Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-08-24

  „Te hülye vagy, fiam, még autóval sem csinálnám meg!”

„Te hülye vagy, fiam, még autóval sem csinálnám meg!” – mondták nevetve Kővári Dávid szülei, amikor fiuk beszámolt arról, milyen kerékpáros rekordkísérletre készül. De Dávid megcsinálta, amit célul tűzött ki és ezzel új magyar Guinness rekordot állított fel.

2016 júniusában a német Michael Moll kicsivel több, mint 20 óra alatt 6 országot látogatott meg kerékpáron, így ő tartotta „a legtöbb, 24 óra alatt kerékpárral meglátogatott ország” világrekordját. Ezidáig.

Kővári Dávid ugyanis tavaly ősszel a fejébe vette, hogy szeretné megdönteni ezt a rekordot, és ehhez kerékpáros útja során legalább 7 országot kell érintenie egy nap leforgása alatt.

A kemény edzéseket követően Dávid tegnap, augusztus 23-án indult útnak, és ma délután, pontosan 22 óra folyamatos kerékpározás után célba ért. Kővári Dávid keresztül kerékpározott tehát 7 országot, ezzel megdöntve a korábbi világrekordot!

Dávid Lengyelországból indult, az útja során érintette Csehországot, Szlovákiát, Ausztriát, Magyarországot, majd Szlovéniát, és kalandját végül Horvátországban fejezte be, így összesen 500 km-t kerékpározott.

 

Dáviddal a rekordkísérlet előtt készült korábbi interjú az alábbi linken olvasható: http://bit.ly/2g7DMxN

 

*Dávid ugyan teljesítette a távot, azonban ahhoz, hogy a világrekord hiteles legyen a Guinness rekord bizottságának hivatalos elfogadása is szükséges. Az ehhez szükséges anyagok megküldése megtörtént.

 

Kővári Dávidot a rekordkísérletében az EPAM Hungary támogatta. Dávid az EPAM nemzetközi partnerekért felelős specialistájaként dolgozik, felkészülését pedig az EPAM a kezdetektől támogatta. A rekordkísérlet az EPAM segítségével először hazánkba hozott Scratch, játékos programnyelv köré szervezett konferenciával párhuzamosan zajlott. Az EPAM ezzel is szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a mai rohamosan digitalizálódó világban ugyan elengedhetetlen, hogy a gyermekeinket egy újfajta logikai gondolkodásmóddal vértezzük fel, de emellett éppen olyan fontos, hogy hanem hogy a szabadlevegőn is játszanak, sportoljanak, és az élet valamennyi területén sikerrel mérettessék meg magukat majd a munkán kívül is.