Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
sulaki - 2017-07-04

Az ABB egyedülálló, lakóépületekhez tervezett energiatároló rendszere elősegíti az energia hatékony, igényekhez igazodó felhasználást.

Az ABB a megújuló energia tárolási és átalakítási technológia (Renewable Accumulator and Conversion Technology / REACT) kereskedelmi forgalomba hozatalával jelentős előrelépést tett a lakóépületek energiafelhasználásának optimalizálása irányába, mivel a rendszer a beépített, nagy teljesítményű 2 kilowattórás akkumulátora segítségével tárolja a fel nem használt energiát.    

 

A 4,6 kW-os vagy 3,6 kW-os egyfázisú inverter és a lítiumion-akkumulátor egy házban helyezkedik el. A REACT segítségével a háztulajdonosok a kiépített fotoelektromos napenergia-hasznosító rendszerükkel a csúcsidőben megtermelt fölös energiát el tudják tárolni a nagy energiaigényű időszakokra, így azt vagy reggel használhatják fel, amikor mindenki munkába készül, vagy este, amikor mindenki hazaérkezik.

 

Giovanni Frassineti, az ABB napenergia üzletágának vezetője így nyilatkozott a most forgalomba hozott REACT-ról: „Mindig arra törekszünk, hogy a tapasztalatainkra és az iparágban elért technológiai fejlődésre alapozva termékeink a legjobb teljesítményt érjék el.”

 

„Büszkék vagyunk termékeink piacvezető minőségi színvonalára. Meggyőződésünk, hogy ügyfeleink is elégedettek lesznek a lakóépületek napenergia-tárolásában újításnak számító REACT termékünkkel, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy az magába foglalja a füzér invertereink minden nagy teljesítményű elemét.”

 

A beépített terheléskezelőnek, a kettős maximális teljesítmény-pont követő áramkörnek, valamint a széles bemeneti feszültségtartománynak köszönhetően a REACT az energiatermelés és az otthonok energiafogyasztási szintjének összehangolásával optimalizálni tudja az energiafelhasználást.

 

A felhasználók – a rendelkezésre álló tárolt energia függvényében – akár négy készüléket is beprogramozhatnak. A rendelkezésre álló fotoelektromos energiára vagy az akkumulátorban tárolt villamos energiára támaszkodó segédüzemi kimenet lehetővé teszi, hogy a készülékeket áramkimaradás idején is használni lehessen.

 

Az energiatároló rendszert hosszú életciklusra terveztük. Az akkumulátor várható élettartama 10 év. Plusz akkumulátormodulok segítségével akár 6 kWó-ra is megnövelhető az energiafogyasztás szintje.

A könnyű üzemeltetés szempontját szem előtt tartva az ABB lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a REACT beépített
Wi-Fi
segítségével, illetve a megfelelő okostelefon vagy táblagép alkalmazással még akkor is ellenőrizni és kezelni tudják az energiafelhasználást, amikor nincsnek otthon.

 

További információ a termékről: abb.com/REACT