Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-07-25

Az okosotthon olyan, mint egy lego játék, csak felnőtteknek: megvannak hozzá az eszközök: központ, mozgásérzékelők, nyitásérzékelők, okos villanykörték, modulok, okos konnektorok, a felület, csak rajtunk, és a képzeletünkön múlik, hogy mit hozunk ki belőle

Az okosotthon olyan, mint egy lego játék, csak felnőtteknek: megvannak hozzá az eszközök: központ, mozgásérzékelők, nyitásérzékelők, okos villanykörték, modulok, okos konnektorok, a felület, csak rajtunk, és a képzeletünkön múlik, hogy mit hozunk ki belőle. Egészen más funkciókra lesz szüksége egy egyedülálló férfinek, a legénylakásában, mint egy családos anyukának a kétszintes családi házban.

Nézzük, hogy egy kisgyerekes apuka, aki otthon marad a kicsivel, mire használja az automatizálható elektronikus berendezéseit, hogy megkönnyítse a hétköznapokat?

  1. Tévé időzítése okos konnektorral
A tévé időnként segít abban, hogy lekösse a csemetéket, amíg az apuka válaszol pár munkahelyi e-mailre, vagy összeüt valamit ebédre. Viszont arra vigyázni kell, hogy a kisgyerekek ne töltsenek túl sok időt a tévé előtt. Egy megfelelő program segítségével időzíthetjük, hogy mennyi ideig legyen bekapcsolva a tévé és hányszor egy nap alatt.

okosotthon smarthome intelligens otthon

papercitymag.com

  1. Alszik a baba
Végre elaludt a kicsi, az édesapáknak is jár egy kis pihenés. Végre zavartalanul nézhet tévét, vagy olvashat újságot. Persze a kicsire folyamatosan rá kell nézni, de mi sem testhezállóbb egy apukának, mint hogy egyszerűen ránéz a mobilalkalmazásra, és látja a kameraképen, hogy épp mi történik. Ha látja a mozgolódást, akkor elindíthat egy zenét, vagy egy mesét, ami megnyugtatja a picit, mindezt úgy, hogy fel sem kell állni a kanapéról.

okosotthon smarthome intelligens otthon

  1. Optimális hőmérséklet beállítása
A gyerekszobában fontos, hogy állandó hőmérsékletet tartsunk, ami megfelel a kicsiknek. Az okos termosztátokkal akár távolról is ellenőrizhetjük a hőmérsékletet, okosotthonunkat pedig programozhatjuk úgy, hogy eltérés esetén elinduljon a hűtés vagy a klíma.

okosotthon smarthome intelligens otthon

  1. Hangulatfények az esti vacsorához
Egy nehéz nap után, amikor a feleség is hazaérkezett kijár nekik néhány meghitt pillanat. Egy finom vacsora hangulatvilágítással, kellemes zenével, ami egy szuper hangzású hangrendszerből jön -  megfizethetetlen ilyenkor. Az, hogy mindez egy gombnyomásra elindítható, csak hab a tortán.  

okosotthon smarthome intelligens otthon

 

 

 

 

szerző: www.otthonautomatika.hu