Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-08-31

Vendég az otthonunkban: felugrott pár percre

Amikor vendégeket várunk, vagy csak átugrik hozzánk egy ismerősünk, de a lakás egész nap nem szellőzött, csak 5 perccel hamarabb érünk haza mint ahogy a vendégeink becsöngetnek. Minket nem rohan le a stressz és az idegesség, mert okosotthon rendszerünk segítségével mindent könnyedén tudunk kezelni.

Becsöngettek a lakásba

DoorBird csengőt használva telefonunkon megjelenik annak a képe, aki az ajtóban áll. Vendégünket beinvitáljuk, és a FIBARO nyitásérzékelővel figyelemmel kísérhetjük, hogy az ajtó bezáródott-e vendégünk mögött.

Beülünk a nappaliba

Ugyan nekünk még van egy kis dolgunk a konyhában, de már a nappaliba tereljük vendégünket. A nappaliban az elektromos illatosítót egy FIBARO Wall plugba dugtuk, így amikor a nappali mozgásérzékelője észreveszi, hogy belépett a vendégünk, már be is kapcsolja az illatosítót.

plug_02.jpg

Süti mellé kávé

Ez most csak egy kellemes beszélgetős délután, egy barátnős beszélgetés, vagy egy rövid várakozási idő, amíg nem indultok el a moziba. Így a nappaliban ülve, a limonádé után a sütit majszolva jól esne egy kávé. A kávéfőzőt már bekészítettük, így applikációból elindítva bekapcsoljuk a wall plugot, amibe a kávéfőző van dugva. Mikor kész már mehetünk is a kávét frissen meginni.

Indulás a moziba

Kávézás után nincs más hátra mint hogy induljunk a moziba, mert hamarosan kezdődik a filmünk. Nincs sok időnk, így sietve távozunk. A bejárati ajtó melletti FIBARO Button-t megnyomva a lakás áramtalanítva lesz a kijelölt helyeken és mi nyugalomban nézhetjük végig a mozifilmet.

fiabro_button_actions_1.JPG

 

Ez csak egy rövid jelenet volt. Számtalan más élethelyzetben is segítségünkre lehet az okosotthonunk. További felhasználási lehetőségekért keresd fel a FIBARO hivatalos magyar forgalmazójának oldalát.

 

Szerző: otthonautomatika.hu