Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Adatmentés világszínvonalon
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
Multimédiás partnerünk a HTC
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-09-01

Magyar startupok jelentkezését is várják

Ismét lehet pályázni a Google startupokat támogató Launchpad Accelerator programjára, amely kifejezetten a már nagy, erős pozíciójú vállalkozásokat célozza. A kiválasztott startupok az 50 000 dolláros (körülbelül 12,8 millió forintos) pénzbeli támogatás mellett részvételt nyernek a vállalat kéthetes San Franciscó-i képzőtáborába. A programra magyar startupok jelentkezését is várják.

A Google egyre több olyan kezdeményezést indít világszerte, amely a startupok és vállalkozók támogatását szolgálja. A Launchpad Accelerator egy hat hónapos program, kifejezetten olyan startupok számára, akik már biztos piaci pozícióval rendelkeznek, és további növekedést szeretnének elérni vállalkozásukkal.

 

A Launchpad Acceleratoregy kéthetes, intenzív képzőtáborral indul San Franciscóban, ahol a Google több mint húsz csapatának szakértői, nemzetközi tapasztalattal rendelkező tanácsadók és befektetők mentorálják a kiválasztott startupokat. A vállalkozások egy 50 000 dolláros (körülbelül 12,8 millió forintos) támogatás mellett hozzáférhetnek a Google termékeihez, PR támogatást kapnak, valamint a lehetőséget, hogy hazájukba visszatérve szorosan együtt dolgozhassanak a Google-lel, hat hónapon keresztül. A magyar startupok, több mint harminc ország vállalkozásaival együtt, október 2-áig jelentkezhetnek a programra.

A program idén márciusban vált elérhetővé a magyar startupok számára. Az előző fordulóban a közép-kelet-európai régióból összesen 4 vállalkozást választottak ki, köztük a magyar PublishDrive-ot, akinek a fő területe az e-könyvkiadás és -értékesítés. Egy olyan online felületet hoztak létre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maguk adják ki könyveiket a globális olvasóközönségnek. A cég képviselői júliusban vettek részt a Google kéthetes képzésén a Szilícium-völgyben.

A Google Developers által szervezett további programok

A Google nem csak a már nagyobb, erős pozíciót kialakított startupok számára kínál támogatói programokat. A Launchpad Start, a Google egyhetes képzőtábora, a korai fázisban lévő startupokat célozza, és olyan témákra koncentrál, mint a termékstratégia, az üzletfejlesztés, a felhasználói élmény, a felhasználói felület, a technológia, a marketing és a prezentációs képességek. A varsói Google Campus programja pedig hat hónapos támogatást nyújt a már növekvő fázisban lévő közép-kelet-európai startupoknak, valamint lehetőséget arra, hogy a csapatok a varsói Campus co-working irodájában dolgozzanak, és a Campus szakértői segítségével fejlődjenek munkájuk során. Emellett, a vállalat idén júliusban jelentette be a Launchpad Studio programját, amely kifejezetten a gépi tanulással és a mesterséges intelligenciával foglalkozó startupok támogatását szolgálja. A szeptember 5-6-a között megrendezett krakkói  Google Developer Days Europe esemény további lehetőségeket tartogat a startupok számára is, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a legújabb Google fejlesztésekkel, valamint a Launchpad Accelerator program részleteiről is érdeklődhetnek.