Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk a HTC
www.cloudmanager.hu
Számítástechnika
sulaki - 2019-05-14

A Lenovo új laptopok, kiterjesztett valóság, Dolgok Internete és biztonsági megoldások bemutatására hív mindenkit az éves Accelerate eseményen

Az Accelerate a Lenovo éves konferenciája, ahol a kereskedelmi üzleti ügyfelek és partnerek, az iparági újságírók, az
SMB
eszközvásárlók és a technológia szerelmesei gyűlnek össze, hogy megpillantsák a legújabb kereskedelmi megoldásokat, beleértve a Lenovo elkötelezettségét az intelligens munkahelyek átalakítására és az okosabb üzleti tevékenység kialakítására.

A számítógépektől kiterjesztett valóságig (AR) minden, valamint a Dolgok Internete (IoT) és a biztonsági megoldások kerülnek előtérbe az idei eseményen. A Lenovo nem tervez lassítani, sőt, továbbra is elkötelezett azon ígérete mellett, miszerint szeretne mindenki számára elérhető intelligens technológiát kínálni azzal, hogy a legújabb innovációk széles választékát nyújtja. Kapcsolják be biztonsági öveiket és ugorjunk neki a részleteknek!

 

Képzelje el a kiterjesztett/virtuális valóságban (AR/VR) rejlő üzleti potenciált

A Lenovo intelligensebb üzleti kezdeményezésének részeként létrehozott ThinkReality™ egy újonnan elindított almárka, amely szoftvereken és hardvereken alapuló megoldásokat hoz létre vállalkozások számára. Úgy tervezték, hogy segítse a vállalati dolgozókat az
AR
alkalmazások használatában, csökkentse a javítási időket, megszüntesse a hibákat, egyszerűsítse az összetett munkafolyamatokat, javítsa a képzési minőséget, együttműködjön és pénzt takarítson meg.

A ThinkReality platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összekapcsolódjanak és interakcióba lépjenek a
3D
-s digitális információkkal a való világban, javítva ezzel a környezettudatosságot és a hatékonyságot. A platform eszköz- és felhő-agnosztikus, amely megkönnyíti a vállalati ügyfelek számára, hogy több operációs rendszeren, felhőszolgáltatáson és eszközön keresztül elsajátítsák és kezeljék az
AR
és
VR
szoftveres
alkalmazásokat, mint például az alábbi, új ThinkReality A6-ot.

  

A ThinkReality megoldások portfóliójának első eszköze, a ThinkReality A6 egy könnyű, fejen hordható, kézi irányítást nem igénylő eszköz, amely egyszerű és összetett AR megoldások telepítésére is használható, és azoknak a vállalkozásoknak ajánlott, amelyek a munkaerő termelékenységét szeretnék növelni. A 380 grammos tömegével és 40 fokos látószöggel, szemenként
1080p
felbontással rendelkező megoldással az A6 az egyik legkönnyebb, különféle szolgáltatásokkal felvértezett AR headset a kategóriában. De ne hagyja, hogy megtévessze a mérete; a Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile XR Platform ls az Android™ rendszer biztosítja a ThinkReality A6 erejét, ezen kívül pedig Intel® Movidius™ Vision feldolgozóegységbe (VPU) épített Lumus® hullámvezető optika mutatja, hogy kicsi az eszköz, mégis erős.

Bátor lépések az ügyféltől ügyfélig IoT megoldásokban

Az innovatív hardvereiről és számítógépeiről régóta ismert Lenovo továbbra is okosabbá teszi a vállalkozásokat azáltal, hogy a megnövekedett ügyfél-validált megoldásokat hozzáadja a ThinkIoT™ ökoszisztéma kínálatához. Egy IoT eszköz a környezetben lévő különböző ismételt műveletekből származó információkat rögzít, majd elemzi az adatokat, hogy inspirálja a munkahelyi hatékonyságot és az optimalizált teljesítményt.

 

A ThinkIoT portfóliójában olyan élvonalbeli számítástechnikai eszközök találhatók, mint a ThinkCentre™ Tiny, vagy az új, ThinkCentre Nano IoT, az EPC300, valamint érzékelők sora, beleértve a nagy teljesítményű intelligens kamerákat, a mozgásérzékelők fényeket, a gépi vizuális pénztárakat, arcfelismerő eszközöket, amelyek képesek gyorsan felismerni és továbbítani az információkat, ezáltal lehetőséget nyújtva arra, hogy intelligens döntéseket lehessen hozni kiélezett helyzetekben, akár a raktárban, vagy a bemutatóteremben.

 

A konzultációtól és az eszköztelepítéstől kezdve a munkavállalók felkészítéséig, valamint a prediktív elemzés kialakításáig, a szolgáltatások,
szoftverek
és eszközök bonyolult belső összeköttetéseit a Lenovo megoldási architektúrái szervezik, lehetővé téve a vállalati ügyfelek üzleti eredményeinek javítását. Képzeljen el egy orvost, amint AR szemüveget használ röntgenezéshez, vagy egy raktári dolgozót, akit az alábbi nagyteljesítményű kameraszenzor segít. A szenzor egy doboz felemelése és a QR-kód leolvasása után mindössze 200 miliszekuntum alatt képes felismerni, hogy a csomagok a megfelelő raklapra kerültek-e – a ThinkIoT raktárautomatizálási megoldás révén mindez lehetségessé válik.

 

A kiskereskedelmi vállalkozások számára egyaránt értékes az automatizált számítógépes vizuális pénztár prototípusa, amelyet jelenleg a Lenovo pekingi campusán tesztelnek kísérleti programként. A tégla- és habarcsáruházak tulajdonosai, akik a hosszú sorok kialakulását szeretnék megakadályozni és elkerülnék a téves árleolvasást, hamarosan az objektumfelismerő technológiát használják az önkiszolgáló vásárlások során. A beépített kamerával, processzorral és érzékelőkkel ez a jövőbeli intelligens kiskereskedelmi megoldás lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy mindent egyszerre szkenneljenek, kiküszöbölve az egyes vonalkódok leolvasásának szükségességét, plusz súlyozza az egyes vásárlásokat annak érdekében, hogy visszajelzést tudjon adni a beszállítóknak, valamint lehetővé teszi a virtuális pénztárca fizetést is.

 

Lenovo és Microsoft® IoT együttműködés

 

Az Accelerate-en a Lenovo bemutatta az Azure által üzemeltetett ThinkIoT kínálatát, amely felgyorsítja az ügyfelek digitális átalakulását az Azure
SQL
Database Edge segítségével, valamint olyan megoldások révén, amelyek a kiskereskedelem és a gyártás terén is alkalmazhatók. Most, az IoT-t,
AI
-t és adatkezelést lehetővé tévő, Microsoft Azure megoldásokat telepítő ügyfelek a Lenovo kínálatának teljes spektrumát használhatják, mint például az ECP300 Edge Gateway-t és az IOT510C intelligens kamerát, a ThinkCentre Nano IoT-t és a ThinkSystem SE350 élszervert.

 

„Az ügyfelek minden eddiginél jobban szeretnék összekapcsolni a fizikai világot a digitális világgal, kiegészítve az IoT és
AI
megoldásokkal, annak érdekében, hogy lehetővé tegyék az üzleti átalakításokat. Éppen ezért kulcsfontosságú a megbízható partnerekkel való együttműködés, akik olyan infrastruktúrát és szolgáltatásokat tudnak nyújtani, amelyek egyszerűbbé teszik az IoT megoldásokat" – mondta el Sam George, az Azura IoT, Microsoft Corp. igazgatója. – „Az új IoT partnerségünk a Lenovo-val a Microsoft Azure platformot és a Lenovo ThinkIoT hardver-, szoftver- és szolgáltatási portfóliót egyesíti, azzal a céllal, hogy drasztikusan növelje az értékes időt a közös ügyfeleink számára.”

 

Az egyre kisebb, vékonyabb okos
PC
-k kelendőbbek

 

A Lenovo a legújabb számítástechnikai választásokat mutatja be az intelligens Windows 10 PC-k legújabb sorozataival, beleértve az új ThinkCentre Nanót, a ThinkBook™-ot és a ThinkPad™ X1 Extreme Generation 2-t.

 

ThinkCentre Nano and Nano IoT

A ThinkCentre M90n az ultrahordozható kategóriában kínál rendkívül erős teljesítményt, ez a világ legkompaktabb kereskedelmi
desktop
sorozata. Ezek a modellek a úttöró ThinkCentre Tinyk méretének mindössze 1/3-a és 30%-nyi energiát képesek évente megtakarítani a tradicionális számítógépekhez képest. Tökéletes választások így a sűrű call centerekbe vagy olyan környezetbe, ahol korlátozott a helykínálat.

A piac legkisebb formatényezőjével, a ThinkCentre M90n-1 Nano helytakarékos kényelmet és kezelhetőséget biztosít bármely vertikális felhasználó számára, mert gyakorlatilag bárhol - a monitor mögött, az asztal alatt vagy egy könyvespolcon - elfér, és zavartalan munkahelyi környezetet kínál otthon. A ThinkCentre Nano kényelmesen használható egy kompatibilis USB-C-típusú monitorral vagy C-típusú dokkolóval, ezzel gazdag
I/O
lehetőségeket biztosítva minden üzleti igény kielégítésére.

Az elképesztően csendes, ventilátor nélküli kialakításának köszönhetően a rendkívül energiahatékony ThinkCentre M90n-1 Nano IoTszélesebb hőmérséklettartományú (0-50 °C), és magasabb vibrációs és hőmérsékletű környezethez, például gyártáshoz tervezték. Biztonságos IoT-átjáróként a ThinkCentre Nano IoT úgy lett kialakítva, hogy a környezetben lévő azon IoT-eszközök feldolgozását és biztonságát biztosítsa, amelyek valós idejű reagálást igényelnek. A Nano IoT növeli a rugalmasságot és a megbízhatóságot azáltal, hogy lehetővé teszi az információk gyors továbbítását a csatlakoztatott IoT perifériák, érzékelők és eszközök között, még komolyabb kereskedelmi környezetben is. A kiegészítő I/O Box segítségével további portokat és perifériás eszközöket csatlakoztathatunk.

ThinkBook 14s és 13s  

 

A Lenovo új, kis- és középvállalkozásoknak szánt ThinkBook nevű almárkát indít – ennek első képviselői a legújabb, ultravékony laptopok, amelyek magukba foglalják a modern fogyasztóközpontú eszközök hordozhatóságát és könnyű használatát és kétség kívül segítséget jelentenek a jövő sikeres üzleti vezetőinek.

 

A folyamatosan online világban a modern munkavállalóknak egy egyszerűsített laptopra van szükségük, hogy szinte bármely távoli helyről csatlakozhassanak, és egyetlen más csoport sem használja behatóbban a produktivitást növelő intelligensebb technológiát, mint a következő generáció okostelefonos munkavállalói. Az ügyfélkutatás eredményeként létrehozott ThinkBook kifejezetten az olyan kis- és középvállalkozásokhoz tartozó laptopvásárlóknak készült, akik bár árelőnyöket szeretnének, de már nem racionalizálhatják a kiterjesztett szolgáltatások és garanciák hiányát - bármilyen méretű vállalkozás alapvető szükségleteit. A ThinkBook lehetővé teszi, hogy a növekvő cégek modern, mégis költséghatékony eszközökkel olyan előnyökhöz jussanak, amelyekkel könnyedén bevonzzák a technológia iránt komolyan érdeklődő fiatalokat.

A 13 hüvelykes és 14 hüvelykes méretben kapható ultravékony ThinkBook S sorozat azoknak üzleti vásárlóknak készült, akik nem hajlandók kompromisszumokat kötni az olyan alapvető szolgáltatásokban, mint a biztonság, a megbízhatóság és a támogatási szolgáltatások, ugyanakkor ezek a készüléket kielégítik az igényes eszközök iránti vágyaikat és az okostelefonoknál megszokott élményeket hozzák el a számítógépen. Az új Lenovo ThinkBook 13s és 14s ötvözi az olyan modern stílusú és fogyasztóközpontú dizájnelemeket, mint például az alumínium külső, vagy az üzleti szintű és beépített biztonsági szolgáltatások, amelyeket a fogyasztók a Think családba tartozó PC-ktől elvárnak. További részletekért olvassa el a ThinkBook-ról szóló sajtóközleményt.

 

ThinkPad X1 Extreme Gen 2

A ThinkPad X1 Extreme Gen 2 az elődmodell jelentősebb frissítése, akár 9. Generációs
Intel
Core™ i9 processzorokkal és Max-Q NVIDIA® GeForce® GTX 1650
GPU
-val, valamint akár 4
TB
-os háttértárral.

A fejlett üzleti felhasználók számára készült ThinkPad X1 Extreme Gen 2 egy tökéletesen vékony és könnyű Windows 10-es laptop, amely megfelel a mobil életmódnak és a nagy teljesítményű számítástechnikai igényeknek. A ThinkPad X1 Extreme Gen 2 egy 15 hüvelykes, erőteljes hordozható számítógép, amelyet a video- és fotószerkesztés, valamint a grafikus megjelenítés, az AR/VR alkalmazások adatainak intenzív terhelésére terveztek, beleértve az opcionális 4K
OLED
érintőképernyőt, amelyet Dolby Vision® és Dolby Atmos® hangszórórendszer egészít ki.

A legjobbat kapja a legjobb védelem érdekében

A vállalkozások védelme érdekében kialakított ThinkShield™ biztonsági szolgáltatásokból, szoftverekből és hardverekből álló, teljesen testreszabható csomag, amely a kereskedelmi eszközök teljes életciklusában védelmet nyújt, kezdve a fejlesztéstől az megsemmisítésig. A ThinkShield portfóliót úgy tervezték, hogy biztonságot nyújtson az összes Lenovo Think eszközön, adatközpontban és új megoldásokban.

A ThinkShield holisztikus megközelítést alkalmaz a biztonság tekintetében, amely az ügyfelek négy legnagyobb fájdalompontjára összpontosít az adataik, az identitásuk, az
internet
és az eszközök védelmében. A tavaly elindított ThinkShield hét új szolgáltatást tesz hozzá a robusztus biztonsági portfóliójához. Ilyen például a Lenovo Self Healing BIOS, amely „öngyógyító”, vagyis visszatér a legutóbbi ismert megfelelő biztonsági mentéshez, ha a
BIOS
sérült, vagy rosszindulatú támadás éri. De ott van például a ThinkShield Secure Wipe is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy érzékeny adatokat töröljenek készülékeikről külső eszközök, vagy a meghajtó eltávolítása nélkül. További részletek itt találhatók.

További részletek az Accelerate eseményről és arról, hogyan alakítja át a Lenovo a munkahelyeket okosabb, költséghatékonyabb technológiával: https://www.lenovo.com/us/en/accelerate.

A teljes termék specifikációk és képek itt találhatók.

A ThinkPad X1 Extreme Gen 2 júliustól, a ThinkBook 13s és 14s május végétől, a ThinkCentre M90n Nano és ThinkCentre M90n Nano IoT augusztustól érhető el.