Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2018-10-08

C++ versenyzőkből játékmesterek

Elindult az NNG C++ Grand Prix nevezési időszaka. A legtehetségesebb egykori játékosok közül többen ma már az NNG fejlesztői csapatát erősítik, és a verseny szervezőiként abban vállalnak szerepet, hogy az ország legrangosabb programozóversenyén idén is összetalálkozzanak azon tehetségekkel, akikkel később együtt formálhatják az iparág jövőjét.

 

„2013-ban vettem először részt az NNG C++ Grand Prix programozóversenyén, amit csapatommal meg is nyertünk” – mondta Schaum Béla, az NNG Kft. fejlesztője. „Profi volt a szervezés, magasan volt a léc és a szervező csapat munkája már akkor is nagyon tetszett. A soron következő évben újra elhoztuk a fődíjat. Hozzátette: ”Három éve csatlakoztam az NNG programozóihoz, ma pedig már a szervező csapatnak is tagja vagyok. Mi állítjuk össze és teszteljük a feladatokat, és a versenyzőket mentoráljuk.”

 

Az NNG C++ versenyén minden programozó egyenlő eséllyel indul, profi és pályakezdő csapatok együtt versenyeznek két- és háromfős csapatokban. A többhetes selejtező körökben a résztvevők különböző programozási és problémamegoldási feladatokkal találkozhatnak, amiket egy online felületen oldhatnak meg
C++
++ nyelven, október 12-e és 28-a között.

 

Az élő döntőn végül a tíz legjobb csapat küzd meg egy 12 órás kihívás keretében. Itt a helyszínen írt kódjaikkal versenyezhetnek a résztvevők. A Grand Prix főnyereménye nem feltétlenül a readymade fejlesztések ötletgazdájának jár, a néhány óra nagyon kevés bonyolult ötletek kidolgozására. Egy kreatív ötlet és az együttműködés képessége az, ami sikert hoz ezen a megmérettetésen. További előnyt kovácsolhatnak a versenyzők a szervezők által kínált technikai támogatások kihasználásával.

 

„A feladatok idén is elsősorban a csapatok kreativitását és problémamegoldó készségét tesztelik, a programozási nyelvek ismerete mellett ugyanis ez az a képesség, ami a legjobb fejlesztők ismérve” – mondta el Blahut György, az NNG Hero fejlesztője. Hozzátette: „Idén is izgalmas feladványokkal készültünk mind a selejtezőre, mind pedig a döntőre, és reméljük, hogy minden jelentkező örömét leli majd a megoldásukban.”

 

A hetedik NNG C++ Grand Prix nevezési időszaka idén október 10-én éjfélig tart, az https://www.nng.com/grandprix weboldalon mind a kezdő, mind pedig a veterán fejlesztők jelentkezését várják.

A selejtezőkön kialakult végső rangsort október 29-én teszi közzé a vállalat. A tíz legjobban teljesítő csapat november 9-én, élőben csap majd össze, az elmúlt évekhez hasonlóan ismét az NNG főhadiszállásán.

 

A verseny nem titkolt célja, hogy megtalálja az ország legjobb szakembereit, akik később akár az NNG csapatához is csatlakozhatnak.

A versennyel kapcsolatos, további információk a C++ Grand Prix honlapján érhetők el.