Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2017-08-24

Egy asztali gép ereje az igazi gamereknek szánt laptopban

A HP bemutatta minden eddiginél erősebb gaming laptopját, az OMEN X Laptopot. A maximális teljesítményt kereső gamerek és e-sportolók számára fejlesztett Omen X By HP Laptopok thermal-megoldásainak köszönhetően a zárolatlan processzorok túlhúzhatók5, a gyárilag túlhúzott
GPU
-k és memórialehetőségek pedig maximális játékélményt biztosítanak a gyönyörű kialakítású erőgépen.


 

A komoly gamereknek optimalizált és könnyen konfigurálható,
desktop
szintű teljesítményre van szükségük a tökéletes felbontáshoz és a páratlan reakcióidőhöz, hogy sikeresek legyenek a játék során. Emellett olyan eszközre vágynak, amelynél nem kell feláldozni a teljesítményt a könnyű hordozhatóságért. Tanulmányozva a legmagasabb szinteken versenyző gamerek szokásait, a HP olyan gépet alkotott, amely kielégíti ezeket az igényeket, köszönhetően a kiváló minőségű alkatrészeknek, a kifinomult hőszabályozás-megoldásoknak, a gyors és reszponzív megjelenítési funkcióknak, és a teljesen személyre szabható mechanikus billentyűzetnek. Az első osztályú szoftvereszközök biztosítják, hogy a gamerek az Omen X Laptop adottságait maximálisan kihasználhassák.


 

Az e-sport a gaming világának egyik leggyorsabban növekvő szektora, a OMEN By HP termékcsalád népszerűsége pedig lenyűgöző ezen a területen – mondta Anne-Sophie Hadberg, a HP EMEA régió lakossági szolgáltatások üzletágának vezetője. - Az OMEN X Laptop bemutatásával a HP olyan alapvető innovációkat kínál a gamereknek a teljesítmény, a formatervezés és a személyre szabhatóság tekintetében, amelyek korábban csak asztali gépeken voltak elérhetők.”

 

Teljesítményre tervezve

Az AAA besorolású játékok és az e-sport versenyek magas grafikai és kiváló teljesítményt követelnek meg, ezért a HP az OMEN X Lapotopot piacvezető technológiával és egyedi beállítási lehetőségekkel szerelték fel, mint amilyenek az alábbiak is:

 

  • Az OMEN
    Command
    Center Software egyedi beállítási lehetőségeket, a
    hardware
    maximális kihasználhatóságát és a túlhúzható
    processzor
    szabályozhatóságát kínálja
    5. Emellett optimalizálja a játékok hálózati forgalmát és csökkenti a késést online játékok esetén1.

  • Az Intel® 7th gen zárolatlan Intel® Core™ i7 CPUi2, a memória túlhúzására5 alkalmas XMP memóriaopció és a DDR4-2800, valamint a gyárilag túlhúzott NVIDIA® GeForce® GTX 1080
    GPU
    is tökéletes játékélményt biztosít egy gyors, többjátékos, 4K felbontású játék során
    3.

  • RAID0
    SSD
    a gyors bootoláshoz és játék-betöltéshez, valamint PCIe SSD+HDD tárolási opciók a gyors válaszidő és masszív tárolókapacitás érdekében.
    4

  • Egyedi hőszabályozás, hogy a csúcshardware-t a gyári beállításokon5 túl is használhassuk: ide tartoznak a nagyteljesítményű ventilátorok, az integrált gőzkamra négy 3,5 mm-es hőcsővel, amelyek javítják a hőátvezetést a GPU-ról és a CPU-ról a négy hátsó sarokba szerelt hőegységre6.

 

 

 

 

Formatervezés a teljes élményért

A maximális gaming élmény érdekében a OMEN X By HP Laptop minden konfiguráción VR-képes és olyan, a játékélményt fokozó, zavaró külső tényezőket pedig megszüntető tulajdonságokkal rendelkezik, mint:

  • Mechanikus billentyűzet RGB
    LD
    háttérvilágítással; azonnali választ biztosító mechanikus kapcsolókkal, amelyek kényelmet biztosítanak még az intenzívebb játékmenet során is. Az N-Key rollover minden billentyűn megtalálható az anti-ghosting funkció aktiválásáért.


  • 17
    colos
    képátlójú 4K kijelző
    3 a nagy felbontású tartalmak futtatásához, vagy 120Hz
    1080p
    kijelző a gyors frissítési sebesség és a kifinomult látvány érdekében. A NVIDIA® G-Sync ™ technológia a képtöredezettséget csökkenti.


  • DTS Headphone:X® a térhatású hangzáshoz bármilyen headsettel7 és prémium hangzás a HP Dual Speakers with Audio by Bang & Olufsen berendezéssel.

  • HP Audio Boost, amely biztosítja a csúcsteljesítményt a hangszórók7 túlterhelése nélkül.

  • Áttetsző ablak, hogy látszódjon a laptop belseje, állítható megvilágítással és alumínium kialakítás a prémium és személyre szabható külsőért.

 

 

Fejlesztésre készítve

Hogy a versenyeken is a legtöbb előnyt biztosítsa a gamereknek, az OMEN X Laptop úgy készült, hogy könnyű legyen fejleszteni a rendszer képességeit vagy kicserélni egyes részeit:

  • Egyszerű hozzáférés a
    HDD
    és az
    SSD
    kártyákhoz, illetve a
    RAM
    -hoz, így minden, a felhasználók által is kicserélhető elem könnyen hozzáférhető.


  • Nagy port-választék, és akár négy külső kijelző támogatása.

  • Kapcsolat számos különböző gaming kellékhez a következők segítségével: három
    USB
    3.0 Type A; két Thunderbolt™ 3-certified USB 3.1 TypeC™;
    HDMI
    2.0a HDR támogatással; Mini DisplayPort™. RI45 és egy multiformátumú médiakártya-olvasó.


  • Dual audio jack csatlakozó, külön mikrofon-bementtel és headset-jackkel (input/output), hogy a legkorszerűbb gaming headsetek és külső mikrofonok is használhatók legyenek.

 

Az OMEN X Laptop novembertől lesz elérhető 2799 eurós8 ajánlott fogyasztói ártól.

 

 

OMEN Challenge a 2017-es Gamescomon

 

Az OMEN Challenge visszatér a 2017-es Gamescomon is, hogy soha nem látott módon tesztelje a professzionális játékosok képességeit. A világ legjobb CS:GO játékosai közül páran ismét részesei lehetnek egy extrém gaming élménynek, ahol mind mentális, mind fizikai képességeik határait feszegetik. Ez a nagy teljesítményt igénylő verseny próbára teszi a gamerek ügyességét, stratégiai képességeit, csapatmunkáját, önkontrollját és állóképességét.

 

Négy elit CS:GO csapat – a Team Dynasty, a MouseSports, a Flipsid3 Tactics és a Penta Sports – három napon keresztül fog küzdeni egymással, és ez a végső kihívás fogja eldönteni az ez évi OMEN Challenge nyertesét. A játékosok egyedülálló módon tesztelik majd különböző képességeiket, hogy bebizonyítsák, övék a legképzettebb csapat, akik uralják a játékot.

 

Az OMEN Challenge-et a Gamescom keretein belül Kölnben (Németország) rendezik meg. A selejtezőket augusztus 23-án szerdán és 24-én csütörtökön 17.00 órától 20.00 óráig rendezik meg, míg a döntőkre augusztus 25-én pénteken 17.00 órától 20.00 óráig kerül sor. Az OMEN Challenge-et Twitch-en keresztül szintén követni lehet az alábbi linkre kattintva: www.twitch.tv/omenbyhpeurope.

i Internetkapcsolat szükséges.

2 A többmagos rendszer célja bizonyos
szoftver
termékek teljesítményének javítása. Nem minden ügyfél vagy szoftveralkalmazás részesül a technológia használatának előnyeiből. A teljesítmény és az órafrekvencia az alkalmazási munkaterheléstől és a hardver- és szoftverkonfigurációktól függ. Az
Intel
számozása nem a nagyobb teljesítmény mércéje.


3 4K tartalom szükséges 4K képek teljes megtekintéséhez.

4 SSD-k esetén, 1GB = 1 milliárd byte, 1TB = 1 trillió byte. A valódi formázott kapacitás ennél kevesebb. A rendszermeghajtón akár 35
GB
is fenn lehet tartva a rendszer-helyreállítási szoftvernek.


5 Az órajel frekvenciájának és/vagy feszültségének megváltoztatása a következőket okozhatja: (i) csökkentheti a rendszer stabilitását és hasznos élettartamát a rendszer, processzor és egyéb rendszerelemek esetében; (ii) meghibásodhat a processzor és más rendszerelemek; (iii) csökkentheti a rendszer teljesítményét; (iv.) további hőt termelhet vagy más károkat okozhat; és (v) befolyásolja a rendszeradatok integritását. A HP és az Intel nem vizsgálta, és nem garantálja, hogy a processzor működése működésükön kívül esik. A HP és az Intel nem tesztelte, és nem vállal garanciát az egyéb rendszerelemek működésére, az ipari szabványos előírásokon túl.

6 Az integrált gőzkamra a következő konfigurációban található meg: Intel K-series
CPU
option or NVIDIA® GeForce® GTX 1080 graphics. A tényleges thermal-megoldás a beállításoktól függően változhat.


8 Becsült ár, a valódi ár ettől eltérhet.