Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-07-13

A Fujitsu kínálatának zászlóshajója, a többnode-os PRIMERGY CX400 M4 szerver a rackalapú rendszerek egyszerűségével ötvözi a pengejellegű szerverek teljesítménysűrűségét

A Fujitsu két- és négyfoglalatos PRIMERGY szervereinek és üzletileg kritikus feladatokhoz szánt, nyolcfoglalatos PRIMERQUEST szerverrendszereinek ma bemutatott, frissített kínálata Intel® Xeon® Scalable processzorokhoz készült. Az új rendszerek kivételes teljesítménnyel, rugalmas konfigurációs lehetőségekkel és optimalizált rendszerkialakítással támogatják a digitalizációhoz kapcsolódó, változó számítástechnikai igényeket például a fejlett analitika és a mesterséges intelligencia terén. Legújabb szervermodelljeivel a Fujitsu komplett választékot nyújt az emberközpontú digitális világ IT-architektúráját alkotó, biztonságos, agilis, többfelhős adatközpontok kiépítéséhez tökéletes hátteret kínáló, feladatra optimalizált szerverekből.

 

Az évtized legnagyobb platformfejlesztéseire épülő szerverinnovációkat tekintve a többnode-os PRIMERGY CX400 M4
szerver
a portfólió zászlóshajója. Kompakt, moduláris csomagban nyújt feladatra optimalizált számítási teljesítményt. A pengeszerű szerverekre jellemző teljesítménysűrűséget és hatékonyságot a rackalapú rendszerek egyszerűségével és költséghatékonyságával ötvözi, és sokoldalú, jövőorientált platformot biztosít az integrált rendszerek és a szoftveresen vezérelt technológiák bevezetéséhez. Ideális megoldás a moduláris, teljesítménysűrűségre optimalizált szerverinfrastruktúra kialakításához virtuális, nagy teljesítményű számítástechnikai, hiperkonvergens hálózati és adattárolási, valamint felhőkörnyezetekben.

 

Az új Intel® Xeon® Scalable processzorral dolgozó PRIMERGY és PRIMEQUEST Business szerverek mindegyike1 kivételes feladatra optimalizált teljesítményt és hardveresen megerősített biztonságot nyújt. Az adatszolgáltatások megbízható támogatására tervezett új modellek komoly fejlesztéseket kínálnak az I / O-teljesítmény, a memória, az adattárolás és a hálózati technológiák területén. Nagy teljesítményükön és hatékonyságukon túl az új generációs szerverek gazdag funkcionalitással támogatják a különféle iparágak használati forgatókönyveit – az alaptevékenységhez tartozó és az üzletileg kritikus digitális üzleti folyamatokat és adatbázisokat, a hiperkonvergens rendszereket, a virtuális és felhőkörnyezeteket, a nagy adatmennyiséget feldolgozó alkalmazásokat pl. a valós idejű big data analitika, a virtuális valóság és a mesterséges intelligencia területén.

 

„A digitális technológia a legtöbb vállalatnál központi szerepet játszik, és a szervezetek a hálózatra csatlakozó technológiák (felhő, mobiltechnológia, dolgok internetje, adatanalitika) testre szabott kombinációjával dolgoznak. Az új környezetre jellemző számítási és teljesítményigények jelentős terhet rónak a meglévő adatközponti infrastruktúrára. A vállalatoknak több adatot kell gyűjteniük, feldolgozniuk és tárolniuk, gyorsabban kell reagálniuk, és rugalmasabban, agilisabban kell működniük. A szerverek kulcsszerepet játszanak a digitális átalakulásban. Erre válaszul dolgoztuk ki új PRIMERGY és PRIMEQUEST rendszercsaládunkat, amelyben minden használati forgatókönyvhöz, cégmérethez és feladathoz található nagy teljesítményű szerver. Ezek a rendszerek bármilyen teljesítményigényt könnyedén kielégítenek. Használatuk garanciát jelent a digitális jövőre való felkészülésre” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu nagyvállalati üzletágának adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban.

 

„Az
Intel
és a Fujitsu technológiáinak ötvözésével olyan vonzó adatközponti termékekkel léptünk piacra, amelyekkel közös ügyfeleink levezényelhetik a digitális átalakulást. Az Intel Xeon Scalable processzorok megnövelt teljesítménnyel, skálázhatósággal, agilitással és a biztonsággal gyorsítják az átalakulás folyamatát” – jelentette ki Jennifer Huffstetler, az Intel adatközponti termékmenedzsmentért felelős igazgatója.

 

Az új generációs rendszerek technológiai fejlesztései

A műszaki funkciók közül említést érdemelnek a négyfoglalatos PRIMERGY szerver továbbfejlesztett DDR4 memóriamoduljai és 6
TB
maximális kapacitása2, a tárolómeghajtók vegyes használatát támogató, rugalmas konfigurációs lehetőségek, az óriási kapacitás és az elérhető leggyorsabb grafikus processzorok (GPU-k), amelyek még tovább gyorsítják a legfejlettebb nagy teljesítményű számítástechnikai, hiperskálázható és nagyvállalati adatközponti feladatok végrehajtását. A csatlakozást alaplapi
LAN
for Ethernet, komolyabb igények esetén pedig DynamicLoM támogatja.

 

A PRIMEQUEST szerver használata esetén az SAP HANA memórialapú adatbázisának kapacitása a 12
TB
-ot is elérheti.

 

A beépített felügyeleti funkciókkal az IT-részlegek távolról telepíthetik, monitorozhatják és a támogathatják a szervereket, míg az új Fujitsu ServerView® Infrastructure Software Manager (ISM)3 az adatközpontban és a szervertermekben működő konvergens infrastruktúrák és épületüzemeltetési rendszerek hatékony konszolidált üzemeltetését és felügyeletét is támogatja.

 

Ár és piaci bevezetés

A két- és négyfoglalatos x86-os PRIMERGY szerverek és a nyolcfoglalatos PRIMEQUEST Business szerverrendszerek már jelenleg is világszerte elérhetők a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől. Áruk régiótól, modelltől és konfigurációtól függően változik.

 

Jegyzet:

1 Az új Fujitsu Server PRIMERGY M4 generációhoz tartozó kétfoglalatos PRIMERGY RX2530 M4 és PRIMERGY RX2540 M4 rackszerverek kompakt csomagban nyújtanak maximális teljesítményt az üzleti alkalmazásokhoz. A négyfoglalatos PRIMERGY RX4770 M4 rackszerver üzletileg kritikus backed szolgáltatásokhoz, pl. memórialapú adatbázisokhoz és üzletiintelligencia-feldatokhoz készült. A nagy teljesítményű és teljesítménysűrűségű, horizontálisan bővíthető (scale-out) PRIMERGY CX400 M4 szerver átfogó ökoszisztémáját a CX2550 M4, CX2560 M4, CX2570 M4 szervernode-ok, az
Ethernet
ToR
switch
(PSWITCH 2048) és a ServerView® ISM alkotják. A Fujitsu a felsorolt rendszerekkel egyidőben az üzletileg kritikus feladatokhoz szánt, felső kategóriás, nyolcfoglalatos PRIMEQUEST 3800B szerverrendszerrel is piacra lépett.

2 A funkciók elérhetősége modelltől és konfigurációtól függ. A funkciókra korlátozások lehetnek érvényben.

3 Kizárólag speciális kiadásoknál érhető el, és csak a Fujitsu PRIMERGY CX400 M4 szerverrel kompatibilis.