Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Logitech CRAFT
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
https://www.acer.com/ac/hu/HU/content/series/aspirevx15
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Autó
sulaki - 2017-10-11

Ujjászületik a Toyota Crown is

A Toyota a legendás, idén ötven éves Century mellett egy másik főként a japán piacon forgalmazott és ismert, nagy hagyományokra visszatekintő modellje is újjászületik: a Tokiói Autószalonon leplezik le a Toyota Crown tanulmányt is.

 

A környezetbarát hibrid modelljei révén a tavalyi évhez hasonlóan hazánkban idén is hónapról hónapra értékesítési rekordokat döntő Toyota a japán piacon 1955-ben bemutatott Crown elnevezésű legendás modellje is újjászületik: a Tokiói Autószalonon leplezik le a modell legújabb generációját bemutató tanulmányt, amit a vezetési élmény és a kapcsolódó technológiák szemléltetésére fejlesztettek ki. A jármű izgalmas elegye a legendás Toyota Crown 1955-ig visszanyúló hagyományainak és mindazon innovációnak, amit egy mobil társadalom új nemzedéke vár el a modelltől.

 

A Crown tanulmányautó legfontosabb jellemzői:

1. A Toyota egyik alapelve, a “Vezetés Öröme” jegyében kialakított vezetési élmény

Annak érdekében, hogy a vásárlók a jövő mobil társadalmában is kiélvezhessék a vezetés örömét, a
TMC
teljesen újratervezte a Crown modellt, és a Toyota New Global Architecture (TNGA) padlólemezre épített autót alapos tesztelésnek vezette alá a németországi Nürburgringen. Az élvezetes irányíthatóság biztosítása mellett a mérnökök arra törekedtek, hogy a Crown kis és nagy sebesség mellett, tükörsima és rossz minőségű aszfalton egyaránt kiváló menetstabilitást kínáljon, a vezető pedig minden pillanatban magabiztosan uralja az autót – méghozzá könnyedén és önfeledten, így az innovatív fejlesztések és a kapcsolódó technológiák előnyei szinte észrevétlenül érvényesülhetnek.

 

2. A ‘dolgok internetének’ (IoT) hasznosítása az adatkommunikációs modulok (DCM) alkalmazásával

A Toyota azt reméli, hogy vásárlói számára új értéket teremthet a Toyota-járművekbe épített DCM-ekből származó big data adatfolyam révén. A Crown tanulmányautó sorozatgyártású változatába már alapfelszereltségként kerül majd be a DCM.

 

3. Az “egyetlen autó biztonsága” elvtől az “egész város biztonsága” jövőképig

A Toyota fejlett technológiái nem csupán olyasmikre vonatkoznak, mint az automatikus fékezés, hanem például a kapcsolódó technológiákra is, amelyek – azáltal, hogy az autók megosztják egymással a közlekedési információkat – az egész társadalom számára biztonságosabbá tehetik a közlekedést. A Toyota számos ilyen témájú kísérletnek aktív résztvevője, hogy már e korai szakaszban is támogassa a kapcsolódási technológiák kifejlesztését.

 

4. Új szolgáltatás: a vezetés élményének javítása a ‘big data’ adatfolyammal

A mobilitási szolgáltató platform alkalmazásával a Toyota arra törekszik, hogy hozzájáruljon a társadalmi problémák megoldásához – például azzal, hogy a közlekedési dugókról szóló adatok megosztásával mérsékli a nagyvárosi utcák túlzsúfoltságát. A technológia emellett abban is hasznos lehet, hogy a DCM-ből származó járműadatok alapján a távolból is diagnosztizálhatók az autó esetleges problémái vagy az időszakos átvizsgálás időszerűsége. A telefonos ügyfélszolgálat gyors és megfelelő segítséget nyújt, ami megnyugtató és biztonságos érzés a vásárlók számára. A Toyota célja, hogy olyan autókat kínáljon, amelyeknek vezetése és birtoklása továbbra is lenyűgöző élményt jelent, és azt reméli, hogy a kapcsolódó és távdiagnosztikai technológia, valamint az új mobilitási szolgáltatás bevezetése izgalmas evolúciót indít majd el az autózás világában. A Crown tanulmányautó sorozatgyártású változata a tervek szerint 2018 nyara körül jelenik meg a márkakereskedésekben.

 

Crown tanulmány (általános műszaki adatok)

Név

(mm)

Szél.

(mm)

(mm)

Tengelytávolság

(mm)

Ülések száma

Crown Concept

4.910

1.800

1.455

2.920

5