Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-07-20

+1 tanács nyaralásra

Gondolta volna, hogy egy okosotthon mennyivel több biztonsági funkcióval van felvértezve, mint ha csak egy riasztót használna? A riasztók mára már alapfelszereltségnek számítanak minden otthonban. 24 órás felügyelettel rendelkeznek, sms-t is küldenek, ha riasztás van. Ezek mind nagyon ajánljuk, de az intteligens otthon ennél is tovább tud menni!

Az alábbi lista csak egy pár ötlet. Sok bajt megelőzhet, ha ezeket a tanácsokat megfogadja.

otthonautomatika smarthome intelligens otthon iot z-wave

- Az időzített, vagy akár a távolról is kapcsolható világítás, nyitható/zárható zsalúzia azt a képzetet kelti, hogy otthon vagyunk, miközben valójában a tengerparton pihenünk. (A legtöbb betörő az elhagyottnak tűnő, élettelen lakásokat szemelik ki először.)

- A nyitásérzékelővel felszerelt ablakok és ajtók azonnal értesítenek minket, vagy a regisztrált felhasználók bármelyikét, hogy behatolás történt. A riasztó a rendőrségek értesíti, de egy megbízható szomszéd hamarabb ér a helyszínre!

- Csak mozgásérzékelő? A hirtelen hőmérséklet-, hirtelen fényváltozást is jelentő mozgásérzékelők egy otthonautomatika elengedhetetlen része már. Egy ilyen érzékelővel minden fontos változásról értesítést kaphat. Arról is akár, hogy valaki zseblámpával világít a lakásba.

- Az akár a felhőbe rögzítő kamerák képe bárhonnan elérhető, így ha valaki már a lakásban jár, akár azonnal, vagy később is megnézhetjük, hogy ki volt az. Segítve ezzel a rendőrség munkáját is.

+1 tanács nyaralásra:

- Ha elutaztunk, akkor a közösségi oldalakon ne osszunk meg képeket, amíg haza nem értünk. Tudjuk, hogy akkor a legédesebb tengerparti képeket feltölteni az épp aktuális napjáról, amikor itthon esik, és hideg van. Tegye fel irigylésre méltó képeit, akkor, ha már hazaért, és talán azt is elmondhatja, miként tette nyugodtabbá nyaralását az okosotthona. 

otthonautomatika smarthome intelligens otthon iot z-wave

 

 

Szerző:otthonautomatika