Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
sulaki - 2017-11-16

A Vodafone Magyarországé a legjobb gyakornoki és friss diplomás program 

A kifejezetten Y és Z generációs fiatalok számára fejlesztett állásportál, a Zyntern egy különleges versenyen, a Zynternship Awardson díjazza a legjobb gyakornoki és pályakezdő programokat. A Vodafone Magyarország a szakmai zsűri és a közönség szavazás értékelése szerint is a legjobbak között szerepelt. A szakmai zsűri Arany-fokozatú minősítését, és a több ezer fiatal döntése alapján született közönség díj második helyezettjének járó elismerést is átvehette a vállalat a Personal Hungary eseményén, november 15-én.

A munkaerőpiacon hatalmas harc folyik a szakképzett munkaerőért és a tehetséges fiatalokért. A Vodafone Magyarország hisz abban, hogy rendkívül fontos a munkahely iránti elköteleződés, ezt pedig érdemes a lehető leghamarabb, már a gyakornoki programok alatt kialakítani a fiatal munkavállalókban. A telekommunikációs szolgáltatónak két olyan programja is van, mely beleillett a Zynternship Awards versenykiírásába: a Curiosity gyakornoki és a Discover frissdiplomás program, amelyeket a HR vállalati- és diákszervi vezetőkből álló szakmai zsűri Arany-fokozattal díjazott, a közönség pedig a második legjobbnak ítélt.

A Curiosity Program keretében hat hónapon keresztül láthatnak bele a gyakornokok a világ egyik vezető telekommunikációs vállalatának mindennapjaiba, ezalatt rendkívül hasznos gyakorlati tudást sajátíthatnak el, nem utolsó sorban pedig tanulmányaikra is jut idő, köszönhetően a program kedvező kialakításának. A Curiosity heti 20 órás, rugalmas időbeosztású munkavégzést kínál a gyakornokoknak, szemben más, 30-40 órát igénylő programokkal.

„A Vodafone Magyarország gyakornoki és friss diplomás programjai hosszú évek óta a legnépszerűbb fiataloknak szóló lehetőségek között szerepelnek. A rugalmasság, a tényleges fejlődési lehetőség akár eltérő szakmai területeken és a tervezhető karrier út, a látható „next steppek”, amiket a fiatalok keresnek munkaadójukban. A Zynternship Awards szakmai zsűrijének és közönség szavazásának eredményei alapján, ezek az értékek valóban jellemzik vállalatot és továbbra is fontosak a fiatal munkakeresők számára” – mondta el Megyeri Mirtill, a Zyntern egyik alapítója.

Komoly kiválasztási folyamat előzi meg a felvételt: az 1-1,5 órás online teszt logikai, illetve szituációs feladatokból és angol videó interjúból épül fel. Ezt követően a jelölt egy személyes interjún ismerheti meg jobban a pozíciót. Mivel novembertől a gyakornokokat már saját állományba veszi fel a Vodafone Magyarország – határozott fél éves időtartamra, mely egyszeri 6 hónappal meghosszabbítható –, még inkább teljes értékű csapattagnak érezhetik magukat és számos juttatásban részesülnek: órabéres fizetés, céges mobiltelefon, hozzá előfizetés korlátlan beszélgetéssel, EU roaminggal, havi 20
GB
adatforgalommal, céges laptop, élet- és balesetbiztosítás, dolgozói kedvezmények.

 

Tavaly március óta közel 50 gyakornokot vettek fel a Curiosity programba, fiúkat és lányokat közel fele-fele arányban. Külön büszkeségre ad okot a Vodafone számára, hogy a lányok közül többen technológiához kapcsolódó területen dolgoznak – a szolgáltató nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a lányok körében is népszerűsítse az általuk kevésbé keresett szakmákat, de a digitális világban való jártasság általánosságban is elvárás a Vodafone-nál.

A Curiosity Program célja, hogy a gyakornokok a diploma megszerzését követően átlépjenek a következő fázisba: a frissdiplomásoknak szóló Discover Programba. A kétéves rotációs program keretein belül a frissdiplomás munkavállalók önállóan, a legkülönbözőbb projekteken és területeken dolgozva gyűjthetnek tapasztalatot és bizonyíthatják tehetségüket, rátermettségüket, hogy később akár vezető szerepet töltsenek be a Vodafone-nál. A program évente kétszer, márciusban és szeptemberben indul, maximum 1 éves munkatapasztalattal lehet rá jelentkezni.

„A Vodafone üzleti sikereinek egyik kulcsa a munkavállalók elköteleződésének kialakítása, egyéb eszközök mellett a gyakornoki és frissdiplomás programok segítségével is. Gyakornokaink munkája valóban hozzáadott értéket képvisel, felelősségteljes feladatköröket kapnak, fontos tagjai a csapatnak, ezáltal ők is komoly tapasztalatot nyerhetnek nálunk. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetség menedzsmentre is, ami már a gyakornokoknál elkezdődik, hiszen ugyanazokat a készségeket keressük bennük, amelyek a friss diplomás programhoz is kellenek. Hisszük, hogy mindezek a tényezők fontos szerepet játszanak abban, hogy a legjobb képességű pályakezdőket Magyarországon tudjuk tartani. Nagy öröm számunkra a Zynternship Awards elismerése, mert egyrészt azt mutatja, hogy jó úton járunk, másrészt így még többen ismerhetik meg a programjainkat” – mondta el Tóth Zsuzsanna HR vezérigazgató-helyettes