Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Sulaki - 2019-09-10

Erőteljesebb személyiségével, nagyobb teljesítményével és újszerű technológiáival új alapokra helyezi a kompakt crossover kategóriát  

Közel egy évtizeddel azután, hogy a jellegzetes, az életörömöt középpontba állító egyéniségével minden későbbi kompakt crossover számára magasra tette a lécet, a Nissan JUKE új generációjának érkezése ezúttal is meghatározó újdonságot jelent a szegmensben. A vezetés öröméből semmit sem áldoz fel a megújult JUKE, amely új szintet képvisel teljesítményben és technológiai fejlettségben is, mindezt rendkívül jellegzetes, de a korábbinál tágasabb coupé-crossover formába foglalva.

 

Az átlagból kitűnő formatervének köszönhetően a Nissan JUKE lelkes fogadtatásra talált Európában, amit a jelenleg a földrész útjain futó közel egymillió eladott példány is jelez. A JUKE következő generációját – melyet a mai napon egyszerre mutattak be Londonban, Párizsban, Milánóban, Barcelonában és Kölnben – a crossoverekre jellemző praktikum mellett kifejezetten a dizájnt, technológiát és teljesítményt egyaránt nagyra értékelő európai autósok igényei szerint fejlesztették.

 

A Nissan JUKE jellegzetes egyediségét megőrizve, de a korábbinál is karakteresebb személyiséggel, még felvillanyozóbb teljesítménnyel és a vezető igényeire reagáló fejlett technológiákkal tér vissza” – mondta Ponz Pandikuthira, a Nissan Europe terméktervezésért felelős alelnöke. „Az új formaterv és az izgalmasabb vezetési élmény találkozik a kompakt crossoverek egyre bővülő vásárlókörének igényeivel. A JUKE felnőtt, de megőrizte az örömteli vezetésben megnyilvánuló jellegzetességeit, melyekkel mindig kitűnt a tömegből.”

 

SPORTOS MEGJELENÉS

A nagyobb méretekkel, sportos fellépéssel, markáns 19 hüvelykes könnyűfém kerekekkel és coupészerű stílussal visszatérő Nissan JUKE új szintre emeli a
B
-crossover szegmenssel kapcsolatos alapelvárásokat. Az alapfelszereltségben is
LED
technológiával érkező új JUKE megtartotta elődei ikonikus, kerek első lámpáit, de új stílusjegyként már a
Nissan jellegzetes V-Motion hűtőrácsát kiegészítő új, Y menetfény is felfedezhető rajta. Az exkluzív Fuji Sunset fényezéssel együtt az új modell összesen tizenegy színváltozatban kapható.

Az új JUKE belül is átalakult és több helyet kínál mind utasai, mind csomagjaik számára: a hátsó lábtér 5,8 cm-rel, a hátsó fejtér 1,1 cm-rel lett nagyobb, míg a csomagtartó befogadóképessége 20%-kal nagyobbra, 422 literre nőtt. Újratervezett, stílusos és kényelmes belterével az új modell jobb vezetési testhelyzetet, nagyobb hátsó helykínálatot, valamint felhasználóbarát kezelőszerveket és tárolóhelyeket kínál. A műszerfal, az ajtók és a lábtér kárpitozásához felhasznált puha tapintású anyagoknak, az ezeket jól kiegészítő, alapfelszereltségként adott sportos monoform üléseknek, illetve az opcionális Alcantara® vagy bőr kárpitozásnak köszönhetően az autó prémium benyomást kelt.

Az új JUKE egyedi lehetőségeiben is új szintet kínál, az újonnan kidolgozott N-Design felszereltségi csomag révén ügyfeleink valóban maradéktalanul a saját igényeikhez alakíthatják autójukat. A JUKE egyszerre városias, prémium jellegű és sportos karakterét a karosszéria- és tetőszínek, illetve autóbelsők változatos kombinációi is kiemelik. Egyedi külső kiegészítők, így lökhárítódíszítések, oldalsó küszöbök és 19”-es könnyűfém kerekek is választhatók.




AGILIS TELJESÍTMÉNY

Bár sportos karakterének megfelelően a JUKE-ot mozgékonyságra hangolták, a teljes megújuláson átesett coupé-crossover modell ezzel együtt fel is nőtt. A változatlanul kompakt, elődjénél 23 kg-mal könnyebb új modell méretei a bőséges helykínálat érdekében némileg változtak, hossza így 4210 mm, magassága 1595 mm, szélessége 1800 mm lett. Nagyszilárdságú acélból készülő alkotóelemeinek köszönhetően az új JUKE építési platformja a korábbinál merevebb, így nagyobb stabilitást, teljesítményt és jobb kanyarodási képességeket biztosít, és minden eddiginél nagyobb magabiztossággal és kontrollal vezethető.

A JUKE hatékony, 117 LE teljesítményt leadó 1,0 literes, háromhengeres, turbófeltöltős DIG-T benzinmorjának előnyei a korábban megszokottnál jobb teljesítményben, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásban és nagyobb fokú kifinomultságban mutatkoznak meg. Az akár a nagyobb odaadást igénylő hat fokozatú kézi, akár a sportautókat idéző kapcsolófülekkel váltható, hét fokozatú duplakuplungos (DCT) sebességváltóval rendelhető, Eco, Standard és Sport vezetési módokat kínáló új modellben a vezető könnyedén megtalálhatja saját stílusát bármilyen vezetési helyzetben.







FEJLETT TECHNOLÓGIÁK

A Juke a Nissan infotainment és vezetéstámogató technológiáinak bő választékát kínálja. A Nissan Intelligent Mobility koncepció körébe tartozó technológiákkal az új modell az összes eddigi Nissan közül a legnagyobb fokú összekapcsoltságot biztosítja, lényegében egy teljes személyes parancsközpontot adva a vezető keze alá.




Nissan Intelligent Mobility

A JUKE-ban elsőként mutatkozik be a Nissan fejlett ProPILOT technológiája, mely elektronikus segédletet ad a kormányzáshoz, illetve a gyorsításokhoz és fékezésekhez. Az autópályán való használatra, egysávos közlekedéshez tervezett ProPILOT-tal a hosszabb mindennapi utak és a sűrű forgalom sem annyira megterhelő.

 

A Nissan az új JUKE-ot mindemellett biztonsági technológiái teljes körével szerelte fel, a szegmensen belül egyedülállóan olyan technológiákat kínálva, mint a gyalogosok és kerékpárosok felismerésére képes intelligens vészfékezési asszisztens, a közúti jelzések felismerése, az intelligens sávelhagyás-jelzés és -megelőzés, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, illetve a holttérfigyelés. A holttérfigyelő rendszer figyelmeztet, ha egy autó tűnik fel a vezető látásának holtterében, és visszatéríti a JUKE-ot saját sávjába.




Csatlakoztatási lehetőségek, infotainment, és Bose® Personal® Plus

Az új NissanConnect infotainment rendszerrel ügyfeleink akár az Apple CarPlay®, akár az Android Auto rendszereken keresztül az autó 8 hüvelykes érintőképernyős kijelzőjére tükrözhetik okostelefonjuk alkalmazásait. Az autó vezetőjének emellett rendelkezésére állnak a TomTom térképei és élő közlekedési információi.

A NissanConnect Services alkalmazás a tökéletes mobil partner, mellyel az autó sokféle funkciója vezérelhető. A Nissan JUKE tulajdonosai akár közvetlenül a telefonjukról is ellenőrizhetik, zárva van-e az autó, valamint zárhatják és nyithatják is a távolból. A még fokozottabb biztonság érdekében az alkalmazással emellett lehetséges a guminyomás és az olajszint ellenőrzése is.

A JUKE használóit segíti a Google Assistant kompatibilitás is, ami lehetővé teszi, hogy a mobil eszközbe mondott beszédutasításokkal vezéreljenek olyan funkciókat, mint a központi zár vagy az autó fényei, illetve ugyanígy úticélokat is ki lehet jelölni a navigációs rendszerben.

A Bose® Personal® Plus hangrendszerrel pedig bőven kapnak hangerőt is az autóban utazók. Nyolc nagy teljesítményű hangszórójával – köztük az első ülések fejtámláiba épített két-két UltraNearfield hangsugárzóval – ez a rendszer teljes belemerülést és ultra tiszta hangzást kínál.

 

Az új JUKE is a Nissan több szakmai díjjal elismert angliai üzemében, Sunderlandben készül majd. Az európai piacokon az első példányokat november végétől vehetik majd át új tulajdonosaik.