Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php54/sess_893a7v5egp02jcheb38hgvovq2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/itextreme/public_html/index.php on line 3
IT-Extreme - Bemutatkoztak a sziget borai

Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2017-06-20

Harmadával növelné a borfogyasztást a  Szigeten a Borháló

    „Érdemes jó bort vinni a Szigetre, hiszen a tavalyi fesztiválokon 30  százalékkal nőtt a borfogyasztás. Ezt akarjuk idén is megismételni” – mondja a  rendezvények borbeszállítója, a Borháló. A társaság idén a Kristinus Borbirtok boraiból  állította össze azt a szortimentet, amely méltán képviselheti a magyar  borkultúrát az idelátogató külföldiek előtt is. A Borháló tavaly nemcsak azzal  virított, hogy szokatlanul jó borokat hozott a fesztiválokra, hanem azzal is,  hogy meghonosította a fröccskoktélokat. 
     
    „Jó bulit csak jó borral lehet tartani. Tavaly a Sziget Kft. öt  fesztiválján, ahová mi szállítottuk a bort, 30 százalékkal nőtt a  borfogyasztás, amit csak a minőség javulásával lehet magyarázni. Idén hasonló  bővülésben bízunk, hiszen megint kiváló borokat viszünk a rendezvényekre” –  mondja Elek Márton, a Borháló Borkereskedés stratégiai igazgatója. A társaság  idén másodszor – ezúttal három évre – nyerte el a lehetőséget, hogy kiválassza  és beszállítsa a nyári Sziget-rendezvények, a Volt, a Balaton Sound, a Sziget,  a B.my.Lake és a Strand Fesztivál borait.
     
    De milyen a jó fesztiválbor? „A lényeg, hogy a minőségen nem lehet  spórolni. A fehér legyen karakteres, üde, de kellően savas, fröccsbe való, a  rozé legyen gyümölcsös, de nem tolakodó. Álljon rendelkezésre belőlük több  tízezer liter, tartsák őket mindig frissen és hidegen, és bármikor le lehessen  tölteni belőlük akár ezer litert is.” Nagyjából ezek voltak a fő szempontok,  amikor Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója idén is nyakába vette  az országot, és a kereskedelmi franchise nyolcvan partnerpincészete közül kiválasztotta,  melyikük a legalkalmasabb rá, hogy szortimentjével méltóan képviselje az  országot a Sziget nagy nyári rendezvényein.
     
    „A választás végül a dél-balatoni Kristinus Borbirtok boraira esett – mondja  Kathona. – A közelmúltban megújult pincészet régi partnerünk, termékeik évek  óta közkedveltek országos bolthálózatunkban. Idén a tejes fesztiválszortimentet  tőlük szállítjuk, hiszen boraik, amellett hogy kielégítik a speciális  fesztiváligényeket, kifejezetten alkalmasak rá, hogy bemutassák a magyar  borászkodás hagyományos és újratermelődő értékeit a Sziget leginkább külföldi  fiatalokból álló vendégkörében.
     
    A Sziget-rendezvényeken  fehérborból és rozéból nagyságrendileg több fogy, mint vörösből, a bor jelentős  része ugyanis fröccsbe vegyül. „A két alapbor, a Kristinus Sziget Fehér és Kristinus  Sziget Rosé neve mellé nem véletlenül került oda, hogy »Borháló-válogatás« – mondja  Florian Zaruba, a Kristinus ügyvezető igazgatója. – A két tétel bizonyos fokig a  Kristinus és a Borháló közös alkotása, a házasításokat Kathona Krisztiánnal  együtt állítottuk össze. Két nagyon szerethető bor született, a Fehér ráadásul  már szakmai elismerést is kapott: ezüstérmet nyert a Hegyközségek Nemzeti  Tanácsa 2017-es Országos Borversenyén, a Balatonboglári Borversenyen pedig  aranyéremmel díjazták.”
     
    A Szigetre és a többi fesztiválra minden nap frissen kell szállítani, hogy  az összes vendéglátóhely zamatos, illatos bort kínálhasson a vendégeknek.  Mindez meglehetősen komoly logisztikai előkészítést igényel, de a Kristinus és  a Borháló is elkötelezett abban, hogy a vendégek a lehető legjobb minőségű  borból igyák a fröccsöt, hiszen a buborék nem arra való, hogy elfedje a gyenge  borok hibáit, hanem arra, hogy kiemelje a savgerincet, hangsúlyozza a  gyümölcsösséget.
     
    A fehér és rozé folyóborok mellett a fesztiválozók a Kristinus hat palackos  borával is találkozhatnak a Sziget-fesztiválokon: a Sziget Vörös alapbor  ugyanúgy a Borháló és a Kristinus együttműködésében született, mint a fehér és  a rozé, s a szakemberek egyöntetűen dicsérik. Emellett öt prémiumborból lehet  majd választani. „Ezek a lendületes, fiatalos minőségi borok a Borháló által  felkért független borszakírók tetszését is elnyerték. Nem fogunk csalódást  okozni egyetlen fesztiválozónak sem, sőt azt reméljük, hogy kaput nyitunk a  magyar bor világára azok előtt, akik először látogatnak Magyarországra, először  találkoznak magyar borral életükben” – mondja Kathona Krisztián.
     
    „A Sziget olyan hely, ahol trendek születnek, van hát tere a  kísérletezésnek is – vélekedik Elek Márton. – Ilyen kísérlet volt részünkről  tavaly a bor- és fröccskoktélok bevezetése. Kicsit tartottunk a konzervatív  reakcióktól, kellemes csalódás volt az egyöntetű pozitív fogadtatás” – vallja  meg a Borháló stratégiai igazgatója. A boralapú koktélokkal való kísérletezés  idén is folytatódik. – A fröccskoktélokat is a Sziget válogatott boraiból  készítjük; ebben a formában bátran járulunk hozzá a választék bővítéséhez, a  közízlés formálásához” – mondja a Borháló igazgatója.


Warning: Unknown: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php54/sess_893a7v5egp02jcheb38hgvovq2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea-php54) in Unknown on line 0