Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
sulaki - 2017-05-31

Nagy látószögű. Ultranagy látószögű. Halszemoptika. A három új NIKKOR objektív új lehetőségek kapuját nyitja meg

A Nikon az első NIKKOR FX zoomos halszemobjektívvel, egy gyors FX 28 mm-es fix objektívvel és egy ultranagy látószögű DX zoomobjektívvel bővíti objektívportfolióját. Az olyan fotósok számára, akik nagyobb teret és kihangsúlyozott perspektívát szeretnének, ezek az objektívek izgalmas új lehetőségeket teremtenek.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR

 

Legyen szó rendezvényekről, esküvőkről, portrékról, úti fotókról vagy tájképekről, az új
AF
-S NIKKOR 28mm f/1.4E
ED
segítségével a fotósok több szabadságot kapnak, hogy elmesélhessék a történetüket. Az objektív, amely a Nikon híres f/1.4 NIKKOR termékcsaládjának legújabb tagja, kivételes képminőséget tesz lehetővé bármilyen fényben. A különleges nézőpontot kereső fotósok a valódi körkörös perspektívát az egész képet kitöltő fotóvá változtathatják a Nikon első zoomos halszemoptikájának segítségével. Az AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15 mm objektív fejlett optikai felépítése biztosítja, hogy ne kelljen feláldozni a minőséget a sokoldalúság oltárán. A DX-et használó fotósok pedig felkészülhetnek a drámai perspektívák felfedezésére az új AF-P DX NIKKOR 10–20 mm
VR
zoomobjektívvel. A könnyen használható, utazáshoz tervezett, könnyű, nagy látószögű zoomobjektív elsőrangú képminőséget biztosít, és komoly értéket képvisel. A tökéletes társ a Nikon agilis, nagy felbontású DX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépei mellé.

 

Dirk Jasper, a Nikon BV termékmarketing-menedzsere a következőket mondta: „A fényképezés a történetmesélés egy igen lenyűgöző formája, a nagy látószög pedig egy hatékony módszer arra, hogy egyedi nézőpontból örökítsük meg a világot. Büszkék vagyunk arra, hogy három új nagy látószögű modellel bővíthetjük a NIKKOR objektívek családját. Mindegyik modell új lehetőségeket nyit meg: új módszereket a történetek elmesélésére, azzal a kivételes képminőséggel, amelyről a NIKKOR híres.”

 

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. Két halszemoptika-effektus egyetlen objektívben. Könnyedén válthat a 8 mm-es kör alakú és a 15 mm-es teljes képes, halszemoptikával készült képek között. Elsőrangú, nagy felbontású képek a teljes képterületen kiváló élességgel, még a legnagyobb látószögű f/3,5 rekeszbeállításnál is. A minimális fókusztávolság 0,16 m. Az objektív robusztus por- és cseppálló kialakítással, valamint fényellenzővel kombinált objektívsapkával rendelkezik.

 

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Mutassa meg nézőpontját. És mesélje el a történetet. Még nagyobb részletességgel örökíthet meg minden egyes részletet. Kivételes képminőség és rendkívüli felbontás bármilyen fény mellett, még a szabadban is. A0,28 m-es minimális fókusztávolságtovább fokozza az eszköz sokoldalúságát. A por- és cseppálló kialakításnak köszönhetően a kihívást jelentő időjárási viszonyok között is megbízható.

 

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Utazzon a drámai perspektívák világába. A széles égbolttól a teljes képmezőt kitöltő közeli képekig bármi könnyen megörökíthető egy megkapó képen az objektív 10–20 mm-es fókusztávolság-tartománya és a 0,22 m-es minimális fókusztávolsága segítségével. A Nikon rázkódáscsökkentési (VR) technológiája gyenge fényben is elmosódásmentes és élesebb képeket eredményez. Az AF-P léptető motor pontos, gyors és szinte néma automatikus élességállítást biztosít, amely további előnyt jelent a videók készítésénél.