Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Logitech CRAFT
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-06-17

A Siemens szállítja a jordániai Attarat erőművének főberendezését

A Siemens szállítja a jordániai Attarat erőművének főberendezését A megrendelő China Energy Engineering Group Guangdong Power Engineering Co. Ltd. az Attarat Power Company, az erőmű üzemeltetőjének fővállalkozójaként építi a létesítményt. A Siemens szállítja a két SST5-5000 gőzturbinát, a két léghűtéses SGen5-1200A generátort és a turbina vezérlő rendszerét. A helyszíni vízhiány miatt a kondenzátor léghűtéses. Ezt a megoldást az általános vízhiánnyal küzdő területeken alkalmazzák, ahol a rendelkezésre álló vizet a háztartások, a gazdaságok és ökoszisztémák használják fel. Az erőmű 2020 közepén kezdi meg működését és Jordánia hálózatába maximum 470 MW-t fog betáplálni.

Az attarati létesítmény az ország éves energiaigényének 15 %-át fedező villamos energiát termel. Jordánia a világ egyik leginkább vízhiányos országa. A léghűtéses kondenzátorokkal a vízhűtéses rendszerhez szükséges vízmennyiség 90 %-a megtakarítható. A Siemens olyan alacsony nyomású turbina modulokat szállít, amelyek elbírják a kondenzátorok magas ellennyomását. A SST5-5000 a gőzerőművek számára valaha gyártott legkompaktabb gőzturbina generátor, amely egy kombinált magas/közepes nyomású és egy alacsony nyomású modulból áll. Ennek az ökológiai lábnyoma kicsi, ugyanakkor a teljesítménye a lehető legnagyobb.

"A projekt számára meghatározó kihívást jelent a víztakarékosság. Fejlett technológiánkkal a megfelelő berendezést biztosítjuk, amely a legmagasabb elektromos teljesítményt nyújtja, ugyanakkor értékes forrásokat takarít meg” – mondta Jean Claude Nasr, a Siemens Power and Gas Divíziójának a közel-keleti és észak-afrikai régió értékesítéséért fellelős vezetője. "Partnerükkel együtt támogatjuk a kormány megbízható energia ellátásra és Jordánia energiafüggőségének csökkentésére irányuló terveit" – tette hozzá.

Jordánia a világ egyik legszárazabb országa, és az ország energiaforrásainak 14 százalékát fordítják víztisztításra és vízelosztó rendszerekre. Az erőmű az Attarat Um Ghudran sivatagban épül fel, Jordánia fővárosától, Ammantól 100 kilométerre délkeleti irányban, távol a természetes vízforrásoktól. A szűkös források – így főként a víz – hatékony felhasználása a lakosság és a gazdaság megbízható energiaellátásnak kritikus kihívása.

"A Siemens megbízható partner, amely vállalja e magas követelményeket támasztó erőmű projekt kihívásait" – mondta Wenfeng Zhang, a China Energy Engineering Group Guangdong Power Engineering Co. Ltd. International főigazgatója."Ők adják a kipróbált erőmű technológiát és a rengeteg projektmenedzsment tapasztalatot. Mi együtt hozzájárulunk Jordánia energiatermelő képességének fokozásához, és az ország jövőbeni fejlődésének megalapozásához."