Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-07-19

A felvásárlás nyomán kritikus villamosenergia-hálózati alkalmazásokkal bővül az ABB AbilityTM digitális platform kínálata, és újabb piaci lehetőségek nyílnak meg

Az ABB bejelentette a megállapodást arról, hogy felvásárolja a KEYMILE Csoport kritikus kommunikációs rendszerekre szakosodott üzletágát. Az akvizíció célja, hogy az ABB tovább erősítse saját kommunikációs hálózati portfolióját. Az akvizíció nyomán kulcsfontosságú termékek, szoftverek, szerviz megoldások és kutatási-fejlesztési szakértelem kerül az ABB birtokába. Az ABB Ability platform iparágvezető termékkínálata olyan megbízható telekommunikációs technológiákkal bővül, amelyek alkalmazása már nélkülözhetetlen napjaink dinamikus és komplex digitális villamosenergia-hálózatainak fenntartásához. A tervek szerint a tranzakció 2017 harmadik negyedévében zárul le. A felek abban állapodtak meg, hogy a vételi árat nem hozzák nyilvánosságra.

 

A németországi hannoveri központtal működő és világszerte 350 főt alkalmazó KEYMILE-t 2002-ben alapították három (osztrák, német és svájci) technológiai cég fúziójával. A KEYMILE a kritikus és szélessávú telekommunikációs megoldások vezető gyártója. Termékeit a világ több mint 100 országban használják.

 

Napjaink egyre automatizáltabb világában a megbízható információ kulcsfontosságú a gyors és helyes döntéshozatalban. Ez a megállapítás különösen igaz az egyre terjeszkedő, összekapcsolt hálózatokra is. A létfontosságú, kritikus rendszerekhez, így például a villamosenergia-hálózatokhoz speciális technológiára, protokollokra és szoftverekre épülő, nagyteljesítményű, robusztus kommunikációs hálózatokra van szükség. A KEYMILE kommunikációs portfólióját úgy alakították ki, hogy teljesíteni tudja a hálózatüzemeltetők megbízhatósági, rendelkezésre állási és kiberbiztonsági követelményeit, ami biztosítja a KEYMILE vezető szerepét a létfontosságú kommunikáció terén.

 

„Az ABB világszerte vezető szerepet játszik a közüzemi ügyfelek számára kifejlesztett kommunikációs hálózatok szállításában. A KEYMILE kritikus kommunikációs üzletágának felvásárlásával az ABB tovább erősíti a jelenlegi piaci pozícióját, és növeli piaci részesedését az ipari, a közlekedési és az infrastrukturális szektorokban” – nyilatkozta Claudio Fachin, az ABB Energetikai Hálózatok divízió vezetője. „A lépés támogatja a növekedési terveink megvalósítását, az ABB Ability kínálatunk bővítésével elősegíti a digitalizálás térnyerését, és megerősíti azon pozíciónkat is, hogy ügyfeleink preferált partnereként erősebb, intelligensebb és zöldebb villamosenergia-hálózatokat tudjunk kiépíteni.”  

 

A KEYMILE kritikus kommunikációs termékeinek és megoldásainak vevőkörét elsősorban a villamosenergia-hálózatok, a vasutak, az olaj- és gázvezetékek üzemeltetői, illetve az állami hatóságok alkotják. A felvásárolt üzletág 120 alkalmazottja a jövőben az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó “Hálózatautomatizálási” részlegénél fog dolgozni.

 

“Az összekapcsolt eszközök számának növekedésével párhuzamosan egyre nő a megbízható telekommunikáció fontossága is. A digitalizálás amellett, hogy lehetőséget teremt a működési hatékonyság javítására és az eszközök optimalizálására, egyre komplexebbé, összetettebbé teszi a kritikus rendszerek fenntartását is” – mondta Rolf Unterberger, a KEYMILE vezérigazgatója. “Nagy örömünkre szolgál, hogy a kritikus kommunikációs hálózatokra szakosodott üzletágunkat az iparág vezető vállalatának számító ABB vásárolja meg. Az akvizíció lehetővé teszi, hogy folytatódjon a hálózatok üzemeltetését szolgáló csúcstechnológiájú termékek,
szoftverek
és szervizmegoldások fejlesztése.”