Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-10-02

Kicsi a lakásod, mégis sok a baj vele?

Kicsi a lakásod, mégis sok a baj vele? A hétvégéid fele takarítással telik ahelyett, hogy a barátaiddal vagy a családoddal lennél? A minimalista lakásoktól és berendezésektől sokan tartanak, pedig amellett, hogy exkluzív hatást keltenek, számtalan előnyük van. Íme, pár ötlet, amivel lakásodat és egyúttal az életedet is egyszerűbbé teheted!

A letisztult és a minimalista dizájn hazánkban még nem annyira ismert, Ázsiában viszont annál nagyobb népszerűségnek örvend és egész filozófia épül rá. Eszerint a tárgyak és a kacifántos belsőépítészeti elemek elterelik a figyelmet az élet igazán fontos dolgairól, emellett pedig stresszforrásként szolgálnak, folyamatosan arra késztetnek, hogy a múltra koncentráljuk, és még a nagyobb tereket is beszűkítik. Nézzük, melyek a legfőbb pillérei egy letisztult otthon kialakításának!

  1. Letisztult felületek, megnyugtató színek

A falak színének megfelelő kiválasztása alapvető a minimalista otthon esetében. A világos árnyalatok vizuálisan bővítik a teret, így még egy kisebb lakás is tágasabbnak tűnhet. A fehér és a bézs falszín is jó választás, hiszen amellett, hogy nyugalmat sugároznak, bútort is könnyű hozzájuk párosítani. A falat természetesen dekorálhatjuk letisztult képekkel, de ajánlatos ezekből csak párat feltenni, lehetőleg a fal mértani közepére, hogy a tér homogén jellegét csak minimálisan törjük meg.

  1. Kevés bútor, kevés takarítás

Rendezzük be otthonunkat a lehető legkevesebb bútorral, így nemcsak hatalmas teret nyerhetünk, de sokkal kevesebbet kell takarítanunk is! Ha bútorvásárlásra kerül a sor, próbáljunk meg multifunkcionális darabokat választani, amelyek könnyen mozgathatók, így akár egyszerűen el is rejthetjük őket egy beépített szekrénybe. A tér átalakíthatósága rengeteg arcot tud kölcsönözni lakásunknak, amelyet így sosem fogunk megunni.

  1. Szabaduljunk meg a felesleges tárgyaktól!

Sokaknak nehéz lépés, de ha egyszer elkezdjük, nem lehet abbahagyni! Dobjuk ki vagy ajándékozzuk el a fiók mélyén lapuló szuvenír kulcstartót, a három éve nem hordott ruhát, vagy a szekrény tetején vesztegelő poros vázát, amit utoljára akkor vettünk közelebbről szemügyre, amikor ajándékba kaptuk. A felesleges tárgyak száműzése nemcsak a lakásban, hanem életünkben is teret fog teremteni.

  1. Az elektronikus berendezésekből csak a legjobbat

A lakás lelke a nappali, annak pedig az egyik központi eleme a tévé, így nem mindegy, milyen típust választunk. A Samsung QLED TV gyönyörű, letisztult dizájnt és kiváló képminőséget kínál, emellett pedig Észrevétlen Csatlakozás megoldása révén minden eszközöd a One Connect Box-hoz csatlakoztathatod, amelyet egyetlen, szinte észrevehetetlen, akár 15 méter hosszú optikai kábel kapcsol a TV-hez. A QLED TV-hez kapható tökéletesen illeszkedő falikonzol lehetővé teszi, hogy a készülék belesimuljon a környezetébe, akár egy festmény. Otthonuk harmóniájának megőrzéséhez a Samsung One Remote Control
bluetooth
távirányítója is hozzájárul, amellyel a tévénkhez csatlakoztatott összes eszközt irányíthatjuk, így megszűnik a folyton rendetlenséget okozó távirányítók halma is.