Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2018-02-25

Négy új Ultra HD Blu-ray lejátszó mutatkozott be, köztük az első olyan modellek, amelyek támogatják a dinamikus metaadatokra épülő HDR10+ technológiát is

A Panasonic bejelentette legújabb Ultra
HD
Blu-ray lejátszóit, amelyek közül két modell - a DP-UB820 és a DP-UB420 - az újgenerációs HDR technológiával, a dinamikus metaadatokat alkalmazó HDR10+-szal is kompatibilis. A másik két DP-UB330 és DP-UB320 sorozattal együtt a 2018-as választékban összesen négy Ultra HD Premium minősítéssel rendelkező lejátszó szerepel.

 
 

A 2018-as Ultra HD Blu-ray-lejátszókban HCX
processzor
található, amelyet hollywoodi szakértőkkel együttműködve fejlesztettek ki és állítottak be. A végeredmény tartalomtól függetlenül mindig olyan lebilincselő házimozi élmény, amely a művészek által megálmodott módon jelenik meg.
 
A Panasonic 2018-as Ultra HD Blu-ray lejátszói* támogatják a Google Assistanttel (hamarosan elérhető) és az Amazon Alexával (hamarosan elérhető)** működtetett hangvezérlést. Elég a parancsot kimondani egy meglévő, Google Assistantet vagy Amazon Alexát futtató készüléknek, és máris előrébb léptetheti vagy megállíthatja kedvenc filmjét anélkül, hogy a távirányító után kellene nyúlnia.
 
A HDR csúcsa
Két új Panasonic Ultra HD Blu-ray lejátszó, az UB820 és az UB420 is támogatják*** a HDR10+ dinamikus metaadat-technológiáját, amely jelentős előnyöket nyújt, hiszen egyedileg optimalizált jeleneteket tartalmazó képélményt jelenít meg a nézőknek. A HDR10+ egy nyílt, jogdíj nélküli dinamikus metaadat platform, amelyet a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung közösen alkotott meg. Ha további információt szeretne kapni a HDR10+ licencprogramról, kérjük, lépjen kapcsolatba a HDR10+ licencadminisztrációs irodával az info@hdr10plus.org
e-mail
címen.
 
Ezenfelül a felhasználói igényeknek megfelelően az UB820 a Dolby Visiont is támogatja.
 
Kiváló minőségű képek: Az egyedi fejlesztésű képminőség-fokozó technológiák élethűen jelenítik meg az eredeti képeket
A terméksorozat Ultra HD Blu-ray modelljeinek 4K képfeldolgozásáért az egyedi fejlesztésű HCX (Hollywood Cinema Experience) processzor felel. A videotechnológiát a Blu-ray képminőséggel foglalkozó Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) K+F létesítményben egyedi telítettség- és gradációfeldolgozással fejlesztették tovább. A tavaly megjelent HCX processzor lenyűgözően pontos színekkel és optimális fényerővel jeleníti meg az Ultra HD Blu-ray tartalmakat és az interneten streamelt 4K videókat.
 
Pontos színfeldolgozás
Az UB820, UB420 és UB330/320 modellek eredeti 4K Direct
Chroma
Up-scaling funkcióval rendelkeznek, amellyel 4K felbontássá alakítják át a
Full HD
felbontást, hogy gyönyörű színek jelenjenek meg a képernyőn.
 
Optimális HDR képfeldolgozás
Egyre több HDR-tartalom válik elérhetővé lemezen és streamelő szolgáltatásokon, ezért elengedhetetlenné vált a HDR-tartalmak optimális megjelenítése. Mindezeken túl a széles kontraszttartomány eléréséhez az Ultra HD Blu-ray lejátszók a sötét és a világos részeken is láthatóvá varázsolják a finom részleteket. Ennek elérése érdekében a Panasonic új lejátszói egyedi technológiát alkalmazva három HDR-beállítási funkciót tartalmaznak.
 
1. HDR optimalizáló*
A HDR-kompatibilis televíziók tónustérképezést alkalmaznak, hogy egy jelenet fényerőtartományát megfelelően illesszék a tartalom metaadataihoz, de néha a gyártó vagy az adott modell miatt nem lehetséges optimális eredményt elérni. Ha a tónustérképezés a lejátszón történik, a televíziótól függetlenül megbízható minőségben továbbítódik a HDR képminőség. A Panasonic eredeti képelemző és -feldolgozó technológiái nagyobb felbontású HDR-képeket állítanak elő, a tónustérképezéssel pedig megfelelő fényerővel jelenítik meg a tartalmakat. Optimális minőségben játszhatók le a hagyományos HDR10 és televíziós tartalmak is.
 
2. HDR-SDR átalakítás (optimalizált tónus-újratérképezés SDR-TV-hez)
A dinamikatartomány átalakítása hagyományos Blu-ray Disc minőségnél nagyobb fényerővel még szebb képeket jelenít meg a standard dinamikus tartománnyal (SDR-TV) rendelkező nem HDR TV készülékek képernyőjén. Ez a funkció maximálisan kihasználja az Ultra HD Blu-ray technológiában rejlő képmegjelenítési lehetőségeket.
 
3. HDR-beállítások eltérő lejátszási környezetekhez
Ezek a modellek HDR-beállítási funkciókkal rendelkeznek, amelyek nagy pontossággal képesek megjeleníteni a sötét és a világos képrészeket. A HDR-képek sötétebb jelenetei világos szobában néha nehezen láthatók, és sokszor fényerő-módosítást igényelnek. A HDR-jelek természetüknél fogva különböznek az SDR-jelektől, ezért a létező módosító funkciók nem elegendőek. Az UB820, UB420 és UB330/320 lejátszók egyedi technológiát alkalmaznak a HDR videojelek optimalizálásához, így szabadon képesek módosítani a HDR képek fényerejét. A távirányítón lévő HDR Setting nyomógombbal a felhasználó egyszerűen kiválaszthatja a szoba világosságának megfelelő optimális beállítást.
 
Minőségi hangzás: Egyedi audiotechnológia a gazdag hangzásvilágért

7.1 csatornás analóg audiokimenet
Az UB820 modell támogatja a 7.1 csatornás hangtechnikát, hogy közvetlenül lehessen csatlakoztatni a házimozirendszerhez az élethű, térhatású hangzásért. Valamennyi kimenet aranybevonatú, hogy jobban ellenálljon az oxidációnak és megőrizze kiváló jelvezető képességét.

Twin
HDMI
Pure
AV
(Audio/Video szigetelt iker HDMI)

Az UB820 és UB420 sorozat kettős HDMI kimenettel rendelkezik, hogy szigetelten tudja továbbítani a televíziós (4K videó) és az erősített audiojeleket. Az audio- és videojelek különválasztásával ki lehet szűrni a nemkívánatos zajokat, és minőségibb hangzást lehet elérni.
 
Nagyfelbontású hanglejátszás
Az UB820, UB420 és UB330/320 modellek képesek nagy felbontású audioteljesítményt megszólaltatni. A hagyományos WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA formátumokon kívül DSD (11,2 MHz*/5,6 MHz/2,8 MHz) ALAC és
AIFF
zenefájlokat is le tudnak játszani. Egyszerűen csatlakozzon otthoni hangrendszeréhez, és élvezze zenéit eredeti stúdióminőségben.
 
Digitális csőhangzás felskálázott mintavételezéssel
Az UB820 és UB420 élethűen képezi le a csöves erősítőkre jellemző meleg, kellemes hangkarakterisztikát. A vákuumcsövek hat különböző hangzása élvezhető kivételes minőségben 96 kHz/192
kHz
mintavételezéssel.
 
Intelligens kapcsolat: Teljes körű hálózati funkcionalitás a 4K források egyszerű használatához
 
Hangvezérelt asszisztenssel
A Panasonic 2018-as Ultra HD-lejátszói* támogatják a Google Assistanttel (hamarosan elérhető) és az Amazon Alexával (hamarosan elérhető)** működtetett hangvezérlést. Elég a parancsot kimondani egy meglévő, Google Assistantet vagy Amazon Alexát futtató készüléknek, és máris különböző funkciókat működtethet hangvezérléssel, például előrébb léptetheti vagy megállíthatja a lejátszást anélkül, hogy a távirányító után kellene nyúlnia. A jövőbeni tervek között olyan alkalmazások elindítása és működtetése is szerepel, mint például a VOD.
 
Kompatibilitás a 4K VOD-szolgáltatásokkal (NETFLIX, YouTube* és Amazon****)
A 2018-as termékválasztékban az UB820 és UB420 modellek is támogatják a 4K
VOD
(Video on Demand) szolgáltatásokat, mint amilyen a NETFLIX, a YouTube* és az Amazon****, a legtökéletesebb videonézési élményt nyújtva azoknak, akik kompromisszumok nélküli kép- és hangminőséggel kívánják élvezni a streamelt tartalmakat.

4K videokamera- és JPEG-lejátszás
A fényképezőgéppel vagy videokamerával készített 4K (MP4 formátumú) videókat is le lehet játszani a Panasonic 2018-as Ultra HD lejátszóival, valamint a
JPEG
adatok is megjeleníthetők 4K felbontásban, hogy a nyaralási képek teljes pompájukban tündököljenek a képernyőn.
 
Külső: Stílus és kompakt forma a kiváló minőség jegyében
3D
metszett üvegfelület
A csúcstechnológia egy stílusos, kompakt készülékben ölt testet, amelyet a Panasonic 3D metszett üvegfelülete foglal magában. Az egyszerű, mégis figyelemfelkeltő forma nagyszerűen egészíti ki a síkképernyős televíziókészülékeket. Az Ultra HD Blu-ray lejátszó előlapjának mind a négy széle metszett, ami egy finom, de jellegzetes megjelenést biztosít.
 
 
*Nem elérhető az UB330/320 sorozatokban
**(Hangsegéd이미지vagy이미지)
***Firmware-frissítés szükséges hozzá az UB420 készülékben
***Az Amazon Video kizárólag az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában érhető el.

 
DP-UB820/824 Fő funkciók
 
Kiváló minőségű képek
● Ultra HD Blu-ray lejátszás (4K/HDR)
● Ultra HD Blu-ray-lejátszókhoz kifejlesztett HCX (Hollywood Cinema Experience) processzor
● Támogatja a HDR10+/ Dolby Vision dinamikus metaadat-technológiáját
● 4K kiváló precizitású színfeldolgozás
● 4K Direct
Chroma
Up-scaling
● 4K 60p/50p/4:4:4 kimenet
● HDR optimalizáló
● FULL HD 3D Blu-ray DiscTM lejátszás
 
Kiváló hangminőség
● 7.1 csatornás analóg audio-kimenet
● TWIN HDMI PURE AV (szigetelt iker kimenet)
● Kiváló tisztaságú, prémium hangzás
● HDMI késleltetésingadozás-csökkentés
● Digitális csőhangzás felskálázott mintavételezéssel
● Nagy felbontású audiolejátszás (DSD (11,2 MHz/2,8 MHz/5,6 MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
● 192 kHz/96 kHz térhangzás újrakeverése
 
Intelligens funkciók
● Hangsegéd támogatása (elnevezés még függőben)
● 4K VOD támogatás (NETFLIX/ YouTube/ Amazon*2)
● 4K hálózatkezelés (4K Video/ 4K JPEG lejátszás)
● Internetes alkalmazások*1
DLNA
(kliens és leképező)
● Hálózati meghajtók elérése
● Lejátszás külső merevlemezről
● Okostelefon/Tablet kijelzőjének tükrözése
● Webböngésző*1
● Beépített vezeték nélküli LAN
● Stílusos kezelőfelület
● Gyorsindítás
● Nyitóoldal borítókép
● Vezérlés HDMI-csatlakozáson keresztül
 
*1 Szélessávú internetelérést igényel
*2 Az Amazon Video kizárólag az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában érhető el.

 
DP-UB420/424 Fő funkciók
 
Kiváló minőségű képek
● Ultra HD Blu-ray lejátszás (4K/HDR)
● Ultra HD Blu-ray-lejátszókhoz kifejlesztett HCX (Hollywood Cinema Experience) processzor
● Támogatja a HDR10+ dinamikus metaadat-technológiáját*1
● 4K kiváló precizitású színfeldolgozás
● 4K Direct Chroma Up-scaling
● 4K 60p/50p/4:4:4 kimenet
● HDR optimalizáló
● FULL HD 3D Blu-ray DiscTM lejátszás
 
Kiváló hangminőség
● TWIN HDMI PURE AV (szigetelt iker kimenet)
● Kiváló tisztaságú, prémium hangzás
● HDMI késleltetésingadozás-csökkentés
● Digitális csőhangzás felskálázott mintavételezéssel
● Nagy felbontású audiolejátszás (DSD (11,2 MHz/2,8 MHz/5,6 MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
● 192 kHz/96 kHz térhangzás újrakeverése
 
Intelligens funkciók
● Hangsegéd támogatása (elnevezés még függőben)
● 4K VOD támogatás (NETFLIX/ YouTube/ Amazon*3)
● 4K hálózatkezelés (4K Video/ 4K JPEG lejátszás)
● Internetes alkalmazások*2
DLNA
(kliens és leképező)
● Hálózati meghajtók elérése
● Lejátszás külső merevlemezről
● Okostelefon/Tablet kijelzőjének tükrözése
● Webböngésző*3
● Beépített vezeték nélküli LAN
● Stílusos kezelőfelület
● Gyorsindítás
● Nyitóoldal borítókép
● Vezérlés HDMI-csatlakozáson keresztül

*1 Szoftverfrissítéssel aktiválható
*2 Szélessávú internetelérést igényel.
*3 Az Amazon Video kizárólag az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában érhető el.

 
DP-UB330/320 Fő funkciók
 
Kiváló minőségű képek
● Ultra HD Blu-ray lejátszás (4K/HDR)
● Ultra HD Blu-ray-lejátszókhoz kifejlesztett HCX (Hollywood Cinema Experience) processzor
● 4K kiváló precizitású színfeldolgozás
● 4K Direct Chroma Up-scaling
● 4K 60p/50p/4:4:4 kimenet
● FULL HD 3D Blu-ray DiscTM lejátszás
 
Kiváló hangminőség
● HDMI késleltetésingadozás-csökkentés
● Nagy felbontású audiolejátszás (DSD (2,8 MHz/5,6 MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
 
Intelligens funkciók
● 4K VOD támogatás (NETFLIX/ YouTube/ Amazon*2)
● 4K hálózatkezelés (4K Video/ 4K JPEG lejátszás)
● Internetes alkalmazások*3
● DLNA (kliens és leképező)
● Hálózati meghajtók elérése
● Lejátszás külső merevlemezről
● Webböngésző*3
● Beépített vezeték nélküli LAN*1
● Stílusos kezelőfelület
● Gyorsindítás
● Nyitóoldal borítókép
● Vezérlés HDMI-csatlakozáson keresztül
 
*1 Kivéve az UB320-ban
*2 Az Amazon Video kizárólag az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában érhető el.
*3 Szélessávú internetelérést igényel.