Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2017-08-29

Rapács Gréta a Tisza 2017 királynője címmel együtt megnyerte azt a lehetőséget is, hogy automatikusan bekerüljön a Nemzet Szépe 2018-as döntőjébe

Rapács Gréta a Tisza 2017 királynője címmel együtt megnyerte azt a lehetőséget is, hogy automatikusan bekerüljön a Nemzet Szépe 2018-as döntőjébe.

Néhány nappal ezelőtt rendezték meg az ötödik Miss Tisza International szépségversenyt. Az eseményt a vízi sportok szerelmesei között a Tisza-tó Riviérájaként ismert Abádszalókon tartották 2017. augusztus 19-én, a város polgármestere, Balog Gyula védnöksége mellett. Az ítészek között foglalt helyet Felleg Tícián a Miss Nation világverseny tulajdonosa.

A nyolc döntős szépség közül a zsűri Rapács Grétát választotta győztesnek, aki így főnyereményként bejuthatott a Miss Nation Hungary 2018-as döntőjébe..

A kelet-szlovákiai Nagykaposról származó 21 éves lány a Kassai Műszaki Egyetem másod éves hallgatója. Kiemelten fontos számára a környezetvédelem, szenvedélyesen szeret fotózni, s nagyon büszke szülővárosára is. Rapács Gréta a korona átvétele után elmondta: sokat dolgozott a szépségkirálynővé válásért, de minden pillanat megérte.

"Boldog vagyok, és köszönöm a Hidak Kulturális Egyesületnek, hogy elindulhattam ezen a versenyen és mindent elkövetek, hogy méltó utódjuk legyek az előző királynőknek. Nagy vágyam és egyben a kitűzött célom is az, hogy kijussak egy világversenyre, ahol megismerkedhetek különböző nemzetiségű lányokkal, ezzel részben megismerve a kultúrájukat is" - mondta Rapács Gréta, akinek vágya hamarosan akár teljesülhet is.

A Tisza 2017 királynője cím mellett ugyanis a szépségkirálynő egyik nyereménye az volt, hogy egyenes ágon automatikusan bekerül a Nemzet Szépe 2018 szépségversenyre. Ha Grétának ezt a versenyt is sikerül megnyernie, bejut a Miss Nation világversenyre, ahol számos nemzetközi szépséggel együtt versenghet majd.


A Nemzet Szépe mindenkori királynőinek feladata, hogy hírül vigyék Magyarország turisztikai- és természeti értékeinek, gasztronómiájának, hagyományainak, történelmének és nemzeti specialitásainak ismeretét. 

"Fontosnak tartjuk a magyar export-import lehetőségek, a legjobb hazai vállalatok bemutatását. A világversenyen a jelentkezők kisfilmjeit komoly gazdasági szereplők előtt vetítik le, akik nem csak a szépségek, hanem befektetési lehetőségek megismerése után is érdeklődnek. A szépség ünneplésén túl a hazai élelmiszeripar, borkultúra, turizmus, természeti kincsek, tudományos fejlesztések, gazdasági kapcsolatok népszerűsítésének misszióját szeretnénk beteljesíteni" - mondta Felleg Tícián, a Nemzet Szépe alapítója és tulajdonosa, aki Antal Édua (2016 Tisza Királynője), Kámán Anita, Pete Brigitta (Plus Size modell, a BAHAMA képviselője), Sándor Tímea (Miss Tisza International szépségnagykövet, sajtókapcsolat), Balogh Gyula (polgármester), Újvári László (újságíró) mellett foglalt helyet idén a Miss Tisza International zsűrijében.