Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
Multimédiás partnerünk a HTC
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Számítástechnika
sulaki - 2017-07-13

Egy olyan családban, ahol kisgyerekek is vannak nagyon figyelmesnek kell lennünk

Egy olyan családban, ahol kisgyerekek is vannak nagyon figyelmesnek kell lennünk. Az, hogy a számukra veszélyes dolgokat jól elzárva tartsuk, az alapvető. Emeletes vagy tetőtérrel rendelkező házaknál a lépcsőt is sok esetben le kell zárni. A nagy jövés-menésben, egy nagyobb létszámú családban könnyen előfordulhat, hogy nyitva marad valami, aminek nem kéne. A FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszer nyitásérzékelőjével könnyedén megoldható ez a probléma. 

1. Nyitásérzékelő a fiókokhoz, szekrényekhez

A kicsik számára mindig azok a helyek a legérdekesebbek, amelyek a legjobban el vannak zárva tőlük. Elég egy óvatlan pillanat, és bármikor nyitva maradhat a gyógyszeres szekrény vagy a késes fiók. Hogy ne kelljen állandóan aggódni ezek hozzáférhetősége miatt, érdemes felszerelni rájuk nyitásérzékelőket, melyek könnyedén felhelyezhetőek. A két különálló egység amint eltávolodik egymástól, azonnal jelet küld a központnak. Hogy milyen jelzést szeretnénk figyelmeztetésként, az már a fantáziánkra van bízva. Kérhetünk értesítést telefonra, vagy használhatjuk otthonunk hangberendezését is, hogy jelezze a bajt. 

2. Nyitásérzékelő a lépcsőlejárathoz

A lépcső valamilyen misztikus oknál fogva extrém módon foglalkoztatja a kicsiket. Minél jobban tiltjuk őket tőle, annál jobban fel szeretnének rá jutni. Mivel nem lehetünk ott velük minden másodpercben, érdemes gondosan lezárni egy kapuval. Hogy mindig biztosak lehessünk abban, hogy csukott állapotban van, érdemes a FIBARO nyitásérzékelővel ellátni. 

3. Nyitásérzékelő az gyerekszoba ajtajára

Gyakran felkelnek a gyerekek éjszaka? Ha már elég nagyok hozzá, hogy ki tudják nyitni a gyerekszoba ajtaját, érdemes ellátni azt is nyitásérzékelővel. Így azonnal értesítést kaphatunk az éjszakai randalírozásról a telefonunkra. Azt is beállíthatjuk, hogy ilyenkor egy halvány fény kapcsolódjon a folyosón elkerülve azt, hogy a teljes sötétségben bármilyen baleset történhessen. 

 

 

 

Szerző:

http://otthonautomatika.blog.hu/