Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-07-13

Szurkolói zónák és szigorú biztonsági intézkedések segítik a szurkolói élmény teljes megélését

Holnap kezdődik a 17. FINA Világbajnokság. A szurkolás közösségi élményének megélését a vizes világbajnokság idején a három helyszínen kialakított szurkolói zónák segítik. A szurkolók és versenyzők biztonságának megteremtését a szervezők mind a versenyhelyszíneken, mind pedig a szurkolói központokban szigorúan kiemelten kezelik.

A 17. FINA Világbajnokság versenyzőinek nemcsak a budapesti versenyhelyszínek és a Balaton part lelátóiról lehet majd szurkolni: három szurkolói zónában (Fan Zone) is követhetőek lesznek ugyanis a vizes világbajnokág eseményei.

A Budapesten a Margitszigeti Atlétikai Centrumban és a Duna Aréna mellett, Balatonfüreden pedig a Tagore sétányon kialakított szurkolói zónákban óriás kivetítők segítségével követhetjük szurkolóként a vizes VB mérkőzéseit – mondta el Borsa Miklós, a Világbajnokságot szervező és lebonyolító Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője, majd hozzátette, hogy a szurkolói zónák ugyan a szurkolás közösségi élményét erősítik, de nemcsak ezért érdemes kilátogathatunk a három helyszín valamelyikére. A szurkolói zónákban július 14-től, egészen a Masters Világbajnokság végéig, augusztus 20-ig változatos programok várják majd a látogatókat: a neves előadók, a koncertek, a gyerekprogramok és az interaktív kikapcsolódási lehetőségek valamennyi korosztály számára remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumnál elhelyezkedő szurkolói zóna a legnagyobb területű szurkolói zóna. Itt, ha nem a lelátókról buzdítjuk éppen a víz legendáit, akkor akár át is élhetjük, milyen a profi sportolók világa, hiszen számos, színes aktivizáló program várja a látogatókat. A legmodernebb eszközök segítségével rajtkőre állhatunk a legjobb úszók ellen, de akár az óriás toronyugrás élményét is megtapasztalhatjuk egy
VR
szemüveg és a legmodernebb technika segítségével. Lesznek itt kvízjátékok, interaktív ismeretterjesztő feladatok a gyermekek számára, de itt tekinthetünk be a feltalálók sátrába is, ahol a leghíresebb magyar találmányokkal ismerkedhetünk.

 

 

 

 

A mindennapos koncerteknek köszönhetően a szórakozás maximálisan garantált. Olyan fellépőkkel találkozhatunk itt, mint a Belmondo, Horányi Juli, a New Level Empire, a Csík Zenekar, a Balkán Fanatik vagy a Gymes, de lesznek táncos programok és DJ-k is. A margitszigeti szurkolói zónában a napokat versenyösszefoglalók és fénykerti after chill party zárja.

 

A Duna Aréna Fan Zone-banfellép többek között az Ocho Macho, a Mistery Gang, ByeAlex, a Sugarloaf, Váczi Eszter és Kocsis Tibor is. Dobosok, táncosok színesítik a fellépők körét, este pedig itt is színpadi beszélgetések zajlanak majd.

 

Balatonfüreden, a szurkolói zónában minden nap kiváló balatoni borok kóstolhatók, ugyanakkor itt is változatos koncertekkel és fellépőkkel találkozhatunk: orientális táncosok és a jazz zenei ismert nevei mellett magyar gipsy, etno és klezmer zene színesítik a füredi szurkolói zónában töltött pillanatokat.

 

Borsa Miklós kiemelte, hogy a szurkolói zónák reggel kilenc órától ingyenesen látogathatók, ugyanakkor a beléptetés itt is ugyanolyan szigorú biztonsági feltételek garantálása mellett zajlik majd, mind a világbajnokság versenyhelyszínein.

A sajtótájékoztatón Kis Tamás biztonsági igazgató azzal a fontos kéréssel fordult a szurkolók felé, hogy érkezzenek a megváltott jegyükön szereplő kezdési időponthoz képest legalább egy órával korábban a versenyhelyszínekre vélhetően ugyanis sorok alakulhatnak ki a bejáratoknál biztonsági ellenőrzések miatt. Kis Tamás kiemelte, hogy bár az ellenőrzés szigorú lesz, de szeretnék ezt zökkenőmentessé és kényelmessé tenni, hogy a szurkolók a lehető legkevesebbet érezzék meg belőle.

Az alkalmazott biztonsági intézkedések mindenben megfelelnek a hazai vonatkozó jogszabályoknak, ugyanakkor figyelembe vették a sportrendezvények biztosítására vonatkozó speciális előírásokat is, melyek mind az elit, mind pedig a masters vb ideje alatt érvényben lesznek. A helyszínekre így a jogszabályok szerint tiltott tárgyakat nem lehet majd bevinni, de a versenyhelyszíneken biztosított az értékmegőrzés lehetősége.

A részletes biztonsági előírások elérhetőek a honlapokon, de a versenyhelyszíneken és a szurkolói zónákban is kommunikálják azokat. Kis Tamás elmondta, hogy a szurkolói központokban igyekeznek megteremteni a családiasabb hangulatot az ellenőrzések során, ide például a – versenyhelyszínekről szigorúan kitiltott - fél literes palackok bevihetőek, azért is, mert a budapesti szurkolói központok mellett lesz lehetőség bevásárlásra is.

 

 

Azonban mind a versenyhelyszíneken, mind a szurkolói zónákban biztosított az étel- és italkínálat változatossága. A versenyhelyszíneken büfék, a szurkolói központokban pedig sokféle food truck kocsik gondoskodnak majd az ételekről és az italokról. A Bp2017 Nkft. esélyegyenlőségi törekvéseinek jegyében a szurkolói zónákban megvásárolhatók lesznek a megváltozott munkaképességű munkavállalók által készített termékek is. A szurkolói központokban a szponzorok pavilonjai is kihelyezésre kerülnek.

A szurkolói zónákról szóló honlap, amelyen minden fontos információ és a programok elérhetőek, az alábbi linken érhető el:

 

http://fanzone.fina-budapest2017.com/