Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2019-09-11

Az OLED képminőségével és a beépített funkciókkal az LG legújabb televíziói új szintre emelik a játékélményt  

Az LG az NVIDIA-val együttműködésben valóra váltja a játékosok álmait: a gyártó egy szoftverfrissítésen keresztül G-SYNC® kompatibilissé teszi 2019-es
OLED
televízióit (65/55E9 és 77/65/55C9 modellek). Az LG legújabb OLED termékei elképesztő gyorsaságot és pontos színvisszaadást kínálnak, kiemelkedő teljesítményüket és képminőségüket pedig immár az NVIDIA G-SYNC hitelesítése is bizonyítja, amely garancia a gördülékeny, villódzás-, szakadás- és akadozásmentes, magával ragadó játékélményre.

 

Kivételes képminőségükkel, alacsony bemeneti késleltetésükkel és kiemelkedő válaszidejükkel az LG OLED televíziók korábban is ideális választást jelentettek a játékosok számára, az NVIDIA G-SYNC támogatással azonban a vállalat 55 és 77 hüvelyk közötti méretben kapható piacvezető, 4K felbontású készülékei még magasabb szintű nagyképernyős játékélményt kínálnak.

 

Az LG önálló fénykibocsátásra képes képpontokból álló OLED képernyői előtt ülve a játékosok az akció kellős közepén érezhetik magukat, hiszen a pixelek precíz, egyéni vezérlése elképesztően valósághű képi megjelenítést eredményez. Végtelen kontrasztjaik és rendkívül pontos színvisszaadásuk mellett a televíziók gyors válaszidőt és akár 120 Hz-es képfrissítési rátát kínálnak. Az alig érzékelhető bemeneti késleltetés akár a különbséget is jelentheti győzelem és vereség között: a 6 milliszekundumos tartományban az 1440p felbontású tartalmak 120 Hz-es képfrissítéssel, a 13 milliszekundumos tartományban pedig a 4K minőségű tartalmak 60 Hz-es képfrissítéssel gördülékenyen futnak a készülékeken. Az LG OLED televíziói a minimális, egy képkockánál kisebb bemeneti késleltetés révén a lehető legjobb kijelzőmegoldást jelentik a játékokhoz.

 

Az LG legújabb OLED tévékészülékei számos népszerű HDR formátumot támogatnak, melyek tovább növelik a játékélményt. A felhasználók a kompatibilis játékokat dinamikus HDR10 vagy Dolby Vision támogatással — Full
HD
tartalmak esetében akár másodpercenként 120 képkockás megjelenítéssel — élvezhetik, a
HDMI
2.1 specifikáció révén pedig a televíziók többek között az automata alacsony késleltetési móddal (automatic low latency mode, ALLM), a változó képfrissítési rátával (variable refresh rate, VRR) és az eARC audioszabvánnyal is kompatibilisek.

 

Az LG 2019-es OLED televíziói olyan mozgóképekre optimalizált audioformátumokat is támogatnak, mint a veszteségmentes
Dolby TrueHD
és a Dolby Atmos, a legjobb audio- és videoformátumok révén pedig a felhasználók az alkotók által eredetileg megálmodott hang- és képminőségben élvezhetik a játékokat és a filmeket. A tévékészülékek az LG gépi mélytanulás-alapú AI-hangtechnológiáját is beépítve kínálják a virtuális 5.1-es hangzásért.

 

„Az LG OLED televízióit a világ minden táján elismerik a játékosok, mi pedig elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető legjobb élményt kínáljuk nekik”— mondta Sam Kim, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának televíziós termékfejlesztésért felelős szenior alelnöke. „Az NVIDIA G-SYNC technológia adaptálásával OLED televízióink a világ legjobb gaming hardvermárkájának támogatását élvezik.”

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy G-SYNC kompatibilitással támogathatjuk az LG 2019-es OLED televízióit és, hogy HDMI változó képfrissítési rátájú technológiával bővíthetjük GeForce RTX 20-szériás grafikai processzoraink képességeit”— mondta Matt Wuebbling, az NVIDIA GeForce marketingvezetője. „A játékosokat teljesen lenyűgözi majd az LG televíziók gyorsasága és valósághű képi ábrázolása a GeForce által kínált valós idejű sugárkövetésre alkalmas számítógépes játékok használatakor.”

 

A 2019-es LG OLED televíziók NVIDIA G-SYNC támogatása a következő hetekben egy szoftverfrissítéssel válik elérhetővé a kiválasztott piacokon.