Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2017-06-07

A legmodernebb technikai eszközökre cserélik a régieket húsz iskolában

A napokban kötött megállapodás alapján negyvenegy, ConnectKey® technológiájú multifunkciós Xerox berendezést helyeznek üzembe húsz iskolában Magyarország központi régiójában, az oktatási intézmények gördülékenyebb, hatékonyabb irodai munkavégzésének érdekében. Az intézményekben a közelmúltban idehaza is bevezetett legmodernebb eszközök fognak üzemelni.

Felmérve az igényeket és az elvárásokat a Xerox a kisebb munkacsoportokra szabott berendezéseit helyezik ki a Pest megyei iskolákba. Az eszközök célja továbbra is az alapvető nyomtatási és másolási feladatok ellátása lesz, ezeken fognak készülni a jövőben a tesztlapok, órai segédanyagok, jegyzetek, de a legmodernebb ConnectKey technológia platform adta további lehetőség kiaknázása is tervben van. A ConnectKey technológiára épülő A3-as és A4-es modellek okos funkcióknak köszönhetően, a bevezető képzést nyújtó szakemberek segítségével a tanárok megismerhetik a mobil - és a felhő-alapú munkavégzés előnyeit, menetét is, hiszen a berendezések rendelkeznek kapcsolattal a felhő-adattárokhoz, mint a Dropbox, az Office 365, vagy a Google Drive. Mindemellett az üzemeltető szakemberei külön figyelmet fordítanak arra, hogy személyre szabott megoldásokkal bővítsék a készülékek szolgáltatásait, amivel az oktatók számára még élményszerűbbé, az intézmény számára pedig még hatékonyabbá váljon a napi munka. Mindegyik berendezésen elérhető a Xerox App Gallery könyvtár, amivel közvetlenül kereshető és telepíthető számos alkalmazás, amelyek közül sok számításba jöhet az oktatásban is, így akár az oktatók, akár a diákok általi használat okosabbá tehető. Mivel a technológia valódi újdonságot jelent, ezeknek a lehetőségeknek a feltérképezése és alkalmazhatóságának vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A Xerox a húsz intézményben most üzembe helyezett berendezéseken túl is szeretne részt venni az oktatásfejlesztés támogatásában, így több hasonló projekttel foglalkoznak jelenleg is, amelyeknek az eredményeiről a vállalat később nyújt tájékoztatást.

A ConnectKey technológiáról részletek itt olvashatóak: https://www.xerox.com/hu-hu/connectkey