Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-06-10

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közgyűlése ezen döntésével több ezer hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között é

A Nemzetközi Gyermekmentő SzolgálatMagyar Egyesület közgyűlése a következő támogatási programokat, beszámolókat fogadta el, és támogatásuk mellett döntött:

 

  1. Határon túli gyermekek egészségügyi (kezelési, kivizsgálási, műtéti, szemüveg-) költségeinek támogatása, 115 gyermek: 28 117 772 forint

 

  1. Intézményi kérelmek támogatása további közel kétezer gyermek kezelésére és életkörülményei-

nek javítására: 18 241 220 forint

 

  1. Támogatás közel 130 hátrányos helyzetű gyermek táboroztatására: 950 350 forint

 

  1. Ösztöndíj hátrányos helyzetű, kiemelt tanulmányi eredményű, tehetséges gyermekek számára:

160 gyermek 37 200 000 forint

 

  1. Egyéb kérelmek támogatása (élelmiszer-, ruhacsomagok) 80 000 forint

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közgyűlése mindösszesen:

 

84 589 342 forint odaítéléséről döntött.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közgyűlése ezen döntésével több ezer hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermek életkörülményeinek javításához járul hozzá.

 

A Gyermekmentő Szolgálat a fenti számokon, összegeken túl önkénteseinek áldozatos munkájával is sok gyereknek, fiatalnak, családnak segít. A számos gyermekrendezvény, az évente kétszeri erdélyi orvoskörút, a szervezet törvényhozásban való közreműködése mind-mind nem valósulhatna meg önkéntes segítőink, pedagógusok, orvosok, asszisztensek, jogászok, művészek, pszichológusok, sofőrök stb., fiatalok és nyugdíjasok segítsége nélkül.

 

A Szolgálat tagjai örülnek, hogy adományaikkal és munkájukkal szebbé és jobbá teszik a rászoruló gyermekek életét és a gyermekintézmények munkáját.