Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2018-01-17

A Lexus vadonatúj szupersportkupéja, az LC szerezte meg a legjobb kupé címét a 2018-as Brit Év Autója szavazáson

A Lexus vadonatúj szupersportkupéja, az LC szerezte meg a legjobb kupé címét a 2018-as Brit Év Autója szavazáson. A modell hamarosan az általános Év Autója megmérettetésen is szerepel majd, aminek eredményét január végén teszik közzé.

 

Az Egyesült Királyság legtapasztaltabb és legismertebb autós újságíróiból álló zsűri egységes döntést hozott az Lexus LC-vel kapcsolatban, mondván: „ez volt a 2017-es év legmutatósabb autója,” amire „gyönyörűség ránézni, és remek érzés vezetni”.

Volt, aki így összegezte a véleményét: „Miért vásárol az ember egy kupét? Azért, hogy kitűnjön a tömegből, hogy eltérjen a megszokott dolgoktól. A Lexus LC ezt magabiztosan hozza. Ráadásul mindehhez még lenyűgöző technológia és megbízhatóság is társul.”

 

„Az LC az egyik kulcsmodellünk, hiszen mint a dizájn, mind pedig a mérnöki munka és a teljesítmény tekintetében látványosan képviseli a Lexus új, izgalmas irányvonalát – ezért is nagy jelentőségű számunkra, hogy ezeket az értékeket a Brit Év Autója zsűrije is elismerte. Ez az autó is része a Lexus teljesen megújuló modellpalettájának, vagyis annak a programnak, aminek keretében az elmúlt hónapokban megjelent az új LS szedán zászlóshajó, az áttervezett IS és CT, valamint az új NX is. Ezek az új modellek egyre vonzóbbá teszik márkánkat a vásárlók szemében, és új vevőket szereznek a Lexusnak.” – fogalmaz Ewan Shepherd, a Lexus brit igazgatója.

 

A tavaly nyáron bemutatott LC a Lexus új kupé-zászlóshajója, amelyben testet öltenek a vállalat legújabb fejlesztései a dizájn, a tervezés és a technológia terén. Az autóhoz kétféle hajtás is rendelhető: az LC 500h változatot a Lexus új Multi Stage Hybrid System rendszere hajtja egy V6-os benzinmotor és egy elektromotor együttes erejével, míg az LC 500 modellben egy 471 lóerős V8-as szívómotor dübörög, amihez a világ első tízfokozatú Direct Shift automata sebességváltója csatlakozik.