Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
sulaki - 2018-08-07

Kicsit lassan reagált a két nagy óriás, az Apple és Google

Kriptovaluta bányász alkalmazások

Lépéskényszer

A nagy szolgáltatók lépéskényszerbe kerültek: a Google áprilisban betiltotta a Chrome webüzletében az összes bányászatot végző kiegészítőt. Ezután az Apple június közepén száműzte mobilos alkalmazás üzletéből azokat a játéknak vagy más hasznos kiegészítőnek álcázott appokat, melyek egyébként bányászattal foglalkoztak. És ebben a történetben az utolsó lépés a Google-é, július végén a keresőóriás változtatott a Play Store szabályzatán, aminek következtében a nem hivatalosan bányászó alkalmazásokat kitiltják a webáruházból.

Az alkalmazásüzletben a hivatalos appok megmaradhatnak, hiszen segítségükkel a felhasználók saját maguk hasznára bányászhatják a különböző valutákat. Ugyanígy, ahogyan maradnak a különböző kriptovaluta tőzsdei appok is.

A törvényesség szélén egyensúlyozó kriptovaluták ellen a többi technológia óriás is a maga módján harcol. A Facebook január elején tiltotta be a kriptovalutákat reklámozó hirdetéseket, míg a Twitter március végén szánta el magát hasonló lépésre.

A weboldalakba beszúrt bitcoin bányász szkripteket a G DATA kártevőként értelmezi és letiltja. Ugyanezt tesszük a mobilalkalmazásokban elrejtett szkriptekkel. A mi értelmezésünkben kártékony viselkedést jelent, ha a felhasználóink számítógépeinek vagy mobiltelefonjainak erőforrásait valaki titokban kívánja a saját céljaira felhasználni.