Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-09-01

Patyolattiszta ruhák feleannyi idő alatt

A QuickDrive technológiát alkalmazó,
AI
vezérelt intelligens asszisztenssel és AddWash™ extra ajtóval felszerelt új WW8800M mosógép jelentősen lerövidíti a mosás idejét a mosási teljesítmény romlása nélkül


 A berlini IFA 2017 kiállításon bemutatkozott a Samsung Electronics vadonatúj QuickDrive™ mosógép-technológiája. A WW8800M mosógép lelke a Samsung exkluzív QuickDrive™ technológiája, amely jelentősen csökkenti a mosás idejét: egy adag ruha akár feleannyi idő alatt kimosható vele1. A Super Speed beállítással a napi ruhaadag mosása mindössze 39 percet vesz igénybe – mindezt a mosási teljesítmény romlása nélkül1, energiahatékonyan, kímélve a ruhák anyagát.

Megnövelt mosási teljesítmény a Samsung egyedi technológiájával

A Samsung QuickDrive™ technológiája felére csökkenti a mosási időt, miközben az energiafelhasználás is 20 százalékkal csökken1, a mosás hatékonyságának romlása nélkül. Az egyedi Q-DrumTM mosógépdob két elemből áll: magából a fő dobból, valamint annak hátuljában egy tőle függetlenül forgó lemezből. Szemben a hagyományos mosógépekkel, amelyek fel és le mozgatják a ruhát a mosás során, a WW8800M hátsó lemeze bevezet egy előre-hátra mozgatást is. Ez a forradalmi, dinamikus megoldás kettős erőhatást jelent, amely a gyorsabb és alaposabb mosás mellett kíméletesebb a ruhákkal, hogy azok a mosási program végeztével lágyak és szennyeződésmentesek legyenek.

A Samsung páratlan QuickDrive™ technológiájának független tesztelését a világ legnagyobb, termékvizsgálattal foglalkozó szervezete, az Intertek végezte. Az Intertek mérései is megerősítették, hogy a QuickDrive™ technológia sokkal rövidebb mosási idő mellett is legalább akkora tisztítási hatékonyságot és kíméletességet biztosít, mint más termékek.

Az új WW8800M mosógép a Samsungtól már megszokott EcoBubbleTM technológiát tartalmazza, amely a mosási teljesítmény fokozása érdekében a mosószer és víz keverékéhez levegőt juttatva aktív habot képez, mely gyorsan átjárja a ruhák szövetét, amivel gyorsabb és hatékonyabb tisztítási hatás érhető el alacsonyabb hőfokon is.

Okosabb, IoT-képes mosógép a felhasználó kényelméért

A különféle mosási programokon keresztül a QuickDriveTM számos okosfunkciót is kínál a felhasználók nagyobb kényelméért. Az IoT-képes WW8800M egy AI-vezérelt Q-rátor nevű mosási asszisztenssel is rendelkezik, így a készülék három kulcsfontosságú okosfunkcióval is bír.

  • A Laundry Planner lehetővé teszi, hogy a felhasználó meghatározza a mosás végének időpontját, így a berendezés igazodik a napirendjéhez.

  • A Laundry Recipe automatikusan javaslatot tesz az optimális mosási programra az elérhető adatok (ruhák színe, anyaga, illetve a felhasználó által megadott mosási hőfok) alapján, így az optimális programot nem a felhasználónak kell kitalálnia.

  • A HomeCare Wizard segítségével távolról is kezelhető a mosógép, továbbá a megoldás az esetleges hibákat is képes előre jelezni, amelyek gyors kiküszöbölésére javaslatot is tesz.

A WW8800M mosógépet természetesen az innovatív Samsung AddWashTM ajtóval szerelték fel, így a felhasználó akár a mosási program elindítását követően is hozzáadhat újabb ruhákat2a mosáshoz. Nincs többé kifelejtett zokni vagy kényes anyag3, amelyek kimosásával meg kellene várni a következő mosást, sőt: az AddWash™ a mosószer vagy az öblítő későbbi hozzáadását is lehetővé teszi. A Q-rátor és az AddWash™ együttesen olyan egységet alkot, amely egyszerűsíti a mosási folyamatot.

Nagyobb tartósság és költséghatékonyság

A WW8800M a tartós teljesítmény jegyében készült. A Samsung digitális invertermotor-technológiájával felszerelt WW8800M működése kisebb zajjal jár és kevesebb energiát fogyaszt, emellett kiemelkedő tartóssággal bír4, így a mosógép hosszú távon is megőrzi kiváló mosási teljesítményét és kíméletességét a ruhákkal. Ezenkívül a WW8800M számos energiahatékonysági szolgáltatást is kínál, így akár 50 százalékkal nagyobb energiamegtakarítás is elérhető a legmagasabb, A+++ minősítéshez képest5. A termék Ceramic Heater+ fűtőszállal rendelkezik, amely újfajta tapadásmentes borítást kapott, így ötvenöt százalékkal kevesebb lehet a vízkőlerakódás a hagyományos kerámia-fűtőszálakhoz képest6, tehát kevesebb karbantartást igényel és hosszabb ideig megőrzi a teljesítményét.

Magyarországon várhatón 2018 második negyedévében lesz elérhető.

1 A WW8800M mosógép és a Samsung WW8500K mosógép összehasonlítása alapján. A Cotton és az e-Cotton gyapjúmosási programok fele annyi ideig tartottak (40 °C-on, félig megtöltve), a mosási teljesítmény változása ±2 százalék. 20 százalékkal kevesebb energiát fogyasztott a Cotton gyapjúmosási program (40 °C-on, félig megtöltve) és a Super Speed gyors program (40 °C-on, 5 kg-ig töltve) az Intertek mérései alapján.

2 Az AddWash mosógépajtó csak akkor nyitható, ha a dob belső hőmérséklete 50 °C alatt van.

3 Kizárólag ruhaanyag, mosószer és öblítő adható így hozzá.

4 A termék „20 év tartósság” minősítést kapott az Elektronikus és Információtechnológiai Szövetségtől Németországban (Verband Deutscher Elektrotechniker, VDE).

5 Az e-Cotton gyapjúmosási program energiahatékonyságának értékelése az EU energiacímkézési szabványa alapján történt.

6 A Ceramic Heater+ fűtőszál és a Samsung WF60F4E0N0W/ET mosógépek szabványos fűtőszálainak összehasonlításával, különböző ruhaadagok kemény vízben történő mosásának független vizsgálata alapján.