A világ 10 legnagyobb autógyártójából már kilenc dolgozik a Markforged megoldásaival, együttesen több száz ilyen nyomtatót alkalmaznak. A Markforged együttműködött ügyfelei egyikével, hogy mélyreható hegesztési teszteket végezzenek. Több ezer hegesztés után a gyártót teljesen felvillanyozták az eredmények. A nyomtatott rézalkatrészek tesztjei ugyanolyan ellenállást mutattak, mint amit a hagyományos gyártású ponthegesztő szárak esetében mértek. Ennek eredményeképpen megszületett a terv, hogy a 3D nyomtatott alkatrészek használatát a gyártósorra is kiterjesztik. A Markforged additív eljárásának köszönhetően a gépjárműgyártó rendkívüli eredményekről számolt be: az átfutási idők tizenkettedére, a költségek pedig hatodára csökkentek.

 

„Mindig lenyűgözött a Markforged Metal X rendszer mögött meghúzódó technológia, a 3D nyomtatott rézzel szerzett tapasztalataink pedig egészen hihetetlenek - különösen a vezetőképesség és a szerkezeti stabilitás szempontjából” - jegyezte meg a globális autóipari gyártó karbantartási menedzsere. „Most, hogy sikeresnek értékeltük a hegesztési teszteket, azt tervezzük, hogy kibővítjük a fémnyomtatási kapacitásunkat. A
3D
-s réz nyomtatás gyorsabb és költséghatékonyabb megoldás számunkra, mint a megmunkálással készülő, összetett alkatrészek beszerzése volt. Úgy becsüljük, hogy csupán egyetlen Metal X rendszer használata is jelentősen csökkenti a gépleállás veszélyének való kitettségünket, illetve évente 200 000 dollárral lefaragja a raktározási költségeinket.”

 

A Markforged réz alapanyag előnyei

 

  • Magas hő- és elektromos vezetőképesség:
    350 W / mK-nél nagyobb hővezetési tényező és 84% ​​IACS elektromos vezetőképesség
  • Komplex, szigorú tűrésű alkatrészek konzisztens, biztonságos és költséghatékony gyártása a Metal X rendszerrel
  • A réz alkatrészek házon belüli gyártásával az átfutási idők néhány napra csökkennek
 

 

 

 

Markforged, www.markforged.com

 

 

A Markforged célja átalakítani a gyártást: fémnyomtatójukkal és folyamatos szálerősítésre képes kompozit nyomtatóikkal olyan nagy szilárdságú, funkcionális alkatrészek gyárthatók, amelyek megállják helyüket bármelyik gyárban. Mérnökök, tervezők és gyártási szakemberek szerte a világon támaszkodnak a Markforged fém- és kompozit nyomtatókra szerszámok készítéséhez, szerelvényekhez, funkcionális prototípusok készítéséhez és nagy értékű végtermékek gyártásához. A 2013-ban alapított, watertowni (MA) székhelyű Markforged világszerte mintegy 300 alkalmazottat foglalkoztat és 137 millió dollár tőkével rendelkezik. A Forbes a közelmúltban szerepeltette a Markforgedot a ’Next Billion-Dollar Startups’ listájában, és az Egyesült Államok második leggyorsabban növekvő hardvervállalataként szerepel a 2019. évi Deloitte Fast 500-ban is.