Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2019-09-10

Újradefiniálják a valódi prémium TV koncepcióját

Az IFA2018 kiállítás egyik legfontosabb eseménye a Philips OLED+ 903 elindítása volt, mely az első tévékészülék, ami a Philips TV, a vezető a Tv-képminőség terén, valamint a legendás brit audio termékekkel foglalkozó Bowers & Wilkins társaság exkluzív partnerségéből született. 

 

Az IFA2019 esetében a két márka ismét egyesítette szaktudását és két új OLED+ modellel jelentkeztek, amelyek újradefiniálják a prémium tévét - Philips OLED+ 934 és OLED+ 984 (már az EISA, „A legjobb házimozi-TV 2019” díj nyertese).

 

Az OLED+ 934 és az OLED+ 984 a legújabb
OLED
paneleket és a 3. generációs P5 feldolgozórendszert használja, amely tovább növeli a képminőség teljesítményét, javítva a zajcsökkentést, jobb élességet, pontosabb színeket és bőrszíneket, és jobb kontrasztot biztosítva minden forrás esetében.

 

A 3. generációs P5 feldolgozócsomagnak köszönhetően számos, a képminőséget javító fejlesztéseket kapott meg, mint például a Philips TV egyedülálló Perfect Natural Reality funckióját, valamint a jobb HDR teljesítmény biztosító HDR10 és HDR10+ képalkotási módokat, és először teljesíti a Dolby Vision tartalmakra vonatkozó megfelelőséget is.

 

Az új készletek tovább folytatják elődeik tendenciáját, hogy az európai formatervezés legjobbjait kínálják, magas minőségű anyagokkal, köztük a Kvadrat szövettel, üveggel és fémmel készítve.

 

A legjobb hangzás most még jobb

Az OLED+ 903 hangteljesítménye annál is figyelemre méltóbb volt, hiszen a hangrendszert a már meglévő készülék vázának korlátozott helyére kellett beépíteni.

 

A OLED+ 934 és OLED+ 984 esetében mindkét márka mérnökei közös dolgoztak már a koncepció megszületésétől, lehetővé téve olyan új hangrendszerek kifejlesztését, amelyek az ágazat mércéjét egy teljesen új szintre emelik.

 

A 903-mal ellentétben, mindkét tévé többhangszórós hangrendszerrel rendelkezik, melyek fizikailag különállók, akkusztikusan optimalizált, masszív dobozt kaptak, amelyek számos kimagasló dizájn elemet és szabadalmaztatott technológiát integrálnak, hasonlóan mint az összes Bowers & Wilkins audio termék.

 

A Dolby Atmos dekódolás mindkét készüléken megtalálható, az OLED+ 934 pedig a Philips első tévéje, amely felfelé irányuló Dolby Atmos magassági hangszórókat tartalmaz a ház tetején.

 

OLED+ 984 - A TV új korszaka

Szeptember elejétől kapható a 65”-os modell, az OLED+ 984 a legmagasabb kéminőség-teljesítményt és a legfejlettebb hangrendszert kínálja egy tévébe sürítve.

 

Az OLED+ 984 audiofil minőségű hangrendszerét a TV-készülék alatt található külön „hangládába” szereltük. Ez az elrendezés lehetővé teszi mind a nagyobb hangtányérok, mind pedig a rendszer erőteljesebb hangzását, így még nagyobb, tágasabb hangminőséget hoz létre, amely pontosan nyomon követi a párbeszédet, miközben alacsony torzítású, helyiséget kitöltő hangvilágot biztosít.

 

A tévé számos a Bowers & Wilkins akusztikus technológiáját használja, amelyek a vállalat világszínvonalú hangszóróiból, ideértve egy a tokozás közepén elhelyezett Tweeter-on-Top csipigóból állnak.

 

A tetején lévő magassugárzó elkülönül nagyobb hangszóróktól és biztosítja, hogy a magas frekvencia-teljesítmény a szekrényben a hanghullámok diffrakciójával járó homályosodás nélkül szólaljon meg. 

 

A fő hangsugárzószekrényben három külön egység található, amelyek a bal, a középső és a jobb hangszórókhoz lettek kialakítva.  Mindegyikük 100 mm-es (4 ”) középső / mély hangszórót tartalmaz.

 

A bal és a jobb oldali házakban is van egy leválasztott, a tetejére került csipogó, amelyek a hangszórórendszer legtávolabbi végére kerültek, így kiemelkedő részletességet nyújtanak.  A középső hangszóró a Bowers & Wilkins Tweeter-on-Top kialakításának tökéletes mintapéldája, amely pontos, magával ragadó hanghatást biztosít. 

 

Egy mélysugárzó is rendelkezésre áll, amely tovább fokozza a basszust, ha arra szükség van, vagy a szoba megköveteli!

 

Kiemelkedő akusztikai és mechanikai fejlesztésein túl az OLED+ 984 a legújabb generációs Dolby Atmos dekódolást és feldolgozást nyújtja a tágas hangzáshoz, amely ötvözi a négyoldalas Ambilight leginkább magával ragadó élményét.

 

OLED+ 934 - A Dolby Atmos egy új szintje

Szeptember elejétől kapható 55”-os és 65”-os méretben, az OLED+ 934 különálló hangládával rendelkezik, amely egy minimalista fém tartóval csatlakozik a tévéhez, így a készülék asztali állványaként is szolgál. Mint az OLED+ 984 esetében, ezt is falra szerelhetjük.

 

A Kvadrat szövettel bevont, merev hangszóró házat vastag falú üvegszállal erősített ABS-ből készítik, amely nagy körültekintéssel kialakított belső bordái az esetleg fellépő belső rezonanciát hivatottak kiküszbölni. A kialakítás kétszer akkora hangerőt biztosít, mint amit az OLED+ 903 hangrendszere tud, amely ismét nagyobb hangszórók használatát teszi lehetővé.

 

Négy, 30 mm-es középsugárzó mellett, két elválasztott 19 mm-es titánból készült csipogó is a rendszer része, ami az összekötö-elemre került; a flowport 80 mm-es mélysugárzóval az OLED+ 934 a Philips első 2.1.2-specifikációjú Dolby Atmos-kompatibilis Tv-je. Kettő 50 mm-es Dolby Atmos magassági hangszórója felfelé néz - azok a ház tetejére vannak felszerelve, hogy extra térérzetet és valódi elmerülést biztosítsanak a filmek, játékok és sportesemények hangjának reprodukálásához.

 

Az OLED+ 934 automatikusan felismeri és dekódolja a Dolby Atmos tartalmat, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Alternatív megoldásként, a film mód bekapcsolásával a TV „felskálázását” alkalmaz a nem Dolby Atmos tartalmaknál, hogy kiemelkedő élményt biztosítson a régebbi típusú tartalmakhoz a magassági meghajtóegységein keresztül.

 

A Philipsháromoldalú Ambilight technológia tökéletes kombinálója a legmodernebb Dolby Atmos hangteljesítménnyel az OLED+ 934 esetében, így kiamagasló tévézési élményt hoz létre.