Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2017-09-01

A Samsung viselhető eszközeinek portfoliója három új eszközzel bővült

A Samsung viselhető eszközeinek portfoliója három új eszközzel bővült: a Gear Sport sokoldalú vízálló okosóra a mozgás szerelmeseinek, a Gear Fit2 Pro továbbfejlesztett okosfunkciókkal ellátott sportkarkötő; míg a Gear IconX a vállalat innovatív, vezeték nélküli fülhallgatójának második generációja. Az új Samsung Gear eszközök segítenek a legtöbbet kihozni a mindennapokból, az egészségesebb, teljesebb élet érdekében.

 

A Samsungnál elismerjük a sportembert, aki mindenkiben ott lakik – legyen szó egy könnyed kocogásról vagy akár a következő triatlonra való felkészülésről. Viselhető eszközeinket azzal a céllal készítettük, hogy segítséget nyújtsanak vásárlóinknak saját sportcéljaik elérésében. Nem hiszünk abban, hogy a teljesítménykövetés bonyolult dolog, és kizárólag intenzív edzéshez való – mondta DJ Koh, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának elnöke. – Az új Samsung Gear viselhető eszközök segítséget nyújtanak minden vásárlónknak, hogy élvezhessék az aktív, kiegyensúlyozott és teljes élet örömeit a lehető legegyszerűbb, okos módon.”

 

A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro új fejezetet nyitnak a viselhető eszközök történetében:

  • Nagyfokú vízállóság és piacvezető úszáskövetés: Ideális társ vízi sportokhoz, az úszástól a medencében való játékig, hiszen ezek a készülékek hitelesítetten 5 ATM1 nyomásig vízállók.

  • A Speedo legújabb, úszóknak készült alkalmazása, a Speedo On segítségével egyszerűen mérhetjük teljesítményünket a medencében, hiszen a Gear Sport és a Gear Fit2 Pro eszközökbe integrált alkalmazás számon tartja a leúszott hosszok számát és idejét, az úszás típusát és sok más adatot is szolgáltat.

  • Csúcstechnológiás szívritmusmérés: a maximális pontosságnak köszönhetően az eszközök valós idejű szívritmusmérést tesznek lehetővé. Segítségükkel folyamatosan követheti pulzusszámát pihenés és edzés alatt egyaránt.

  • Prémium partnerség: Az Under Armour, valamint a Spotify vállalatokkal együttműködve a Samsung segít a legtöbbet kihozni a mindennapokból. Mindkét eszköz hozzáférést biztosít az Under Armour sportalkalmazásaihoz, mint az Under Armour Record™, a MyFitnessPal®, MapMyRun® és az Endomondo™2, amelyek a közösségi funkciók mellett a felhasználók sportteljesítményét és egészségmegőrzését is támogatják. A Spotify offline okostelefon nélküli zenehallgatást is lehetővé tesz, így a zene mindenhova elkíséri az eszközök viselőit.

  • Auto Activity Detection: Az integrált funkciónak köszönhetően az új okoseszközök képesek felismerni a következő tevékenységeket: séta, futás, biciklizés, illetve az olyan dinamikus mozgásformákat is, mint a tánc vagy a kosárlabda.

  • Személyre szabott motiváció: az új eszközökkel egyszerűen létrehozható személyre szabott edzésterv, de akár egyéni figyelmeztetéseket és elérendő célokat is beállíthatunk.

 

Gear Sport: társ az aktív élethez

A Gear Sport praktikus okosóra, minimalista kialakítással, 1,2 hüvelyk átmérőjű Super
AMOLED
kijelzővel és továbbfejlesztett felhasználói felülettel. A Gear Sport segítségével a vásárlók elérhetik sportcéljaikat, figyelmeztetéseket kaphatnak
a táplálkozásukkal vagy a sporttevékenységeikkel kapcsolatban, akár offline állapotban is.

 

A készülék ellenállóképessége a katonai követelményeknek is megfelel, a legtöbb környezetben üzemképes.3 A könnyen cserélhető, 20 mm széles óraszíj különféle színekben lesz elérhető. A Gear Sport kék és fekete színekben lesz megvásárolható. Az eszköz a Gear termékskála alapvető szolgáltatásait is biztosítja:

  • A Samsung Connect alkalmazással egyszerűen irányíthatók a Samsung IoT-képes eszközei.

  • Távirányítóként is használható PowerPoint-prezentációhoz vagy a Samsung Gear
    VR
    headset használatakor.


 

Gear Fit2 Pro: fitneszkarkötő
GPS
funkcióval


Az új úszáskövető és szívritmusmérési funkciók mellett az új Gear Fit2 Pro beépített GPS funkciót is kínál, amellyel pontosan rögzíthető a futás vagy biciklizés során megtett útvonal és a mozgáshoz kapcsolódó számadatok. A Gear Fit2 Pro ívelt, 1,5 hüvelyk átmérőjű Super
AMOLED
kijelzője és nagy felbontású, színes érintőképernyője
kényelmesebbé teszi a valós idejű frissítések és értesítések elolvasását. Az ergonomikus, fekete és vörös színekben elérhető csuklószíj könnyű, így bármely tevékenységhez kényelmesen viselhető.

 

Gear IconX: kényelmes, vezeték nélküli fülhallgató

Az IconX vezeték nélküli fülhallgatóval online és offline is hallgathatunk zenét, elég feltölteni kedvenc zeneszámainkat egy Samsung okostelefonról4 vagy személyi számítógépről, vagy Bluetooth-kapcsolaton keresztül játszani azokat. Akár edzés közben is élvezhetjük az ütemeket, hiszen az új IconX fülhallgatóval hangvezérléssel is válogathatunk kedvenc számaink között a Bixby5-nek köszönhetően.

 

A megújult készülék fekete, szürke és pink színben vásárolható meg. Az új, ergonomikus kialakításnak köszönhetően sokkal könnyebb, így használata is kényelmesebb. A Gear IconX-szel a sportteljesítmény nyomon követhető, sőt, az eszköz akár futóedzőként is funkcionálhat, amely a fülhallgató megérintésével aktiválható, és közvetlenül a felhasználó fülébe mondja6 a legfontosabb adatokat az edzéséről – mindezt valós időben, telefon használata nélkül. A gyorstöltésnek és az akkumulátor megnövelt üzemidejének köszönhetően a 4
GB
méretű belső tárhellyel rendelkező eszköz akár 5 óra zenelejátszásra képes telefonról való streaming estén, és akár hét óra zenelejátszásra képes, ha az IconX-re közvetlenül rá van töltve zene.


1A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro
ISO
22810:2010 minősítéssel rendelkezik, vagyis 5
ATM
nyomásig vízálló, tehát bizonyos körülmények között akár 50 méter (165 láb) mélységig.
Ez azt jelenti, hogy mindkét eszköz biztonsággal viselhető nem csak esőben és zuhanyzáshoz, de akár úszáshoz is, medencében vagy tengerben. A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro nem használható búvárkodáshoz, vízisíhez vagy olyan tevékenységekhez, melyek során nagy sebességgel halad a vízben, illetve nem használható mélyebb merülésekhez.

2Az Under Armour MapMyRun, az Endomondo és az Under Armour Record nem érhető el a Gear készülékekhez Bahrein és Szaúd-Arábia területén.Az Under Armour MyFitness Pal nem érhető el a Gear készülékekhez Bahrein, Szaúd-Arábia és Kuvait területén.

3A Gear Sport és a Gear Fit2 Pro megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak.

4A Gear IconX fülhallgató Android 4.4 vagy újabb változatot futtató eszközökkel kompatibilis.

5A kizárólag Samsung eszközökön elérhető Bixby szintén kezelhető hangvezérléssel a Galaxy Note8, a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ okostelefonokon. A Bixby szolgálatás elérhetősége országonként változó. A hangvezérlés angol (U.S.) és koreai nyelvet ismer fel. Nem ismer fel minden akcentust, dialektust és kifejezést. A szolgáltatás elérhetősége országonként vagy szolgáltatótól függően változhat.

6A Gear IconX hangvezérlése jelenleg kilenc nyelvet támogat: amerikai angol, kínai mandarin, spanyol, német, francia, koreai, olasz, orosz és japán.