Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-10-12

Új vállalati mérce van születőben

Már több mint 200 cég jelentkezett a Szerethető Munkahelyek Díjra, amelynek célja feltérképezni azokat a magyarországi munkahelyeket, ahol valóban jó dolgozni. Az eddig regisztráltak közül a legtöbb szerethető cég az IT- és a szolgáltató-szektorból került ki. Még 11 napig, október 22-ig pályázhatnak a maximum 250 főt foglalkoztató hazai vállalkozások, a legjobbak pedig egy évig viselhetik majd a Szerethető Munkahely címet és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

 

A DreamJo.bs- új generációs állásportál - szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahelyek Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon is százával vannak olyan cégek, ahova örömmel járnak be a munkatársak. Rövid idő leforgása alatt mintegy 230 vállalat munkatársai jelezték, hogy ők szeretik a munkahelyüket. A kis- és középvállalkozások számára meghirdetett verseny weboldalárabeérkezett pályázatokból kiderült, hogy a Nanushka, a Hajtás Pajtás, vagy a Bortársaság is ott lehet idén Magyarország legszerethetőbb munkahelyei között.

 

A DreamJo.bs új generációs állásportál szeptemberben hirdette meg a Szerethető Munkahely Díjat, hogy megmutassa, Magyarországon is százával vannak olyan cégek, ahova örömmel járnak be a munkatársak. Rövid idő leforgása alatt mintegy 230 vállalat munkatársai jelezték, hogy ők szeretik a munkahelyüket. A kis- és középvállalkozások számára meghirdetett díjra olyan hazai sikercégek is neveztek, mint a Nanushka, a Hajtás Pajtás, vagy a Bortársaság.

A Szerethető Munkahelyek térképére mostanáig a technológiai és a szolgáltatói szektorokból neveztek a legtöbben, de a platform nem csak startupoknak szól: a cégek között találunk ingatlannal, egészségüggyel, oktatással és építőiparral foglalkozóakat is. Az eddigi nevezők csaknem 60 százaléka tíz és ötven fő között foglalkoztató kisvállalkozás, de a díjra nevezhet minden olyan, legfeljebb 250 főt foglalkoztató hazai cég, ahol a vezetők és a dolgozók is úgy érzik: az ő cégükhöz még hétfőnként is jó bemenni dolgozni.

„A munkavállalók szeretetét egy munkáltató sem tudja megvásárolni. Tévhit, hogy csupán a pénzzel vagy egy csocsóasztallal motiválni lehet a kollégákat. Valószínűbb, hogy maradnak, ha magukénak érzik a célt, büszkék lehetnek munkájukra és egy csapat tagjának érzik magukat. A Szerethető Munkahelyek Díjat azért indítottuk el, hogy bemutassuk azokat a hazai cégeket, akik megbecsülik a munkavállalóikat és ezáltal jó példát mutatnak minden munkáltató számára” – mondta Balogh Péter, a DreamJo.bs alapítója.

A szerethetőség megítélésében fontos szerepet játszik, hogy mennyire motiváltak a munkavállalók, mennyire élvezik a munkájukat és hogy mennyi figyelmet és megbecsülést kapnak a vezetőiktől.

A céges profilokat 2017. október 22-ig ingyenesen lehet regisztrálni a szerethetomunkahelyek.huoldalon. Ezután kezdődik a zsűrizés, aminek végén a nagyközönség szavazatait összesítve közzé teszik, melyik cégek jutottak a TOP 100 közé. Magyarország legszerethetőbb munkahelyei meghívást kapnak egy elegáns gálavacsorára, ahol átvehetik a díjaikat, és innentől kezdve egy évig viselhetik a Szerethető Munkahely címet. Egy kisorsolt vállalat 500.000 forint értékű csapatépítő csomagot kap, három céget pedig toborzási csomaggal ajándékoz meg a Dreamjo.bs.