Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2019-12-24

A DIG-T 117 motor gondoskodik a hatékonyságról és a meggyőző teljesítményről

A vadonatúj JUKE végre megérkezett az utakra is. Immár egy évtized telt el az úttörő eredeti JUKE bemutatkozása óta, ez idő alatt több mint 1,5 millió talált belőle gazdára és a modell meghonosította a kompakt crossoverek merőben új és számtalanszor lemásolt stílusát.

A vadonatúj JUKE ugyanazt a stílust és szórakoztató karaktert kínálja, de immár egy fejlett technológiai csomaggal együtt, ami a legjobban hálózatba kapcsolt Nissanná teszi.

A kompakt, élénk és gazdaságos turbómotorra épülő hajtáslánc is a legújabb technológiákat kínálja. Most először a JUKE hétsebességes dupla tengelykapcsolós automata sebességváltóval is rendelhető, amely a kormányon található sebességváltó fülekkel vagy teljesen automata módban is használható. A teljesen megújult futóművel együtt garantált a szórakoztató vezetési élmény, a kifinomult és hatékony
karakter
és kompromisszummentes biztonság.

„A Nissan JUKE sosem követte a tömeget. Ehelyett egyéniségével és agilis vezetési élményével utat mutatott,” mondta el Marco Fioravanti, a Nissan Europe termékfejlesztésért felelős alelnöke. „Az új modell hozza magával a sportos és izgalmas formatervet, amit az emberek imádnak a Juke-ban, ezeket egészíti ki az olyan vezetés közben tapasztalható élményekkel, mint a ProPILOT rendszer és az intelligens technológiák nagy választéka.”

A Nissan JUKE a CMF-B-platformra épül, és a Nissan több szakmai díjjal elismert angliai üzemében, Sunderlandben készül majd.

SPORTOS STÍLUS

A vadonatúj JUKE felnőtt, mégis megtartotta fiatalos hangulatát az utastér és a külső formavilágának köszönhetően, amellyel ismét új mércét állított fel a
B
-crossover szegmensben. Egy kupé stílusát ötvözi egy crossover kiállásával. A két világ legnagyszerűbb elemeit gyúrja össze, és ez tökéletes társsá teszi a városban és azon kívül is.

Ugyan kívül-belül teljesen megújult, az új Juke mégis megtartotta az olyan ikonikus formai megoldásokat, mint a kör alakú fényszórók, amelyek azonnal felismerhető megjelenést biztosítanak neki. Hogy az újdonság erejével hassanak és a formaterv naprakész legyen, a lámpákhoz immár jellegzetes Y-formájú
LED
-es nappali menetfény is tartozik, ami kiegészíti a a Nissan jellegzetes „V-Motion” hűtőmaszkját.

A 19 hüvelykes keréktárcsák impozáns és sportos kiállást kölcsönöznek az új JUKE-nak. A „lebegő” hatású tető és az élesen megtört oldalsó elemek magasabb szintű presztízzsel ruházzák fel az új JUKE megjelenését.

A 11 választható karosszériaszín 3 különböző tető fényezéssel garantálja, hogy a JUKE kitűnjön a tömegből, így a karosszéria, tető és utastér színösszeállítása harmonizáló és kontrasztos is lehet. 

Az új JUKE utastere is megújult: stílusosabb, tágasabb és magasabb szintű minőség és technológia jellemzik. Több helyet kínál mind utasai, mind csomagjaik számára: a hátsó lábtér 5,8 cm-rel, a hátsó fejtér 1,1 cm-rel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20%-kal nagyobbra, 422 literre nőtt.

Az újragondolt belső tér prémium anyagválasztása és belső megvilágítása stílusosabb és kényelmesebb környezetet kínál. A prémium érzetről a műszerfal az ajtókárpitok és a lábtér puha tapintású anyagai gondoskodnak. A monform kialakítású ülések sportos megjelenést kölcsönöznek; Alcantara® vagy bőr kárpitozás is választható hozzájuk.

A jó megjelenésen és a első osztályú kényelmen túl az első ülések a kimagasló minőségű és magával ragadó hangélményt nyújtó Bose Personal Plus hangrendszerrel is kényeztetik utasaikat egyes felszereltségi szinteken. A rendszer kezelése a 8 hüvelykes „lebegő” infotainment kijelzőről lehetséges, amely egyszerű hozzáférést kínál a Nissan Connect szolgáltatásokhoz.

SZEMÉLYES HANGULAT AZ N-DESIGN FELSZERELTSÉGGEL

A Nissan nem feledkezett meg azon vásárlókról sem, akik számára fontos, hogy autójuk is kifejezze egyéni stílusukat – a megszokott Visia, Acenta N-Connecta és Tekna felszereltségek mellé megérkezett az N-Design csomag is, amely mélyreható testreszabási lehetőségeket kínál.

A vásárlók az üléskárpitok, műszerfal, ajtópanelek és kartámasz háromféle kombinációjára építve alakíthatják ki saját, egyedi utasterüket. Az Urbanizer csomag fehér és fekete műbőr használatával teremt modern, kontrasztos és friss hangulatot. A Midnight változat kifinomult stílusát a fekete Alcantara® és bőr kölcsönzik, míg a Juke változat bőrkárpitja esetén a narancssárga és fekete szín kombinációja gondoskodik az utastér feltűnő és energikus megjelenéséről. Mindhárom változat kifejezetten prémium érzetet biztosít a JUKE-ban.

N-Design kivitelben az alapfelszereltség részét képzik a 19 hüvelykes gyémántcsiszolt alumínium keréktárcsák, amelyek sportos és dinamikus karaktert kölcsönöznek az autó külsejének.

Az N-Design csomagban az egyéni utastér és külső 20 féle kombinációja állítható össze.

ENERGIKUS VEZETÉSI ÉLMÉNY

 

Az új JUKE tervezése során fontos szempont volt, hogy nagyszerű élményt kínáljon a meglévő és az új ügyfeleknek is. „Már az alapoktól kezdve az agilitást szem előtt tartva terveztük meg az új JUKE-ot” - mondta el David Moss A Nissan Europe kutatásért és fejlesztésért felelős vezető alelnöke. „A vezetők már a kormánykerék megérintésétől kezdve érezhetik ennek előnyeit.”

 

A domborított motorháztető alatt található 3 hengeres benzinmotor egyszerre gazdaságos és élénk. Az 1,0 literes erőforrás kompakt és könnyű, mely turbófeltöltőt kapott, és ennek köszönhetően nem marad el a tulajdonosok által elvárt agilis viselkedés és szórakoztató vezetési élmény sem. 117 LE teljesítményre képes 180 Nm (200 Nm a túltöltés funkcióval) nyomaték mellett. Alapfelszereltség a hatsebességes kézi sebességváltó, de most először egy új dupla tengelykapcsolós sebességváltó kormány váltófülekkel is elérhető.

Az üzemanyag-fogyasztás is kedvezőbb lett: 5,9l/100 km (WLTP) kézi sebességváltóval, illetve 6,0 l/100km (WLTP) automata sebességváltó esetén. A CO2-kibocsátás is csökkent 135 g/km-től (WLTP szerint) a kézi sebességváltó esetében, illetve 138 g/km (WLTP) a DCT-vel szerelt változatnál.

A „D-Mode” funkcióval a vezető zökkenőmentesen válthat a három üzemmód (Standard, Eco és Sport) között, hogy az autó viselkedését az útviszonyoknak és saját hangulatának megfelelően hangolja.

 „Az új JUKE motorja a teljesítmény, üzemanyag-gazdaságosság és kifinomultság optimális egyensúlyát nyújtja,” tette hozzá Moss. „Igazán lenyűgöző nyomatékot és teljesítményt kínál; jó példája annak, hogy mit is képes egy méretcsökkentett hajtáslánc kínálni a vezetőknek a szórakoztató élmény és az alacsonyabb költségek terén.”

FEJLETT TECHNOLÓGIA

 

Az új Nissan JUKE fejlett vezetéstámogató technológiák és infotaiment-funkciók valóságos armadájával gondoskodik arról, hogy minden egyes utazás biztonságosabb, egyszerűbb és még élvezetesebb lehessen.

Olyan biztonsági technológiák őrködnek az autó felett, mint a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére képes intelligens vészfékezési asszisztens, az intelligens sebességtartó, a közúti jelzések felismerése, az intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, illetve a holttérfigyelés.

A holttér-figyelő most mutatkozik be először a Nissan modellpalettáján. Figyelmezteti a vezetőt, ha mellette haladó jármű a holttérben van, és visszairányítja a JUKE-ot a sávjába, hogy elkerülje az ütközést.

A JUKE vezetői élvezhetik a Nissan fejlett ProPILOT technológiájának előnyeit is, ez a rendszer stresszmentesebbé teszi a hosszú ingázásokat és a sűrű forgalommal járó helyzeteket, hiszen önállóan a sávjában tartja a JUKE-ot, miközben állandó, biztonságos távolságot tart a többi autótól, még lassan araszoló forgalomban is.

Hogy jobb legyen a kilátás a biztonság szempontjából kritikus területen, az ajtókeretek és a szélvédő között elhelyezkedő A-oszlopok vékonyabbak lettek, ugyanakkor a nagy szilárdságú acél átgondolt felhasználásának köszönhetően semmit sem vesztettek merevségükből. Az alapfeleszereltségben is rendelkezésre álló LED-fényszóróknak köszönhetően az éjszaki vezetés során is javult a kilátás, a 10 méter széles látótér a legjobb a kategóriában.

LAZA, NYUGODT ÉS ÖSSZEKAPCSOLT

A Nissan tisztában van azzal, hogy az az ügyféltípus, aki a JUKE-ot választja elvárja, hogy az autó tökéletesen illeszkedjen online életébe. Így nem meglepő, hogy a JUKE az eddigi legfejlettebb infotainment-rendszerrel szerelt Nissan. Zökkenőmentes okostelefon-integrációt és az autó kezelését és megfigyelését lehetővé tévő alkalmazást is kínál az utasoknak.

Az NissanConnect infotainment rendszer legújabb változatával az ügyfelek akár az Apple CarPlay®, akár az Android Auto rendszereken keresztül az autó 8 hüvelykes érintőképernyős kijelzőjére tükrözhetik okostelefonjuk alkalmazásait.

Ha nem szeretné a telefon navigációs alkalmazását használni, a vezető rendelkezésére állnak a TomTom térképek és élő közlekedési információk. A JUKE kompatibilis a Google asszisztenssel is, és sokféle parancsot képes végrehajtani, például a vezetők elmondhatják úti céljukat okoseszközüknek, és az elküldi azt az autó navigációs rendszerének.

A JUKE innovatív Bose Personal Plus hangrendszerét is élvezhetik az utasok egyes felszereltségi szinteken. Nyolc nagy teljesítményű hangszórójával – köztük az első ülések fejtámláiba épített két-két BOSE® UltraNearfield hangsugárzóval – ez a rendszer 360 fokos zenei élményt és ultra tiszta hangzást kínál.

A JUKE december elejétől már elérhető a kereskedésekben is.