Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-06-28

Eldőlt, milyen rajtszámmal vághatnak neki az év legfontosabb hazai lóversenyének a 95. Magyar Derby-n induló lovak

Eldőlt, milyen rajtszámmal vághatnak neki az év legfontosabb hazai lóversenyének a 95. Magyar Derby-n induló lovak. A keddi sorsoláson Verrasztó Dávid Európa-bajnok magyar úszó segédkezett. A hagyományteremtő Derby és Kincsem Film Fesztivál részeként megrendezett futamot – más izgalmas programok mellett – július 2-án minden érdeklődő megtekintheti a Kincsem Parkban.

Eminens indul az első, Akrobat a második és Humanic a harmadik starthelyről a hétvégén háromnapos Derby és Kincsem Film Fesztivál keretei között megrendezett 95. Magyar Derby-n a budapesti Kincsem Parkban. A vasárnapi galoppverseny további helyein sorban Messerschmitt, Mr Zuru, Altay, Destyno, Bubi Pata, Brilliance, Bigfoot fut majd.

Idén 10 éve, hogy a Kincsem Park és a Magyar Lovaregylet együtt húzza ki a Magyar Derby-n induló lovak sorszámát. A startszámhúzást mindig nagy izgalom kíséri a versenyzők között, hiszen fontos előnyhöz lehet jutni a legjobb helyekkel. Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „a 2400 méteres pályán nem mindegy, milyen sorszámot kap egy ló, ugyanis a pálya belső körívén forduló lovaknak kevesebbet kell futnia a kanyarokban, így a versenyzők a kisebb számokkal sokkal jobban járnak”.

A háromnapos Derby és Kincsem Film Fesztivál keretei között megrendezett 95. Magyar Derby startszámait Verrasztó Dávid világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok úszó húzta ki, aki az eseményen betekintést nyújtott az egy hónapon belül kezdődő 17. FINA Világbajnokságra való felkészülésének sikereibe is. „Hétvégén olyan jól sikerült az edzés, hogy még én is meglepődtem. Most tényleg nagyon jól úszom” – büszkélkedett az úszóbajnok.

A fesztivál hétvégéjén a lóverseny futamokon túl sok más izgalmas program is kínálkozik, így agár- és póniverseny, kézműves foglakozások, gyereksarok, Food Truck kocsik, koncertek, mutatványosok, divatmustra, filmvetítés várja a rendezvény látogatóit, sőt a Kincsem film színészeit is el lehet kapni egy-egy fotóra és a mozi néhány látványos jelenete is megelevenedik a színpadon.