Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
sulaki - 2017-05-31

Élő broadcasting technológiáját, a QIoT technológiát, az optimalizált NAS megoldásokat a vállalati környezethez, az Enterprise Storage Center-t, multimédia munkafolyamatokat és más új, lenyűgöző termékeket

QNAP® Systems, Inc. Tajpejben a 2017-es COMPUTEX-en (J1217 stand) számos, már régóta várt funkciót mutatott be, amelyek kihasználják a QNAP
NAS
privát felhő infrastruktúráját, beleértve a DJ2 Live és az IoT fejlesztő platformot a QIoT Suite Lite applikációt, valamint a széles körű NAS megoldásokat, amelyek segítik az üzleti felhasználók tárolási kapacitásának növelését, a kritikus fontosságú adatok biztonsági mentését, a munkafolyamatok hatékonyságának és a média együttműködésének fejlesztését, valamint a hétköznapi ügymenet menedzsmentjét. A QNAP az ABBYY®, Arduino®, FIBARO®, Mellanox®, Micron®, NAKIVO®, Panasonic®, Seagate®, TOSHIBA®, Ubuntu®, WD® és XSplit® gyártókkal közösen mutatja be adattárolási megoldásait a COMPUTEX 2017 alkalmával.

 

Mivel az informatikai környezet egyre összetettebbé és bonyolultabbá válik, a biztonság, a hatékonyság és a megbízhatóság iránti igény ezzel együtt növekszik. A COMPUTEX-en a kihívásokra összpontosítottunk az erőteljes NAS megoldásokkal, és exkluzív újításokat mutattunk be a hálózatépítésben, az IoT-ben és a NAS megoldásokban. "- mondta Meiji Chang, a QNAP vezérigazgatója.

 

Hatékony, nagy megbízhatóságú üzleti tároló

A QNAP fejlettebb szolgáltatásokat kínál és most bemutatta a
RAID
50/60 megoldást, amely segítséget nyújt a megfelelő egyensúly megtalálásában a nagy kapacitás, védelem és teljesítmény között a nagy kapacitású NAS esetében, konfiguráljuk azt
SSD
-vel vagy
HDD
-vel. A több mint 10 lemezt használó vállalkozások számára a RAID 50/60 nem csak nagyobb adatvédelmi és véletlenszerű írási teljesítményt nyújt, mint egy RAID 5/6, hanem a RAID 10-hez képest is maximalizálja a használható tárhelyet.

 

Az intelligens Qtier ™, amely továbbfejlesztett auto-tiering lehetőséget kínál, támogatja az "On Demand Allocation Priority" funkciót, amely személyre szabható rugalmasságot nyújt a felhasználó rendszerkörnyezetének és alkalmazási igényeinek megfelelő többszintű tároláshoz.

 

Az intenzív VDI használata és a VMware® virtualizáció igénylése érdekében a QNAP a Mellanox ConnectX-3 Pro hálózati kártyákat támogatja az iSER (iSCSI Extensions for RDMA) támogatására. Az iSER jelentősen növeli a QNAP NAS adatátviteli teljesítményét a
VMware
ESXi tárolóként, és akár 60% -kal növeli a véletlenszerű olvasási / írási sebességeket. „Az új, adatintenzív terhelések és alkalmazások megjelenése, mint például a virtualizáció, az üzleti analitika, a multimédia-streaming, a telemetria és az IOT gyorsabb tárolási platformokat igényelnek "- nyilatkozta Kevin Deierling, a Mellanox Technologies marketing alelnöke. „A gyorsabb tárhely gyorsabb hálózatokat igényel, hogy kihasználhassák ezeket az új platformokat. Örömünkre szolgál, hogy a QNAP
NAS
-ok integrálják a ConnectX
Ethernet
adaptereinket, így azok a legmagasabb hálózati és tárolási teljesítmény érhetik el, ezzel széles körben növeli a kritikus üzleti munkaterhelések skálázhatóságát és hatékonyságát.”


 

A QNAP hatékony üzleti ügyvitlet és adatbiztonságot biztosít a jól körülhatárolható biztonsági mentési és katasztrófa-helyreállítási megoldásokkal, beleértve az RTRR, az rsync és a felhőalapú biztonsági mentést. A blokkalapú pillanatfelvétel funkciót a dedikált pillanatfelvétel és a pillanatfelvételek reprodukálása, illetve megbízható védelmi vonalat kínál a zsarolóvírusok egyre növekvő fenyegetésének enyhítésére. A nemrégiben közzétett QNAP eszközökhöz fejlesztett NAKIVO
VM
biztonsági megoldás nagy teljesítményű és megfizethető, támogatja a VMware, a Hyper-V® és az AWS® EC2
VM
biztonsági mentést és többszörös másolási funkciókat, beleértve a globális adatok deduplikálását és tömörítését, a LAN-mentés alapú adatátvitelt és egyebeket. A kompromisszumok nélküli VM-védelmet igénylő felhasználók a hatékony és biztonságos QNAP NAS-tárolókat a NAKIVO Backup & Replication egyszerűen kezelhető és átfogó szolgáltatási készletével kombinálhatják.

 

360 fokos és 4K élő közvetítés
A DJ2 Live egy broadcasting platform, amely privát felhő alapú, akár 4K-os adásokat is támogat, valamint tárolja az összes videót a biztonságos, nagy kapacitású QNAP NAS-on. Támogatja a videó integrációt és az effektelt felvételeket az XSplit-ből, valamint a közösségi szolgáltatásokat, mint a YouTube ™ és a Facebook®. A DJ2 Live-val 360 ​​fokos felvételeket is sugározhatsz a drónokról, megfigyelő kamerákról és más 360 fokos kompatibilis kamerákról.

Az igazi 10GbE megoldás

A QNAP a 10GbE képes NAS-ok széles választékát kínálja, amelyek segítenek a vállalkozások és szervezetek számára a hálózati infrastruktúra korszerűsítésében. A QNAP bemutat egy 10GbE switchet, így már teljes megoldást kínál a 10GbE világában, a sávszélesség-igényes feladatokhoz, mint a fájlmegosztás, a mentések, a videószerkesztés és a virtualizáció.

 

Tárolóközpont a vállalati megbízhatósággal

A kettős kontrollerrel rendelkező Enterprise
ZFS
NAS (ES1640dc v2), valamint a kettős operációs rendszerű (QES vagy QTS) TES-1885U a vállalatok számára optimalizált, kritikus fontosságú tárolási megoldásokat kínál. Miközben az Enterprise ZFS NAS magas rendelkezésre állási VM tárolót biztosít, a TES-1885U hatékony online mentést kínál a NAKIVO QPKG-vel (QTS használatával) vagy offline VM-mentést a QNAP SnapSync segítségével (QES használatával). A QNAP szintén együttműködött a Panasonic vállalattal a Blu-ray Disc archív adatközpont demonstrálásához a hosszabb távú archiválás érdekében a QNAP NAS és a Panasonic "freeze-ray" méretezhető Optical Data Archive System integrálásával.

 

Intelligens életstílus az IoT-tal, megfigyelés és automatizálás   

A QIoT Suite Lite lehetővé teszi a rendszerintegrátorok számára, hogy kis- és közepes méretű IoT projekteket dolgozzanak ki gyakorlati, megfizethető és privát felhőalapú IoT megoldással. Ez a megoldás alkalmas az egyéni fejlesztők és a hobbi felhasználók számára, hogy saját IoT projektjeiket építsék, miközben olyan fejlett internetes felhasználási eseteket is nyújtanak, mint például a Fog Computing. A QVR Pro, a következő generációs QNAP videofelügyeleti megoldás, a testreszabott eseményvezérelt felvételekhez is használható. A látogatók megtekinthették a QNAP és a FIBARO közös megoldást, amely bemutatja a QNAP NAS-t, mint az intelligens otthoni rendszerek központját.

 

Az "IFTTT Agent" a QNAP NAS internetes munkafolyamat-automatizálására ad lehetőséget. A felhasználók könnyen létrehozhatnak NAS-appleteket, hogy különböző összekapcsolt eszközöket / szolgáltatásokat csatlakoztassanak az egyszerű, de a határokon átnyúló munkafolyamatok létrehozásához.

 

Funkciókban gazdag termelékenységnövelő alkalmazások

Az adatok tárolásától, kezelésétől, az együttműködéstől a biztonsági mentésig és az archiválásig a QNAP fejlett funkciókat és hardvert biztosít az üzleti munkafolyamatok teljes irányításához, valamint a QRM + -ot a hálózati Windows®, Linux® és IPMI-kompatibilis eszközök központosított kezeléséhez; a Browser Station biztonságos és kényelmes hozzáférést biztosít a magánhálózatokhoz; a Notes Station az online együttműködést segíti elő; a Qsirch a teljes szövegben kereső keresőmotor; a Qfiling a fájlok archiválásának automatizálásához; valamint, integrált virtualizációs és konténeralkalmazásokat és egyebeket.

 

Fókuszban az új termékek

l   TS-x77 termékcsalád: fejlett 6/8/12-lemezes üzleti NAS 8-magos/16-szálas
AMD
Ryzen™ 7 and 6-magos/-12 szálas, 4-magos/8- szálas Ryzen™ 5 processzorral és akár 64GB
RAM
-mal. M.2
SATA
SSD
csatlakozókkal, támogatja a 10GbE/40GbE kártyákkal való bővítést, behelyezhető AMD vagy NVIDIA® grafikus kártya a QTS videó és átkódoló alkalmazásokhoz, valamint ideális a többszintű tároláshoz, I / O intenzív és virtualizációs alkalmazásokhoz.

l   TVS-882BR: az 7. generációs Intel® 14nm Core ™ i5 / i7 processzoraival, támogatja az optikai meghajtókat, amely extra lehetőséget biztosít az adatok NAS-ra történő átviteléhez. A DVD-író telepítésével a felhasználók közvetlenül a lemezre menthetik az adatokat. A támogatott meghajtók közé tartozik a Blu-ray Disc és a BDXL / M-lemez kompatibilis írók.

l   TS-453BT3 Thunderbolt 3 NAS: nagy teljesítményű NAS Intel® Celeron® J3455 négymagos 1,5 GHz-es processzorral, két Thunderbolt 3 porttal, 10GbE 10GBASE-T hálózati csatlakozással és két M.2 SATA
SSD
bővítőhellyel.

l   TS-x31P2/TS-431X2: megfizethető négymagos NAS otthoni felhasználóknak és munkacsoportok számára, nagy teljesítményű AnnapurnaLabs AL-314 processzorral, akár 8
GB
memóriával. A TS-431X2 10GbE SFP+ csatlakozóval is rendelkezik a költséghatékony 10GbE kapcsolathoz.

l   QM2 M.2 SSD/10 GbE adapter: az innovatív PCIe kártya, amibe két darab M.2
SSD
-t telepíthetünk, ezzel kihasználhatjuk a gyorsítótárazást és a Qtier™ auto tiering funkciót, illetve a 10 GbE, 5 GbE, 2.5 GbE, 1 GbE, 100 MbE
RJ45
csatlakozásokat (a funkciók az egyes modelleknél eltérők lehetnek) a kompatibilis QNAP NASokkal. Az M.2 SSD-k esetében hőmérséklet szenzorral is rendelkezik, ezzel folyamatosan figyelemmel követhetjük azok melegedését, valamint egy csendes hűtési megoldással is felszerelték (hűtőborda és intelligens ventilátor), ezzel is minimalizálva a túlmelegedés kockázatát.

l   AfoBot: a robotszerű eszköz lehetővé teszi a valós idejű hang- és videohívásokat az AfoBot és az okostelefonok között. Az AfoBot támogatja az automatikus felvételt, a családi naptárakat, a multimédiás streaminget, az oktatást és az egyszerű felügyeleti funkciókat.