Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2017-06-16

Az okostelefonok ma már szinte egy laptop erejét hordozzák magukban...

Az okostelefonok ma már szinte egy laptop erejét hordozzák magukban, de külsőre nem sokat fejlődtek az elmúlt években. Nagyobbak, vékonyabbak lettek, de a lényeg nem változott. Az Alcatel viszont úgy gondolta, ideje új színt vinni a mobilpiacra.

 

Bemutatkozik az Alcatel A5 LED

 

Egy felmérés szerint naponta több százszor pillantunk az okostelefonunkra. Ez az esetek 45%-ban anélkül történik, hogy bármilyen értesítést kaptunk volna. Az Alcatel A5
LED
telefonjára azonban szerencsére akkor is érdemes ránézni, ha éppen senki nem üzent nekünk semmit.


 

Az okostelefon hátoldalán színesen világító
LED
-ek találhatóak, melyeket megfelelően testre szabva soha nem látott show-elemeket csempészhetünk egy egyszerű telefonhívásba, vagy egy üzenetbe, érkezzen az bárhonnan.


A LED-ek akkor is szórakoztathatnak minket, ha épp nem történik semmi, amit jelezniük kellene. Videóinkat, zenéinket is képes fényjátékkal kísérni, de a környezethez illő kivilágításról is gondoskodik.

Ehhez csupán egy fényképet kell készítenünk vele egy olyan felületről, melynek színeit szeretnénk elővarázsolni és az Alcatel A5 LED az elkészült fotó hangulatához, legközelebb álló színvilággal „festi meg” a hátoldalát. Így egy tökéletesen testre szabható telefont kapunk, amelynek nem csak a rendszere, de a teljes külalakja is az ízlésünkhöz alakítható.

A világító hátlap igény szerint lecserélhető, a készülékhez jár ugyanis egy egyszerű fekete, vagy ezüst hátlap is, melyet egy mozdulattal felpattinthatunk a LED-es hátlap helyére és így az A5 LED közel 3 milliméterrel vékonyabb lesz.

 

Elöl, hátul ragyog az Alcatel A5 LED

 

A ragyogó hátoldal mellett természetesen az okostelefon legfontosabb részére is komoly gondot fordítottak az Alcatel mérnökei. Az Alcatel A5 LED frontoldalát egy 5,2”-os,
HD
felbontású IPS kijelző foglalja el, ami gondoskodik arról, hogy a színek ezen az oldalon is épp olyan látványosak legyenek, mint a hátoldalon. A zökkenőmentes működésről pedig a nyolcmagos
processzor
és a 2GB
RAM
gondoskodik.


 

Az A5 LED műszaki tulajdonságai:

 

  • 5,2 hüvelykes HD IPS kijelző (720 x 1280 pixel),

  • Nyolcmagos MediaTek MT6753 SoC

  • 2 gigabájt RAM

  • 16 gigabájtos belső tároló, a microSD-vel való bővítési lehetőség

  • 2800
    mAh
    akkumulátor


  • 13
    megapixeles
    front-, és 8 megapixeles hátoldali kamera


  • 4G
    LTE
    Cat 4: 150
    Mbps
    letöltés, 50 Mbps feltöltés


  • WiFi 802.11b/g/n,
    WiFi
    direct, Wifi Hotspot


  • Bluetooth 4.2,
    A-GPS
    -szes GPS


  • Nagysebességű Micro
    USB
    2.0 S


  • Dual
    SIM
    Dual Standby (opcionális)


  • Méretek: 146 x 72 x 12,2 mm (LED hátlappal)

 

Az Alcatel A5 LED 54.990 Ft-os áron kapható. Az első 500 vásárlónak, a Telekom üzletekben vagy online felületen vásárolt új Alcatel A5 LED készülékhez EFOTT napijegy jár a készülék mellé.