Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2017-06-09

Te melyik típusba tartozol?

 

A Braun megbízásából 2016 júniusában kutatás készült arról, hogy a férfiak életstílusuk alapján milyen típusba tartoznak, és életvitelük mennyire van hatással a bőrökre. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a férfiak több mint 50%-át hátráltatja az érzékeny bőre*. Minden harmadik férfit érintenek az következő bőrproblémák: foltosodás, szárazság és kipirosodás. A férfiak közel fele (47%) gondolja azt, hogy a zsíros ételek rossz hatással vannak a bőrükre, és még annál is többen (55%) vélik úgy, hogy a sport, és az időjárás is irritálhatja bőrüket. A férfiak 46%-a naponta több mint 6 órát ül a képernyő előtt. A férfiak 34%-a naponta legalább egyszer ki van téve a légkondicionáló káros hatásainak.

Napjaink rohanó világában a férfiaknak is sokkal több dologra kell odafigyelniük, így a szélsőségessé vált környezeti hatások, a gyakori utazások, a folyamatos kihívások a munkában és életük más területeire is hatással vannak. Nem meglepő, hogy nem csak nekik, de bőrüknek is meg kell küzdeniük ezekkel a nehézségekkel. A Braun közvélemény-kutatásából kiderült, hogy bármennyire is igyekeznek figyelni kinézetükre, és a legjobb formájukat hozni minden nap, a férfiak több mint fele küzd bőrproblémákkal.

 

A Braun fontosnak tartja, hogy teljes képet kapjon a modern férfiak életstílusáról, hogy még jobb termékeket tudjon biztosítani számukra. A kutatás alapján a Braun 7 fő csoportba sorolta a férfiakat a bőrtípusuk és életstílusuk szerint:

  • A ,,Mindig frissek”: Ők azok a férfiak, akiknek az egészséges életmód egyet jelent a mindig friss és üde a kinézettel, akár reggeli kávé vagy kocogás nélkül is.

 

  • Az „Utazók”: Ők azok, akik az üzleti világ részei, akiknek a gyakori utazások, az alváshiány, a munka után lecsúszott italok meglátszanak a bőrükön.

 

  • A „Városi kaméleonok”: Ők azok a férfiak, akik az egész világot bejárják, így a bőrük még több káros hatással találkozik.

 

  • A „Mindig készen állók”: Ide azok a férfiak tartoznak, akik utolsók közt távoznak a bulikról. Ezek a férfiak jól tudják, hogy nem csak szervezetüknek, de a bőrüknek is szüksége van a hidratálásra ahhoz, hogy a másnapi bulin ismét jól érezhessék magukat a bőrükben.

 

  • A „Favágók”: Ők azok a férfiak, akiknek a borotválkozás egyértelműen nem az első helyen áll. A gyakori kinti munkavégzés hatásai meglátszanak a bőrükön.

 

 

  • A „Stílusosak”: Azon férfiak csoportja, akik folyamatosan követik a legújabb trendeket és mindig a legjobb helyekre járnak, de nekik is meg kell küzdeniük időnként a bőrproblémákkal.

 

  • A „Sportosak”: Ezeket a férfiakat az állandó mozgás tartja formában, és bár nem szívesen ismerik be, de az állandó testmozgás és az izzadás érzékennyé teheti a bőrűket.

 

Bár ezekkel az életstílusokkal a szabadság és önmaguk kifejezése is együtt jár, a bőrükről való gondoskodásról mégsem szabadna megfeledkezniük. A férfiak világszerte azt állítják, hogy kellemetlenül érzik magukat érzékeny bőrük miatt. A Braun kutatásából kiderült, hogy a válaszadók 78%-a valóban zavarban van randizás, vagy állásinterjú előtt és közben bőre állapota miatt (50%).

 

A kutatás azt is bizonyítja, hogy a fő problémát a bőrön megjelenő foltok jelentik, ami a férfiak 40%-át érinti. Hasonló eredményt mutat a szárazság (38%) és a bőrpír (34%) is. Az érzékeny bőr kezelésére a férfiak mintegy fele a hidratálást választja (48%), a megkérdezettek egyharmada több vizet fogyaszt (35%) a szárazság elkerülése érdekében. Továbbá a férfiak 13%-a inkább kihagyja a borotválkozást, hogy elkerülje a bőrirritációt, míg a válaszadók 66%- a megpróbál minél több időt kihagyni két borotválkozás között.

 

A válaszadók többsége (47%) tévesen gondolja azt, hogy bőrproblémája hátterében a zsíros ételek fogyasztása áll és még ennél is többen (49%) okolják a szélsőséges időjárást, valamint a fizikai aktivitást (55%). Amit azonban nem említenek meg a problémát kiváltó okok között, az a rosszul megválasztott borotva.

 

A férfiak gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a borotva mennyire befolyásolhatja a bőrük állapotát. Az emberi arc változatos, rengeteg vonással és kontúrral, így a bőr felszínéhez való igazodás fontos szempont a borotválkozási eszközök esetében. A Braunnál olyan borotvák tervezésére törekszünk, melyek használatával a férfiaknak nem kell többé aggódniuk bőrük állapota miatt!” –mondta Ben Wilson, a Braun formatervezője.

 

Braun Series 3

Az új Braun Series 3 borotva fekete, piros és a kék színekben érhető el. A megbízható, német tervezésnek köszönhetően maximális kényelmet biztosít a bőrnek, a három önállóan mozgó vágóegység az arckontúrhoz igazodva mozognak. A szimmetrikus SensoFoil sziták és az integrált középső trimmelő fokozatosan simul a bőrhöz borotválkozáskor. Minden mozdulattal hatékonyan nyírják le a hosszú és a rövid szőrszálakat, és helytálltak még a háromnapos, nehezen nyírható borostával szemben is. A két nagyteljesítményű
Ni-MH
akkumlátornak köszönhetően 5 perces töltés is elég egyetlen borotválkozáshoz. További előnye, hogy a Braun Series 3 wet&dry modellek kifejezetten alkalmasak a zuhany alatti, illetve borotvahabbal vagy zselével való használatra.

https://www.braun.hu/hu-hu/male-grooming/shavers-for-men/series-3

 

 

 

 

Braun Series 3- Shave&Style

 

Az új Braun Series 3 sokoldalú megoldást nyújt ahhoz, hogy a férfiak egyetlen eszközzel megtapasztalhassák a pontos és eredményes borotválkozás élményét. Az új ProSkin technológiának, a cserélhető szakállvágó fejeknek köszönhetően a Braun sima borotválkozást biztosít. Precíziós móddal is rendelkezik, így könnyedén levágja a hosszabb és nehezebben elérhető szőrszálakat is, minimalizálva a bőrirritációt. Tökéletes megoldás lehet azoknak, akik nem akarnak választani a kényelem és a megbízhatóság között, hiszen ezek a borotvák minden igénynek megfelelnek.

 

 

https://www.braun.hu/hu-hu/male-grooming/shavers-for-men/series-3-shave-and-style

 

Braun Series 3-ProSkin

 

A Braun Series 3 ProSkin maximális védelmet nyújt a bőrnek: A fejlett MicroComb technológiának és a mozgó trimmelő szerkezetnek köszönhetően még simább arcbőrt biztosít. A vágórendszer minden mozdulattal hatékonyan távolítja el a hosszú és a rövid szőrszálakat egyaránt. A három önállóan mozgó vágóegység és a két SensoFoil szita minden arckontúrhoz idomul, így gyorsabb és hatékonyabb borotválkozást biztosítanak. Az extra nagy precíziós vágó, valamint a gumírozott markolat hozzájárul a gyengéd borotválkozáshoz, és a biztonságos kezeléshez. A Clean&Charge tisztító-és töltőállomás higiénikusan tisztítja és tölti fel a borotvát.

 

https://www.braun.hu/hu-hu/male-grooming/shavers-for-men/series-3-pro-skin

 

Braun Series 3- CoolTec

 

A hagyományos borotvák használatakor hő képződik a borotvafejben. A Braun °CoolTec egy hűsítő technológiát biztosító elemmel (Thermo Electric Cooling, TEC) rendelkezik a borotvasziták közt. Bármilyen borotvazselé és arcvíz nélkül lehűti a bőrt a borotválkozás közben, és a felfrissülés hosszantartó érzését nyújtja. Klinikai vizsgálatok során kimutatták, hogy a borotválkozás által kiváltott bőrirritáció, mint a bőrpír, az égető és a viszkető érzés, jelentősen csökkent, miközben a borotvák remek teljesítményt nyújtanak.

https://www.braun.hu/hu-hu/male-grooming/shavers-for-men/cooltec

 

* A közleményben feltüntetett összes statisztika a Braun tulajdonában lévő „Skin” kutatás eredményeit tükrözik.

 

A 2016-os Braun „Skin” kutatásról:

A kutatást 7,074 fő 18-34 év közötti férfiak részvételével készítették el az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Oroszországban, Japánban, Olaszországban, Németországban és Kínában.