Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-11-13

Az adidas Football a hivatalos meccsladba mellett több nemzet válogatott mezét is bemutatta

Az adidas Football bemutatta a 2018-as FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos meccslabdáját, illetve Németország, Spanyolország, Oroszország, Japán, Kolumbia, Argentína és Mexikó válogatott mezeit. Mutatjuk, mivel hódítják meg a világot a játékosok jövő nyáron!

A Telstar 18 nevet viselő labda az 1970-es mexikói VB meccslabdájának modernizált verziója. Az eredeti labda a Telstar („star of television”) nevet kapta, hiszen ikonikus fekete-fehér paneleivel – melyek tökéletesen alkalmazkodtak a színes televíziózás előtti időszak képernyőihez – végérvényesen felülírta az akkori futballdesignt, és megteremtette az azóta is ikonikus pentagon és hexagon elemekből álló, monokróm focilabda külsőt.

A teljesítmény maximalizálása és a játékosok igényeinek kielégítése érdekében a 2018-as VB meccslabdájának tesztelési folyamatában több vezető válogatott csapat és nemzetközi labdarúgóklub is részt vett: az adidas tervezőcsapata Argentína, Kolumbia, Mexikó, a Manchester United, a Juventus, a Real Madrid és az Ajax játékosainak bevonásával fejlesztette tökéletesre a Telstar 18-at.

A labda külseje az eredeti modell klasszikus elemeit ötvözi a legújabb technológiai innovációkkal. Az adidas a teljesítmény és a tartósság jegyében a fémhatású designnal és texturált grafikai megoldásokkal turbózta fel a labda ikonikus paneleit.

A megnyerő külső nem minden, ugyanis a Telstar 18 az első meccslabda a világon, amely beágyazott – okostelefonnal összeköthető –
NFC
chipet tartalmaz. A
chip
személyre szabott információkat és exkluzív tartalmakat biztosít a felhasználók számára, sőt a helymeghatározó funkciónak köszönhetően a labda pontos részletei is lehívhatók belőle.

Az innováció kapcsán Végső Péter, az adidas Budapest brand activation managere elmondta: „Az eredeti modell, a Telstar mindenidők legikonikusabb meccslabdája, hiszen megjelenésekor minden addigi szabályt felülírva új korszakot nyitott a focilabdák történelmében. A Telstar 18 fejlesztése izgalmas kihívás volt, hiszen – az eredeti modellhez hűen – szerettünk volna valami maradandót és korszakalkotót létrehozni. Az új panelszerkezetnek és az
NFC
chip bevezetésének köszönhetően ez sikerült is. ”


A meccslabda mellett az adidas Football bemutatta Németország, Spanyolország, Oroszország, Japán, Kolumbia, Argentína és Mexikó válogatott mezeit is. 2018-as FIFA Labdarúgó-világbajnokság garnitúráit a márka korábbi tervezései és a 21. század progresszív designja inspirálták.

The Telstar 18 és a válogatott mezek hamarosan kaphatók az adidas viszonteladói hálózatában, illetve megtekinthetők a www.adidas.com/football weboldalon.