Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-08-25

"Tökéletes helyek létrehozása (#CreatingPerfectPlaces)."

Az idei, Münchenben tartandó Expo Real Nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron a Siemens az alábbi jelmondattal fogja bemutatni az ingatlan szektor számára kifejlesztett megoldásait és szolgáltatásait: "Tökéletes helyek létrehozása (#CreatingPerfectPlaces)." Az építészeti technológia legújabb eredményeinek ötvözése a fejlett elemző eszközökkel és digitális szolgáltatásokkal az épületek energiateljesítményének új dimenzióit tárja fel. A digitalizáció által kínált lehetőségek következetes felhasználásával kielégíthetők mindazok a követelmények, amelyeket a fenntartható, energiahatékony, biztonságos és kényelmes épületekkel kapcsolatban támasztanak. Ennek eredményeként olyan tökéletes helyek alakíthatók ki, amelyek növelik az ingatlanok értékét és versenyképességét.

"A stratégiai fontosságú energia- és erőforrás-gazdálkodás esetén alkalmazott egységes szemléletünk segíti az ingatlan szektor szereplőit abban, hogy megfelelően reagáljanak a változó piaci körülményekre, költségeket takarítsanak meg, és csökkentsék a kockázatokat" - mondta Eike-Oliver Steffen, aki a Siemens Building Technologies divízióján belül a megoldások üzletág vezetője.

A Siemens által nyújtott széles körű támogatás lehetővé teszi, hogy az ingatlanokkal foglalkozó vállalatok az épületeket olyan nagy teljesítményű vagyontárgyakká alakítsák, amelyek gazdaságosabban és megbízhatóbban üzemelnek, és nagyobb hasznot termelnek. Ezek a törekvések az alábbi négy területre összpontosulnak: energia-gazdálkodási hálózat, infrastruktúra és létesítmény (berendezés) adatok, vállalati erőforrás tervezés (ERP), valamint az összes előzőleg említett adat összekapcsolásából származó adatkezelő ökorendszer.

Az épület mint ökorendszer

Az energiagazdálkodás egy okos hálózaton belül egyesíti az energiaellátásra, a költségekre, a fogyasztásra valamint az ingatlanok energetikai jellemzőire (viselkedésére) vonatkozó információkat. Ez képezi az energiahatékonysági programok alapját. Az adatok felhasználhatók környezetbarát (zöld) épületek tanúsítványaihoz, energiahatékonysági felülvizsgálatok során, valamint az energiahatékonysági irányelvek teljesítésének igazolása érdekében. Speciális szaktudásukra támaszkodva a Siemens szakértői gondoskodnak arról, hogy a megfelelő adatokat használják fel a valódi hozzáadott érték létrehozása érdekében.

A Siemens Desigo CC integrált épületfelügyeleti
szoftver
nagymértékben megkönnyíti az ingatlankezelési tevékenységet. A platform a felügyeleti, vezérlési és optimalizálási jellemzők széles skáláját kínálja a fűtő, szellőztető és légkondicionáló berendezések, valamint a világítási, árnyékolási, biztonsági és tűzvédelmi rendszerek működtetéséhez. A vállalati erőforrás-tervező (ERP) és munkahely menedzselési rendszerek használatával az ingatlanok kezelői szorosan nyomon követhetik a tulajdonosi státusz, a felhasználói struktúra és az üresedési ráta alakulását. Ily módon az ingatlangazdálkodás pénzügyi sikeressége bármikor könnyen ellenőrizhető.

Az ebből az adathalmazból kinyert valamennyi információt egy adatkezelő ökorendszerben összesítik és kapcsolják össze, ami biztosítja a teljes épületállomány üzemeltetési hatékonyságának tökéletes átláthatóságát. Továbbá kulcsfontosságú, értelmes teljesítménymutatók definiálásával összehasonlíthatók a különféle ingatlanok, ez pedig szilárd alapot teremt az optimalizálási intézkedésekkel kapcsolatos döntésekhez.

Az Expo Real szakvásáron a Siemens referencia példák bemutatásával, valamint digitális technológiák és fejlett adatelemző módszerek ismertetésével fogja szemléltetni, miként működik a valóságban a "tökéletes helyek létrehozása".