Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2017-06-25

Június 29-ig regisztrálhatnak a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) GMS-rendszerében azok, akik részt kívánnak venni a budapesti és balatonfüredi masters világbajnokságon, sportolóként, kísérőként, csapattagként

A 17. FINA Masters Világbajnokságon augusztus 7. és 20. között egyik sportági helyszínen sem lehet majd unatkozni. Állandó mozgásban lesz a Duna Aréna, a Hajós Alfréd Uszoda, a Városligeti Aréna és a balatonfüredi nyíltvízi helyszín is, köszönhetően annak, hogy a regisztrált sportolók döntő többsége a lehető legtöbb alkalommal szeretné magát megméretni.

Június 29-ig regisztrálhatnak a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) GMS-rendszerében azok, akik részt kívánnak venni a budapesti és balatonfüredi masters világbajnokságon, sportolóként, kísérőként, csapattagként. Az elmúlt hónapokban tapasztalt érdeklődés több mint biztató, vannak olyan versenyszámok, amelyek esetében már hetekkel ezelőtt le kellett zárni a regisztrációt a létszám- és időbeni korlátok miatt. (Először rendeznek például maximális létszámban, 120 csapattal masters vízilabdatornát.)

Érthetően az úszóverseny iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés, egy versenyző maximum öt számban indulhat, és sokan ki is használják ezt a lehetőséget. Olyannyira, hogy a szervezők több mint 18 000 egyéni nevezést jegyezhettek fel eddig az úszóversenyek során (plusz több mint 1100-at a nyíltvízi futamokra). Összességében a 17. Masters Világbajnokság egyéni sportági nevezése elérte és meghaladta a 20 000-et!

Ez azért figyelemre méltó szám, mert nem tartalmazza a vízilabdamérkőzések számát (363), az úszás váltószámok mennyiségét, de szinkronúszásban is csak a szóló, műugrásban pedig az egyéni számok tartoznak ebbe a körbe.

A vb-re egyébként eddig összesen több mint 11 200-an jelentkeztek, közülük több mint 9300-an sportolók, 1100-an pedig kísérők.

Az olaszországi Riccionéban 12 410 résztvevője volt a masters világbajnokságnak 2012-ben, így könnyen lehet, hogy új rekordot dönthetnek majd Budapesten és Balatonfüreden a sportolók és a szervezők.

A sportolói nevezés mellett egyébként a családtagoknak, barátoknak érdemes kísérőszemélyként (accompanying person) regisztrálni, ezzel a státusszal ugyanis biztosított a bejutás a helyszínekre, illetve ingyenesen lehet közlekedni vele Budapesten, valamint díjmentesen lehet vele igénybe venni a Budapest és Balatonfüred között, a nyíltvízi úszás versenynapjain közlekedő dedikált vonatokat.