Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-08-25

A Siemens 57 Mireo vonatszerelvényt szállít a DB Regio AG, a Deutsche Bahn regionális közlekedési szervezete számára

A Siemens 57 Mireo vonatszerelvényt szállít a DB Regio AG, a Deutsche Bahn regionális közlekedési szervezete számára. A termék 2016 nyarán történt bevezetése óta ez a második megrendelés a Siemens új regionális és elővárosi vonatszerelvény platformjára. A Mireo vonatok a Rajna-Neckar S-Bahn hálózatában (regionális elővárosi vasúti hálózatában) fognak üzemelni. A szerelvényeket a vállalat németországi üzemében, Krefeldben gyártják.

2030-ra csupán Németországban naponta mintegy 6-10 millió, városi körzetekben élő ember fog vasúton utazni. Ugyanakkor nőnek a teljesítményre, költség-hatékonyságra, pontosságra, környezet-tudatosságra, biztonságra és ügyfél elégedettségre vonatkozó követelmények. A Siemens új regionális és elővárosi vonatszerelvény platformjának tervezése során különös figyelmet fordítottak ezekre a későbbi igényekre.

"Rendkívül örülünk, hogy a DB Regio bízik bennünk, amit ez a második megrendelés is mutat. A megrendelés egy újabb fontos mérföldkő regionális vonatszerelvényünk, a Mireo legújabb generációja szempontjából. A Mireo ötvözi a magas szintű teljesítményt a kényelmes utazást biztosító körülményekkel és az optimális rugalmassággal a vonat teljes életciklusa során" - jelentette ki Sabrina Soussan, a Siemens nagysebességű és regionális szerelvények és mozdonyok üzletágának igazgatója.

A Mireo szerelvényt választó ügyfelek közé tartozik Baden-Württemberg tartomány Közlekedési Minisztériuma, a Zweckverband Schienenpersonennahverkehr Rheinland-Pfalz Süd (regionális vonatközlekedésért felelős célszövetség a Rajna-vidék-Pfalz tartomány déli részén: ZSPNV RLP Süd) és a Verkehrsverbund Rhein-Neckar GmbH (VRN – Rajna-Neckar tömegközlekedési hálózat). A szerelvények leszállításakor azok tulajdonjoga átszáll egy állami vállalatra, és a DB Regio bérelni fogja a vonatokat a 14 éves szállítási szerződés időtartamára. A Mireo regionális elővárosi szerelvényként fog üzemelni a Rajna-Neckar vidék kiépítendő S5, S6, S8 és S9 vonalán. Továbbá "Murgtäler Radexpress" néven is közlekedik majd a Mannheim és Baiersbronn városát összekötő vonalon. Az üzembe helyezés két fázisban fog történni: az első járatok 2020 decemberében indulnak Baden-Württemberg tartományban és Hesse szövetségi állam déli részén, míg a Mannheim – Mainz útvonalon, nagyrészt a Rajna-vidék-Pfalz tartományban 2021 decemberében kezdődik az üzemelés.