Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
sulaki - 2017-08-30

A csoport összes költségét - szállást, utazást, étkezést, programok költségeit - az MNB vállalta magára

2017. augusztus 29-én ért véget az a hétnapos tábor, melyet 45, Bákó megyéből érkezett rászoruló, általános iskolás csángó gyermek részére szervezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Balaton partján, Keszthelyen, a Magyar Nemzeti Bank támogatásával. A sok színes program felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekeknek.

A csoport összes költségét - szállást, utazást, étkezést, programok költségeit - az MNB vállalta magára. A gyerekek közül sokan most jártak először Magyarországon, de volt olyan gyermek, aki életében először nyaralt. A szervezők a programok összeállításánál fontosnak tartották a nyári pihenésen túl a kulturális és sportprogramokat, a szabadidő aktív eltöltését is.

A hét nap alatt a gyerekek nemcsak strandoltak, de elmentek a Veszprémi Állatkertbe, a balatonfűzfői BalatoniBob Szabadidőparkba, Keszthelyen a Festetics-kastélyba, a történelmi modellvasút kiállításra és a Vadászati Múzeumba, egy balatoni hajózásra, a Balatoni Múzeumba, a Diás-szigetre és még egy városnéző nosztalgiavonatozásra is. Minden gyerek kis ajándékcsomagot is kapott a nyaraláshoz elengedhetetlen felszereléssel: hátizsák, úszóruha, strandpapucs, törülköző.

 

Augusztus 25-én a gyerekek Budapestre látogattak, ahol megtekintették a Budai Várat, a Halászbástyát, a Mátyás-templomot, majd a Parlamentet, ahol tárlatvezetéssel és ebéddel várták őket.

A csoport augusztus 27-én, vasárnap szentmisén vett részt Keszthelyen, a Magyarok Nagyasszonya-templomban.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Nemzeti Bank egyaránt fontosnak tartja, hogy a hét nap alatt gazdag élményekhez és új ismeretekhez segíthette hozzá a meghívott gyerekeket. Megismerhették Keszthely nevezetességeit, a veszprémi állatkert különleges lakóit, a Diás-szigeten pedig a Kis-Balaton csodás növény- és állatvilágát, melyről Fekete István műveiben már olvashattak. Ráadásul még a Parlamentbe is eljutottak, ahol végigkalauzolták őket a gyönyörű épületen, megnézhették a felsőházi üléstermet, a Szent Koronát és egy őrségváltást. Bízunk benne, hogy sok érdekes élményt tudtunk szerezni a gyermekeknek és reméljük, hogy sok szép élménnyel távoztak Magyarországról.

A Magyar Nemzeti Bank 2002 óta támogatja a Gyermekmentő Szolgálat munkáját, mivel fontosnak tartja a beteg, rászoruló gyermekek megsegítését. A Szolgálaton keresztül 2008 óta folyamatosan 30, kiválóan tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű gyermek számára biztosít tanulmányi ösztöndíjat. Ez az ösztöndíj a gyerekeknek azt jelenti, hogy családjuk rossz anyagi helyzete ellenére is tovább tudnak tanulni. A bank vállalja, hogy amennyiben a gyerekek jól tanulnak, akkor az egyetemi diplomáig vagy a mesterképzés végéig támogatja őket az ösztöndíjjal.