Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2017-06-27

A cél az volt, hogy az autó- és filmrajongók számára egyaránt érdekes legyen a SKYJET kifejlesztésének folyamata

Pillantsunk be a színfalak mögé, és lássuk, hogyan dolgozott együtt a Lexus Luc Bessonnal és a Valerian formatervező csapatával a SKYJET megalkotásán: a francia sztárrendező hamarosan érkező scifi-eposza, a Valerian és az ezer bolygó városa megalkotásában közreműködő japán luxusautó márka, a Lexus révén megtudhatjuk, hogyan készült el a filmben szereplő SKYJET űrhajó, és azt, hogy milyen hatással volt a márka formatervezési és mérnöki filozófiája a SKYJET végső formájának kialakítására.

 

A cél az volt, hogy az autó- és filmrajongók számára egyaránt érdekes legyen a SKYJET kifejlesztésének folyamata, miközben megtudják, hogyan működött együtt a vezető prémium hibrid márkájaként ismert Lexus Luc Bessonnal és formatervező csapatával azon, hogy életre keltsék a távoli jövő együléses vadászgépét.

A Lexus nemzetközi honlapján látható sorozat révén az érdeklődők megtudhatják, milyen utat járt be a SKYJET az első vázlatok születésétől és Luc Besson elképzeléseitől kezdve mindaddig, míg Ben Mauro vezető formatervező és a Lexus szakemberei formába öntötték azt a járművet, amely Luc szerint beleillik egy 700 évvel későbbi környezetbe. A sorozat részeként már elérhető egy 90 másodperces videó ‘A SKYJET készítése’ címmel, amelyben megszólal a rendező, Luc Besson és a címszereplő Dane DeHaan is. A videóban Virginie Besson-Silla, a film producere, Ben Mauro, a Valerian formatervezője és Takeaki Kato, a Lexus vezető formatervezője is érdekes dolgokat mesélnek a projektről.

 

“A technológia állandóan fejlődik, és sok, ma még lehetetlennek tűnő dolog megvalósul majd a jövőben – mi pedig a Lexusnál arra törekszünk, hogy ezeket már most megpróbáljuk elképzelni. A jövő autói talán repülni fognak, de luxusmárkaként biztosak vagyunk benne, hogy akkor is érzelmeket keltenek majd az emberekben.” – fogalmaz a Lexus vezető formatervezője, Takeaki Kato.

 

A tanulmánymodell belső terének kialakításakor a Valerian kreatív csapata a Lexus jövőbeli elképzeléseiből, az
AI
és a fejlett HMI technológiákból merített ihletet. Ezek a technológiák hűen tükrözik a márka törekvését, hogy a jármű eggyé váljon vezetőjével, aki így egyszerű kézmozdulatokkal (ahogy az LF-LC tanulmány hologramos technológiájában), sőt akár gondolataival is irányíthatja az autót. A SKYJET formatervének fontos része a Lexusra jellemző „orsó formájú” hűtőrács és a 2017-es Lexus LC kupé lámpakialakítása, amely atlétikus és aerodinamikus hatást kelt. A történetben egy jövőbeli energiakapszula is szerepel, amit a Lexus innovatív hidrogén üzemanyagcellás kutatásai ihlettek. A rajongók emellett a mától sugárzott új Lexus SKYJET reklámban is megpillanthatják az űrhajót, július 21-én pedig teljes szépségében is megcsodálhatják a vadászgépet, hiszen világszerte ekkor jelenik meg a mozikban a Valerian és az ezer bolygó városa.